Çiftçilere anız uyarısı

Türkiye'nin hububat ambarı olarak bilinen Çukurova'da, hasat mevsimi geldi.

Çiftçilere anız uyarısı

Çiftçilere anız uyarısı

Türkiye'nin hububat ambarı olarak bilinen Çukurova'da, hasat mevsimi geldi.

21 Haziran 2017 Çarşamba 12:38

Çiftçiler tarlarında ürün hasadı yaparken, Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın, hasat sonrası anız yangınlarına karşı üreticiye çağrıda bulundu. Adana Valiliğinin de afişlerle desteklediği bu çağrıda "Anız yakan geleceğini yakar" mesajı verildi.

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, yaptığı açıklamada, hasat sonrası anız yangını ile toprağın fakirleştiğini ve verim kaybı yaşandığını belirtti. Çiftçilere, tarlada kalan hububat sapının yakılmaması uyarısında bulunan Doğan şöyle konuştu: "Tarladaki anız kesinlikle yakılarak temizlenmemeli. Bu yöntem yasa dışı olduğu gibi, başta toprak olmak üzere doğal varlıklara zarar veriyor. Anızı tarladan temizlemek için mümkün olduğunca toprağa yakın hasat yapılmalı, toprak işleme aleti ve gerekirse hasat sonrasında sap parçalayıcı kullanılmalı."

Doğan, "Toprağı verimli kılan mikroorganizmalara besin sağlanır, toprağın neminin korunmasına katkı sağlanır, toprağın verimi artar, çiftçi daha fazla ürün alır ve ürünün tadı, kokusu daha güzel olur. Bu sebeple çiftçilerimizi, ‘Anız yakan geleceğini yakar’ diyerek bir kez daha uyarıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326