İmam camide Suriyeli kadınla BASILDI!

Manisa’da imamlık yapan Eyüp Ö., Suriyeli bir kadınla caminin imam odasında basıldı. Cemaatin haber vermesiyle olay yerine gelen polis ekipleri imam Ö. ve Suriyeli kadının ifadelerini aldı. Manisa Müftüsü Sinan Cihan soruşturma açıldığını söyledi.

İmam camide Suriyeli kadınla BASILDI!

İmam camide Suriyeli kadınla BASILDI!

Manisa’da imamlık yapan Eyüp Ö., Suriyeli bir kadınla caminin imam odasında basıldı. Cemaatin haber vermesiyle olay yerine gelen polis ekipleri imam Ö. ve Suriyeli kadının ifadelerini aldı. Manisa Müftüsü Sinan Cihan soruşturma açıldığını söyledi.

21 Eylül 2018 Cuma 12:33

Manisa’nın Salihli ilçesinde yer alan Kurtuluş Mahallesi’nin merkez camiinde akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Evli ve 2 çocuk babası imam Eyüp Ö. camide Suriyeli bir kadınla basıldı.

Olay şöyle yaşandı; önceki gün öğle namazını kıldıran imam Eyüp Ö. cemaat camiden dağıldıktan sonra ortalığı kolaçan ederek Suriyeli bir kadını camiye aldı. İmamın Suriyeli kadına karşı olan tavırlarından şüphelenen cemaat bir süre sonra cami etrafında toplandı ve imamı dışarı çağırdı. Ancak imam Eyüp Ö. camiden dışarı çıkmadı.

POLİSE HABER VERDİLER

Bunun üzerine cami cemaati polis ekiplerine haber verdi. Polis ekipleri camiye girdi ancak ne imam ne Suriyeli kadın ortalıkta yoktu. Cami içerisinde arama yapan polis ekipleri imam ve Suriyeli kadının imam odasında olduklarını fark etti. Ancak odanın kapısı kilitliydi. İmam Eyüp Ö. polis ekiplerinin ısrarlarına rağmen kapıyı açmadı. 40 dakika boyunca polis ve cami cemaati kapı önünde bekledi. 40 dakikanın sonunda Suriyeli kadın kapıyı açtı, arkasından da Eyüp Ö. polis ekiplerinin karşısına çıktı.

TEMİZLİK YAPIYORLARMIŞ

Suriyeli kadın “Temizlik yapıyorduk, çok yorulmuşuz” dedi. İmam Eyüp Ö. ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadan ekip otosuna bindi. İkili karakola giderek ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. Olay sonrasında tekrar camiye dönen imam Eyüp Ö. yatsı namazını kıldırmak istedi. Cami cemaati “Biz senin arkanda saf tutmayız” diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine imam Eyüp Ö. camiyi terk etti, namazı müezzin kıldırdı. Cami cemaati imamın birçok kez Suriyeli kadının evine “yardım bahanesiyle” gittiğini söyledi. Suriyeli kadının da evli olduğu öğrenildi.

İMAM AÇIĞA ALINDI

Konuyla ilgili konuşan Kurtuluş Mahalle Muhtarı Ayhan Gezdir, şu ifadeleri kullandı: “İmam 3-4 yıldır Suriyelilerle çok yakındı. Bütün işlerini görüyor, sürekli görüşüyordu. Camide ne oldu ne bitti bilmiyoruz. Polis ekipleri camiyi basıyor ve içeriden Suriyeli bir kadınla birlikte bizim imam çıkıyor. Sonrasında ifade veriyorlar ve serbest bırakıyorlar.” Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan da üzücü bir olay yaşadıklarını ifade ederek imam Eyüp Ö.’nün açığa alındığını ve olayla ilgili soruşturma başlattıklarını söyledi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326