Basın Kanunu’nda Üzerimize Düşeni Yaparız

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal, basının sorunlarından haberdar olduklarını ifade ederek gelecek olan bir yasa teklifine destek vereceklerini ifade etti.

Basın Kanunu’nda Üzerimize Düşeni Yaparız

Basın Kanunu’nda Üzerimize Düşeni Yaparız

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal, basının sorunlarından haberdar olduklarını ifade ederek gelecek olan bir yasa teklifine destek vereceklerini ifade etti.

11 Ocak 2020 Cumartesi 15:11

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle, Anadolu Basın Yayın Birliği (ABYB) Kahramanmaraş Şubesi’ni ziyaret eden Sezal, yeni dönemde dijital medyanın önemine vurgu yaparak “Biz elimizden gelen desteği veriyoruz. Artık yeni dönemde bu dijital dönemde herkesin kendisini çok hızlı yenilemesi gerekiyor. Eğer ticaret yapıyorsanız bir taraftan arge çalışmaları yapmanız gerekirken bir taraftan da, dijital anlamda çağa ayak uydurmanız lazım. Tabi bunun kanuni alt yapısında eksikler olduğunu biliyoruz. Hem gazetecilerin hemde vatandaşların haklarını koruyacak, yasaların yapılması lazım. Biliyoruz ki gazetecilerle ilgili davalar olduğun da basın camiasının mahkemelik durumları olduğunu biliyorum. Genelde basın lehine de sonuçlandığını biliyorum. Bunların tamamının kanun yada yasa durumu olursa biz gerekli desteği veririz. Sizinde işinizi en iyi şartlarda nasıl yapmanız gerekiyorsa bugünkü şartlar da nasıl bir alt yapı gerekiyorsa o alt yapının hazırlanması gerekiyor.. Neden gerekiyor bütün kamuoyunu bilgilendiren dışarıda olanı halka yansıtan gazetecilerdir. “dedi.

GAZETECİLERİN HAKLARINI EN İYİ ŞEKİLDE KORUYACAK KANUN GEREKİYOR

Mehmet Cihat Sezal, doğru bir gazetecilik için iyi bir alt yapının olması gerektiğini söyledi. Gazetecilerin haklarının korunması gerektiğine vurgu yapan Sezal “Gazeteciler ne kadar işlerini iyi şartlar da yaparsa gazeteciliği de o denli kaliteli yapar. Kafasında sürekli bir kaygı olan sektörde olumlu sonuç beklemek mümkün değil. Bu nedenle gazetecilerin haklarının en iyi şekilde korunacak bir kanun olması lazım. Gazetecileri koruyan bir kanun olması lazım. Bu konuda bizler üzerimize ne düşerse yapmaya hazırız. “

4 CEMİYET BİLDİRİ YAYIMLASIN

Kahramanmaraş’ta bulunan cemiyetlerin ortak bir metin üzerinde anlaşarak bir bildiri yayımlaması durumunda, bu metin üzerinden Ak Parti Tanıtım Medya’dan sorumlu isim olan Mahir Ünal’a gidilebileceğini ifade eden Sezal “Bizde vesile olarak kendilerine deriz ‘Sayın bakanım yerel basının sorunları bunlar’ diye. Gazetecilerin eksiklerini gidermek ve kanunu boşlukları doldurmak adına bize ne düşüyorsa yaparız. Sizin o yapacağınız bildiri de bize vesile olur. Hatta 4 cemiyet başkanımız var ve bunları Ankara’ya davet ederiz. Medya ve tanıtım başkanımız Mahir Ünal beyin yanında bu metin üzerinden neler yapabiliriz. Yerel basın anlamında sorunların çözülmesi anlamında ilgili bakanlık nezdinde sorunları iletiriz. “ifadelerini kullandı.

Yerel basında olan durumlar zaten hemen her yerde konuşulduğunu belirten Sezal, sadece Kahramanmaraş yerelinde değil ülke genelinde yerel basının sorunlarının dile getirildiğini ifade etti.

ABYB ziyaretine, Mehmet Cihat Sezalla birlikte, Ak Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara’da katıldı.

Anadolu Basın Yayın Birliği (ABYB) Kahramanmaraş Şube Başkanı Ebru Sema Akkurt ise Mehmet Cihat Sezal’ın açıklamalarının çok önemli olduğunu söyledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Akkurt “Kahramanmaraş’ta gazetecilerin sorunlarının yöneticilerimiz tarafından bilinmesi ve medyaya destek verilmesini biz önemsiyoruz. Umarım yapılan görüşmeler ve açıklamalar bir sonuç verir ve gazeteciler hem ekonomik hemde hukuki anlam da istediği özgürlüğe kavuşur. “ dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326