Kahramanmaraşlı işçiler Cezayir’de alı konuldu!

Kahramanmaraş’tan Cezayir’e çalışmak için giden 11 işçinin gittikleri ülkede çalıştıkları firma tarafından esir alındığı iddia edildi.

Kahramanmaraşlı işçiler Cezayir’de alı konuldu!

Kahramanmaraşlı işçiler Cezayir’de alı konuldu!

Kahramanmaraş’tan Cezayir’e çalışmak için giden 11 işçinin gittikleri ülkede çalıştıkları firma tarafından esir alındığı iddia edildi.

08 Ağustos 2019 Perşembe 16:19

Cezayir’de inşaatta çalışan Kahramanmaraşçiler, şirket tarafından pasaportlarına el konulması nedeniyle ülkede mahsur kaldı. Çaresiz durumdaki işçiler, Dış İşleri Bakanlığı ile Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ve TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç’ten yardım istedi.

Üç ay önce Cezayir’e giden Hasan Kaplan, Fikri Kaplan, İrfan Akkaya, Cuma Akkaya, Seyfettin Mercimek, Faruk Mercimek, Ali Gündüz, Mehmet Özcan, Secim Sarıkaya, Hacı Veli Yıldırım ve Ali Yıldırım isimli Kahramanmaraşlı işçiler Cezayir’in Vahran şehrindeki Ankara Merkezli bir firmaya ait konut inşaatında işe başladı.

HİÇ PARA ALMADILAR

Tünel kalıp işinde hiç para almadan 3 ay çalışan Kahramanmaraşlı işçiler, memleketlerine dönmek istediklerinde, şirketten aldıkları cevap karşısında şoke oldu.

Alacaklarını isteyip Türkiye’ye dönmek isteyen işçilere, şirket yöneticilerince işçilerin alacaklarını aldıklarına dair kağıda imza atmaları, aksi durumda pasaportlarını vermeyecekleri söylendi.

kahramanmaraşlı işçiler

ALI KONULDULAR

Bayram arifesinde ne yapacaklarını şaşıran işçiler konuyla ilgili Anadolupress.com’a özel açıklamada bulundu.

Telefonla ulaştığımız işçiler, alacaklarından vazgeçmedikleri takdirde Türkiye’ye dönmelerine izin verilmediğini anlattı.

11 kişinin alı konulduğunu ifadeden işçiler;

“3 ay önce Cezayir’e tünel kalıp işi için gittik. Hiç para almadık, Türkiye’ye gelmek istedik, Firma yetkilisi; ‘alacaklarımızın hepsini aldık’ diye kağıt getirip imza atmamızı istiyor. İmza atmadan pasaportları vermeyeceklerini ve uçak biletlerimizi almayacaklarını söylüyor. Çaresiz durumdayız, Cumhurbaşkanımızdan, Dış İşleri Bakanlığı ile Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ve TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç’ten yardım istiyoruz. Bizi içine düştüğümüz bu durumdan kurtarsınlar.” Diye konuştu.

AİLELERİNE KAVUŞMAK İÇİN İMZA ATTILAR

İşçiler, 10 gündür alı konulduklarını ve ailelerine kavuşmak adına kendilerine dayatılan kağıtlara imza attıklarını söyleyerek şunları ifade etti;

“Dış İşleri Bakanlığı ile görüştük, konsolosluğun konu ile ilgileneceğini söylediler. Fakat aradan 10 gün geçti, kimse ilgilenmedi. Bizde ailelerimizin yanına dönebilmek adına 08.08.2019’da yani bu gün bize şart koşulan haklarımızdan feragat ettiğimize dair kağıtlara imza atmak zorunda kaldık. Bundan sonra haklarımızı ülkemizde arayacağız.” Muttalip Akkuş)

Son Güncelleme: 08.08.2019 17:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326