“Göksun için 100 yıllık projeler hazırlıyoruz”

Kahramanmaraş’ın Göksun ilçe Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, hazırlanan proje ile ilçenin 100 yıllık içme suyu ihtiyacının çözüldüğünü söyledi.

“Göksun için 100 yıllık projeler hazırlıyoruz”

“Göksun için 100 yıllık projeler hazırlıyoruz”

Kahramanmaraş’ın Göksun ilçe Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, hazırlanan proje ile ilçenin 100 yıllık içme suyu ihtiyacının çözüldüğünü söyledi.

21 Aralık 2017 Perşembe 17:40

Aydın, belediyenin imar alanında yaptığı çalışmalar neticesinde 33 bin kişiyi barındıracak şehir yapısının yapılan yeni imar planı ile 71 bin nüfusa hitap edecek düzeye geldiğini, 3 yılı aşan görev süresince ilçeye, 6 milyon TL değerinde kamu yatırımı yapıldığını, belediye bütçesinin ise 3 katı artarak 25 milyon TL’ye yükseldiğini ifade etti. Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, 3,5 yılı aşan görev süresince ilçede yaptığı hizmetleri Anadolupress Gazetesi imtiyaz sahibi Muttalip Akkuş’a değerlendirdi.

Sosyal, kültürel ve hizmet alanlarında belediyenin imkânları dâhilinde ilçeye önemli katkı sağlayan Aydın, borç yüküyle aldığı başkanlık görevini, 68 Mahalle ve 102 mezara da yaptığı hizmetlerle halkın sevgisini kazanarak sürdürüyor. Bir yandan ilçenin çehresini değiştirmek adına imar projeleri hazırlayan deneyimli başkan diğer yandan halkın iş için ilçeden göç etmesini engelleyici istihdam projeler hayat geçiriyor.

“VAATLERİN YÜZDE 85’İNİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

Seçim beyannamesinde yer alan vaatlerin yüzde 85’inin gerçekleştirdiğini belirten Aydın; “Belediye Başkanlığına geldikten sonra acil ihtiyaçlarda öncelik belirlemesi yapmak suretiyle projelerimize başladık. Bu projelerde seçim beyannamemizdeki vadelerimizin yüzde 85’e ulaştık. Kalan kısmını da gelecek yılda tamamlayacağız. Göksun’da belediyenin asli görevleriyle ilgili çok eksiği vardı. Sosyal, kültürel ve sportif alanlarda yapmamız gerekenler vardı. Bunların hepsini belirli bir plan dahilinde ele aldık.” dedi.

“NE YAPILMASI GEREKTİĞİNİ İYİ BİLEREK GÖREVE BAŞLADIK”

‘Ne yapılması gerektiğini iyi bilerek göreve başladık’ diyen Aydın; “Belediyemizi devraldığımızda, Büyükşehir yasası gereği biz 8 mahalle iken 68 mahalle olduk, 102’de mezramız var. Bu mezralardan en az 60 tanesi mahalle yapılacak büyüklük ve potansiyelde. Bunları da göz önünde bulundurduğunuz zaman ciddi bir çalışma gerektiği Göksun için kaçınılmaz oldu. Coğrafi konum itibarı ile avantaj ve dezavantajımız var. Göksun’umuz en büyük avantajı yayla kenti olması ve bir turizm kenti olabilecek potansiyele sahip olması. Hem yaz hem de kış turizmine ev sahipliği yapabilecek bir yapıya sahip. Dezavantajları ise coğrafi konum itibarı ile yol hizmetleri ile diğer hizmetlerde baya bir zorluk oluşturan coğrafyaya sahip. Biz Göksun’un mevcut halinden guru duyuyoruz. Ne yapılması gerektiğini iyi bilerek göreve başladık.” diye konuştu.

“BÜTÇEMİZ 3 KATINA ÇIKTI, 13 MİLYON LİRA BORÇ ÖDEDİK”  

Belde belediyelerinin kapatılmasıyla Göksun Belediyesinin omzuna yüklü miktarda borç yükü bindiğine dikkat çeken Aydın, 3,5 yılık süreçte belediye bütçesini 3 katı arttırırken, bir yandan da 13 Milyon TL borç ödediklerini aktardı.

İlçeye 6 milyon TL kamu yatırımı yapıldığı bilgisini veren Aydın; “Bu süreçte belediyenin çok borçlu olduğunu da biliyorduk. Kasaba belediyelerin kapatılmasıyla oradan devredilen bir borç yükü vardı, bir taraftan geçmiş borçları ödemeye çalışırken bir taraftan borçsuz çalışmaya başladık. Bir taraftan personelimizin maaş ve özlük haklarını iyileştirdik. Bir taraftan da projelerimizi gerçekleştirmeye gayret ettik. Bu gün ilçemize 6 milyona yakın kamu yatırımı sağladık. Kendi bütçemizi 3 yıl içerisinde 3 katına çıkarttık. 8 milyon bütçe ile aldığımız belediyeyi şuan 25 milyonla kapatmayı planlıyoruz. Şu anda bütçe gerçekleşme oranımız yüzde 95’in üzerine çıkmış durumda. Buradaki giderleri minimize ederken, gelir artıracak unsurları ön planda tutarak hem bütçemizde 3 katı büyüme sağladık. Hem de 13 milyon TL borç ödedik. Bundan sonraki süreçte 15 milyon lira borcumuzun olduğunu biliyoruz. Bu, 90’lı yıllardan beri süre gelen bir borç. Yatırım borcu değil. Biz mevcut şartlar içerisinde en iyi şekilde çözüm üreterek halkımıza en iyi hizmeti vermek için görevimizin başındayız.” ifadelerini kulandı.

“İMAR PLANI ONAYLANDI, 71 BİN NÜFUSA HİTAP EDECEK İMAR TESİS ETTİK”

Üç yıl süren çalışma sonucu imar planının onaylandığını söyleyen Aydın şunları kaydetti; “İmar planımızı 3 yıldan beri yaptığımız çalışmalar neticesinde 5 binliğini onaylattık. 1/1000’inide geçen hafta oyladık geçti. Askı ilan süresinden sonra uygulama planına geçeceğiz. Göksun’un 2 mahallesinde sit alanı vardı. Tepebaşının tamamı sit alanıydı, Kayabaşında da belirli bir bölüm sit alanıydı. 2 yıl süren mahkeme sürecinden sora sit alanını kaldırdık. Orayı imara açtık. Güzel bir kent estetiğini uygun şehir planlaması, yasal çerçeveye uygun bir şehirleşme, vatandaşın hakkını hukukunu koruyan bir imar ve yatay büyümeye önem veren sosyal donatısı temin edilmiş bir şehir için güzel bir imar hazırladık. Park, bahçe, cami ve okul yerleriyle her şeyi göz önünde bulundurarak, mevcut yapının sorunsuz devam etmesinin sağlayacak bir imar söz konusu oldu. İmar adaletsizliğini ortadan kaldırdık. Göksun’un 33 bin kişiyi barındıracak imar yapısı varken, 71 bin nüfusa hitap edecek imar tesis ettik.”

“TOKİ KONUT YAPACAK”

İlkbahar aylarında 110 konutlu TOKİ inşaatının başlayacağını açıklayan Aydın;  

“110 konutluk TOKİ inşaatı bahar ayında başlayacak.  2 tane yayalar iççin üst geçit yaptırdık. Bundan sonra insanları ulaşımda rahatlatmak için alt geçitler yapmayı hedefliyoruz. Sosyal belediyecilik anlamında yeni park ve mesire alanları yaptık. Gençlere verdiğimiz sözler vardı. Bu kapsamda ilçemize 8 tane halı saha yaptık. Yine ilçemiz eksikliği hissedilen kültür merkezine kavuşuyor. Yüzde 50 hibe ile 2 milyon 300 bin TL tutarında. İçerisinde toplantı salonu, sinema ve birçok aktivitenin yapılacağı alanlar var. yine belediye hizmet binası için 2 bin metre kareye yakın oturumlu fen işleri binası tesisi ettik.” şeklinde konuştu.  

“100 YILLIK SU İHTİYACI KARŞILANMIŞ OLACAK”       

Çalışmaları başlayan içme suyu şebekesiyle ilgili de bilgi veren Aydın sözlerini şöyle bitirdi;

“İçme suyu ve kanalizasyon şebekemizin de acilen değişmesi gerekiyor. Bu konuda projeleri büyükşehir belediyemizle birlikte planlayarak çalışmalar yapıyoruz. Bu anlamda en büyük problem içme suyu şebekesi idi. 160 kilometrelik içme suyu şebeke değişimi başladı. Bu çalışma 2018 yılının 10. Ayında bitmiş olacak. Göksun’un içme suyu Mehmet bey kaptajından geliyordu. 30 yıldan beri konuşulan kaptaj çok olumsuz ve sağlıksız şartlarda olduğu söyleniyordu. Büyükşehir belediyemiz ile koordinasyon sağlayarak kaptajın yenisi yapıldı. 1,5 trilyonluk yatırım yapılarak Göksun’a kadar suyun isale edilmesi sağlandı. Mevcut şebekenin değişmesiyle ilçenin 100 yıllık su ihtiyacı karşılanmış olacak.”         

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ş.e 6 yıl önce

kömürün köprü ile yem sanayisi arası nezaman imara acılacak konut yabmak icin

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326