Diyanet İşleri Başkanı Kahramanmaraş’ta

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Üniversitemiz Avşar Yerleşkesinde İnşa Edilen Caminin Açılışını Gerçekleştirdi.

Diyanet İşleri Başkanı Kahramanmaraş’ta

Diyanet İşleri Başkanı Kahramanmaraş’ta

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Üniversitemiz Avşar Yerleşkesinde İnşa Edilen Caminin Açılışını Gerçekleştirdi.

08 Şubat 2020 Cumartesi 10:09

Kahramanmaraş Milli Mücadelesinin 100. yılı kutlamaları kapsamında Kahramanmaraş’ta bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesini (KSÜ) de ziyaret ederek bir dizi etkinliğe katıldı.

KSÜ ziyareti kapsamında ilk olarak Rektör Prof. Dr. Niyazi Can’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüşen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, üniversite hakkında Rektör Can’dan bilgi aldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, üniversite ziyareti kapsamında Senem Ayşe Konferans Salonunda öğrencilerle bir araya gelerek, konferans sunumu gerçekleştirdi.

Kur’an- Kerim tilavetiyle başlayan konferansın açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Niyazi Can yaptı. Ülkemizde meydana gelen deprem ve çığ felaketleri ile uçak kazasında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Rektör Can, yaralılara acil şifalar, milletimize sabır ve başsağlığı diledi.

Üniversitenin güncel durumuna ilişkin bilgiler veren Rektör Can, üniversite olarak Diyanet İşleri Başkanlığı, il ve ilçe müftülükleriyle yakın işbirliği içerisinde olduklarını ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş konferans sunumunu gerçekleştirdi. Bilgiyi bilime dönüştürmenin öneminin altını çizen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Doğru bilgiyi elde etmemiz ve yaygınlaştırmamız gerekir.” diye konuştu.

Hayatı güzelleştirmek için çalışan herkesin Peygamber Efendimizin (sav) varisleri olduğunu ifade eden Erbaş, “Görevimiz her ne olursa olsun, mefkûremiz, hedefimiz, amacımız bu olmalı.” dedi.

Konferans sunumunun ardından Rektör Prof. Dr. Niyazi Can günün hatırası için Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a Kahramanmaraş geleneksel el sanatlarının en güzel örneklerinden biri olan oyma ceviz sandık takdim etti. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ta, Rektör Can’a 7 ciltten oluşan “Hadislerle İslam” adlı eseri hediye etti.

Konferans programının ardından KSÜ Avşar Yerleşkesi içerisinde Diyanet İşleri Başkanlığının destekleriyle inşası tamamlanan caminin açılış törenine geçildi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kahramanmaraş Milletvekilleri Celalettin Güvenç ve İmran Kılıç, Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, KSÜ Rektör Yardımcıları, Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, il ve üniversite protokolü ile çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

Tören kapsamında ilk konuşmayı gerçekleştiren Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, cami hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Sürgeç, 2 bin 578 metrekare kapalı alana sahip olan caminin 4 milyon 897 bin liraya mal olduğunu ve bu tutarın 4 milyon 210 bin lirasının Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesinden karşılandığını söyledi.

KSÜ Rektör Prof. Dr. Niyazi Can da kısa bir konuşma gerçekleştirerek, bu güzel eseri üniversitemize kazandırılmasına vesile olan; Prof. Dr. Ali Erbaş’ın şahsında Diyanet İşleri Başkanlığına, Diyanet Vakfına, il ve ilçe müftülüklerine, hayırseverlere ve emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ise cami ve camianın aynı yerde olmasının ilim ve ibadetinde birlikte olması anlamına geldiğini söyleyerek, yeni caminin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Açılış konuşmaları ve yapılan duaların ardından caminin kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi. Camiyi gezen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, cami hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve beraberindekiler daha sonra Avşar Yerleşkesinde bulunan Kahramanmaraş İl Müftülüğüne bağlı Gençlik Merkezini de ziyaret ettiler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326