Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tanap Açılış Töreninde Konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dev proje Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi’nin (TANAP) açılış töreninde konuştu. Erdoğan, 'TANAP ile 10 bin kişiye istihdam yaratacağız' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tanap Açılış Töreninde Konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tanap Açılış Töreninde Konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dev proje Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi’nin (TANAP) açılış töreninde konuştu. Erdoğan, 'TANAP ile 10 bin kişiye istihdam yaratacağız' dedi.

13 Haziran 2018 Çarşamba 11:21

"Enerjiyi çatışma değil iş birliği zemini olarak gören anlayışımız, TANAP sayesinde bir kez daha ete kemiğe bürünmüştür." diyen Erdoğan, "TANAP, ortak vizyonumuzun en son meyvesidir. TANAP aynı zamanda devreye alacağımız yeni projelerin müjdecisidir." diye konuştu.

Erdoğan, "TANAP başlangıç kapasitesi yıllık 16 milyar metreküp doğalgazdır. Bunun 6 milyarı Türkiye'ye, 10 milyar metreküpü ise Avrupa'ya taşınıyor." ifadesini kullandı.

"TANAP'ın kapasitesini talebe bağlı olarak önce 22 milyar metreküpe, akabinde ilave yatırımlarla 31 milyar metreküpe çıkarmayı hedefliyoruz." diyen Erdoğan, şunları söyledi.

'ÜLKEMİZİN BİR EKSİKLİĞİNİ GİDERDİK'

"Yerli ve milli ilk sondaj gemimiz olan Fatih'i Akdeniz'e uğurladık. Dünyanın en ileri teknolojisine sahip bu gemimizle ülkemizin önemli bir eksikliğini gidermiş olduk.

TANAP'ın kısa sürede hayata geçmesinde, Türkiye'nin son 16 yılda sağladığı siyasi ve ekonomik istikrarın çok önemli rolü var.

TANAP ile Türkiye transit bir ülke olmaktan çıkıp, üreticiden nihai tüketiciye uzanan değer zincirinin her aşamasında rol oynayan kritik bir konuma geldi.

'10 BİN KİŞİYE İSTİHDAM'

TANAP sadece arz güvenliği açısından değil, Hazar Bölgesi'nden Avrupa'ya kadar tüm rota üzerindeki ülkelerin refah ve istihdamına da katkı verecektir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan sınırına ilk gaz teslimatını Haziran 2019'da gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Erdoğan, "Yenilenebilir enerji kaynakları kurulu gücümüzü, 12 bin 305 megawattan 40 bin 838 megawata getirdik. TANAP ile 10 bin kişiye istihdam yaratacağız." dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ALİYEV İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya geldi.

Erdoğan, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı'nın (TANAP) açılışını gerçekleştirmek üzere Seyit Gazi ilçesinin Aksaklı Mahallesi'ne geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış öncesinde, TANAP tören alanında Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü.

Basına kapalı gerçekleşen ikili görüşme yarım saat sürdü.

20 DAKİKA SÜRDÜ

Açılış öncesinde, Erdoğan, Sırbistan Devlet Başkanı Vucic ile de görüştü.

Görüşmeye, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de katıldı.

Basına kapalı gerçekleşen üçlü görüşme, 20 dakika sürdü.

TANAP NEDİR?

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi, TANAP, projesinin amacı, Azerbaycan’ın Hazar Denizi’ndeki Şah Deniz 2 Gaz Sahası ve Hazar Denizi’nin güneyindeki diğer sahalarda üretilen doğal gazın öncelikle Türkiye’ye, ardından Avrupa’ya taşınmasıdır. TANAP, Güney Kafkasya Boru Hattı (SCP) ve Trans-Adriyatik Boru Hattı (TAP) ile birleşerek Güney Doğal Gaz Koridorunu oluşturmaktadır.

1850 KM ANA HAT

TANAP, Türkiye Gürcistan sınırında Ardahan ili Posof ilçesi Türkgözü köyünden başlayarak Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne olmak üzere 20 ilden geçecek ve Yunanistan sınırında Edirne’nin İpsala ilçesinde son bulacaktır. Bu noktadan, Avrupa ülkelerine doğal gaz aktaracak olan TAP Doğal Gaz Boru Hattı’na bağlanacaktır. Proje kapsamında Türkiye sınırları içerisinde biri Eskişehir ve diğeri Trakya’da olmak üzere, ulusal doğal gaz iletim şebekesine bağlantı için iki çıkış noktası yer alacaktır. TANAP Doğal Gaz Boru Hattı sistemi; 19 kilometresi Marmara Deniz geçişi olmak üzere toplam 1850 km ana hat ile Türkiye içerisindeki çıkış noktalarına olan bağlantı hatlarının işletmesinde kullanılmak üzere sayı ve nitelikleri aşağıda belirtilen yer üstü tesislerinden oluşmaktadır:

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326