Kahramanmaraş'ta Cumhurbaşkanı'nın su içtiği çeşmeye tapa vuruldu

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesine bağlı Tekir Mahallesi'nde, Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KASKİ) ekiplerince meydan çeşmelerine kör tapa vuruldu.

Kahramanmaraş'ta Cumhurbaşkanı'nın su içtiği çeşmeye tapa vuruldu

Kahramanmaraş'ta Cumhurbaşkanı'nın su içtiği çeşmeye tapa vuruldu

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesine bağlı Tekir Mahallesi'nde, Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KASKİ) ekiplerince meydan çeşmelerine kör tapa vuruldu.

13 Temmuz 2017 Perşembe 13:41

Bu durum buz gibi sularıyla ünlü bölgede huzursuzluğa neden olurken, kapatılanlar arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ile birlikte 2000 yılında su içtiği çeşmede bulunuyor.

Yerli ve yabancı bir çok turistin uğrak yerleri arasında bulunan buz gibi akan sularıyla ünlü Tekir Mahallesi, bugünlerde su sorunu yaşanıyor. Kahramanmaraş-Kayseri Karayolu güzergahı üzerine kurulu mahallede bulunan, aralarında 1966 ylında dönemin valisi Necmeddin Karaduman tarafından yaptırılan çeşmeninde bulunduğu birçok çeşme kör tapa vurularak kapatıldı.  

KASKİ, çeşmelerin kapatılmasına gerekçe olarak, mahalleyi besleyen şebeke suyunun kullanımına bağlı bazı bölgelere suyun yeterli düzeyde verilememsini gösterdi. Bu durum su cenneti Tekirde, vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Yol üzeridne bulunan meydan çeşmelerinin kapatılmasının bölgede faaliyet gösteren irili ufaklı bir çok işyerini olumsuz etkilediğini savunan yöre halkı, yoldan geçenlerin çeşmeden akan buz gibi sudan içmek için durduğunu bu sayede kendilerinden de alış veriş yaptıklarını söylüyor. Bölgede, alt yapı olmamasına rağmen kendilerinden 'Atık Su Kullanım Bedeli' adı altında vergi alındığını da savunan vatandaşlar, konuyla ilgili sosyal medya üzerinden paylamışda bulunarak en azından karyolu üzerinde bulunan çeşmelerin turizme katkı sağladığını belirterek yeniden açılmasını istiyor.  

"140 TANE MEYDAN ÇEŞMESİ VAR"

Öte yandan KASKİ yetkilileri ise konuyla ilgili bölgede 140 meydan çeşmesi bulunduğunu ifade ediyor. Bu çeşmelerin şebeke hattında beslendiğini, aboneliklerinin olmadığını, yaz aylarında ise azalan su kaynağı nedeniyle mahalenin yüksek kesimlerine yeterli düzeyde su verilemediğini gerekçe göstererek çeşmeler kör tapa vurlduğu bilgisini veriyor.

CUMHURBAŞKANI SU İÇMİŞTİ

2000 yılında Kahramanmaraş'ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dönemin Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçeğin'de aralarında bulunduğu bir heyetle Tekir'e gelerek 1966 ylında dönemin Valisi Necmeddin Karaduman tarafından yaptırılan çeşmeden su içimişti. Bu anı ise hatıra olarak fotoğraf karelerine yansımıştı.

Son Güncelleme: 13.07.2017 13:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326