Genç girişimciler Türkiye’de bir ilke imza attı!

Genç girişimciler, kurdukları EasyCep.Com markasıyla dünyada yaygın olan yenilenmiş telefon pazarını Türkiye’ye getirdi.

Genç girişimciler Türkiye’de bir ilke imza attı!

Genç girişimciler Türkiye’de bir ilke imza attı!

Genç girişimciler, kurdukları EasyCep.Com markasıyla dünyada yaygın olan yenilenmiş telefon pazarını Türkiye’ye getirdi.

16 Nisan 2019 Salı 11:14

Türkiye’de ilk ve tek olan EasyCep.Com, cep telefonunu güvenli şekilde yenilemek veya ‘telefon al-sat’ işlemini internet üzerinden gerçekleştirmek isteyenlere büyük kolaylık sağlıyor.

EasyCep, müşterilerine 12 ay garanti kapsamında yenilenmiş telefonlar sunuyor. Ayrıca eski telefonları da satın alan şirket, bir nevi ikinci el cep telefonu pazarında müşteri memnuniyeti odaklı çalışıyor. Çalışır durumda olan cep telefonları alınıp, EasyCep ekipleri tarafından yenileniyorlar, ardından telefonlar garantili olarak yeni müşterilerine satılıyor.

Şirketin bir diğer önemli dayanak noktası ise, cihaz alışverişinde yabancı şirketlerin daha fazla para kazanmalarını engellemesi. EasyCep ile yapılan alışverişlerde alınan ya da satılan cihazlar, ülke piyasasında el değiştirdiği için yurt dışına para çıkışı engellenerek Türkiye’nin cari açığına katkı sunuyor.

Boğaziçi Üniversitesi Yazılım Mühendisliği yüksek lisans öğrencisi Mehmet Akif Özdemir, Koç Üniversitesi İşletme mezunu İsmail Dinçer ve Bahçeşehir Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu Ahmet Bekir Güller’in bir araya gelerek kurduğu şirket, yenilenmiş cep telefonu piyasasında devrim niteliğinde yenilikleri de beraberinde getiriyor.

Şirketin kuruluş ve işleyişiyle ilgili bilgi veren İsmail Dinçer; “Telefonu hem yazılım hem de kozmetik olarak sıfırlayıp ilk günkü haline getiriyoruz. Eski kullanıcının bilgilerini tamamen siliyoruz. Geri dönüşü mümkün değil. Türkiye’de ilk ve tekiz.” dedi.

Kurdukları sistemin telefon ithalatını bir noktada önleyeceğini anlatan Dinçer, “Telefon ithalatı azalacak. Cari açığa katkımız olacak. Türkiye’de 2. Elde 12 milyon telefon kayıt dışı olarak el değiştiriyor, biz bu kayıt dışı satışı kayıtlı olarak satmayı hedefliyoruz. Türkiye'de yılda ortalama 12 milyon telefon satılıyor. Bu arada, yaklaşık 6 milyon ikinci el telefon piyasada el değiştiriyor - belgesiz, kayıtsız. Biz bunu kayıt altına almayı hedefliyoruz.” Diye konuştu.

Şirketin çalışma mantığını da anlatan Dinçer şunları kaydetti:

“E-ticaret mantığıyla ilerliyoruz. Siteye giren insanlar form doldurup telefonlar için bir değer biçiyoruz, daha sonra telefonu kargoyla biz alıyoruz. Elimize ulaşan telefona gerçek değerini biçiyoruz ve müşteriye bildiriyoruz, eğer kabul ederse satın alıyoruz, etmezse kargo ücretini yine biz ödeyerek gönderiyoruz. Ödemeleri 3 iş  günü içerisinde hesaba yatırıyoruz. Ayrıca arızalı telefonları tamir işlemi de yapıyoruz. Amacımız atıl durumda olan telefonları ekonomiye kazandırmak. İnsanlar projemizi benimsedi. İleri dönemde Pazar payımızı hızla arttırıp yurtdışına açılmayı hedefliyoruz.(Muttalip Akkuş)

Son Güncelleme: 17.04.2019 11:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326