Elazığ depremi sonrası korkutan açıklama!

Elazığ depremi sonrası tüm Türkiye seferber olurken, vatandaşlar da deprem ile ilgili gelişmeleri anbean takip ediyor. Deprem sonrası en çok araştırılan konulardan biri de deprem uzmanları tarafından yapılan Elazığ ve Malatya depremi yorumları oldu.

Elazığ depremi sonrası korkutan açıklama!

Elazığ depremi sonrası korkutan açıklama!

Elazığ depremi sonrası tüm Türkiye seferber olurken, vatandaşlar da deprem ile ilgili gelişmeleri anbean takip ediyor. Deprem sonrası en çok araştırılan konulardan biri de deprem uzmanları tarafından yapılan Elazığ ve Malatya depremi yorumları oldu.

25 Ocak 2020 Cumartesi 14:03

Ünlü deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, yer kabuğu kırılmış olabilir dedi ve detaylı bir paylaşımda bulundu. Prof. Dr. Şükrü Ersoy'un açıklamasının ardından vatandaşlar deprem yer kabuğunun kırılması nedir sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. Haberimizde, Prof. Dr. Şükrü Ersoy'un yaptığı yer kabuğu kırılması açıklaması ve deprem ile ilgili detaylara ulaşabilirsiniz.

ELAZIĞ DEPREMİ SONRASI DEPREM UZMANI FLAŞ BİR PAYLAŞIM YAPTI

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, yaptığı açıklamada yer kabuğu kırılmış olabilir diyerek Elazığ depremi hakkında görüşlerini canlı yayında paylaştı.

YER KABUĞU KIRILMASI NEDİR?

Yer kabuğu kırılması olarak da adlandırılan sığ depremler Türkiye ve çevre ülkelerde risk oluşturmaktadır. Bu depremler genellikle 35 kilometreden daha az derinliklerde meydana gelir. Yüzyıllardır, bölgede bu tür binlerce deprem meydana gelmektedir, ancak sadece bir düzine kadar hissedilebilir ve çok azı hasar yaratacak kadar büyük olur. Bunlar bir tanesini dün Elazığ'da yaşadık. Bu yaşadığımız deprem sonrası deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy bu konuya ilişkin bir açıklama yapınca insanlar, yukarıda bahsettiğimiz kavramı araştırmaya başladı.

İşte Prof. Ersoy'un yaptığı kritik açıklamalar...

Elazığ dün 20:55 sularında 6.8 depremle sarsıldı. Kandilli Rasathanesi verilerine göre, deprem yerin 6 km altında gerçekleşti. Trabzon'dan, Hatay'a, Irak'tan Suriye'ye kadar çok büyük bir bölgede hissedilen deprem, Elazığ ile Malatya'da yıkıma neden oldu. Depremde ilk belirlemelere göre Elazığ'da 16,Malatya'da 4 kişi yaşamını yitirdi. Yaralı sayısı ise 1030'a ulaştı.

"TÜRKİYE'NİN %100'Ü DEPREM BÖLGESİ"

Prof. Dr. Şükrü Ersoy: "Türkiye'de 485 tane 5'den büyük deprem oluşturabilecek kırık var. Biz sismik boşluk nerelerde ölçüyoruz ve biliyoruz. Buna bağlı olarak sismik boşluk olan yerlerde diyoruz ki potansiyel olarak buralarda kırılma olacak. Sivrice depreminden sonra buranın potansiyel olarak daha büyük bir deprem oluşturacağını söylemiştim. Bu depremi biliyoruz anlamında değil veriler doğrultusunda bilimsel sezgilerle belirtiyorum. Marmara içinde aynı şeyi söylüyoruz. 1999'dan sonra 30 yılın içerisinde 7'den büyük bir deprem meydana gelebilir denildi. Yalova ile Silivri arasında bir yerin kırılacağını zaten söylüyoruz. En küçük kırıkta 40 km kırılsa 7.2 büyüklüğü meydana gelecek. Birinin çıkıp yer bilimciler yalan söylüyor, Marmara'da deprem olamayacak demesini beklemek bir hayal.

Türkiye'nin şöyle bir şansı var medeniyetler ülkesi olduğu için gerçekleşen depremler hep kaydedilmiş dolayısıyla biz tehlikemizi eskiden daha iyi tanıyoruz. Bizler çalıştıkça tehlikeyi daha iyi tanımaya başladık. Bilim meşakkatli bir dal, yatırım yapmanız gerekiyor. Benim en rahatsız olduğum cümlelerden bir tanesi Türkiye'nin %92 si deprem bölgesi ve herkes kendini %8'lik kısma koyuyor ben böyle söylemiyorum. Türkiye'nin %100'ü deprem bölgesi. Çünkü depremden hasar görmek için altınızdan fay geçmesi gerekmiyor. Uzak etki dediğimiz durumla binanız ve zemininiz iyi değilse çok uzaklarda ki depremlerden etkilenirsiniz." şeklinde değerlendirdi.

Dün Elazığ'da yaşanan deprem sonrası tüm Türkiye'nin gözü kulağı bu bölgeye çevrildi. Deprem uzmanı Prof.Dr. Şükrü Ersoy bölgedeki deprem ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ersoy depremin sürpriz olmadığını söyleyerek yer kabuğunun kırılmış olabileceğini dile getirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326