Kahramanmaraş’ta bir biri ardına kapanan oteller Antep’in ekmeğine yağ sürecek!

Kahramanmaraş’ta, 2023 yılında düzenlenecek EXPO fuarı hazırlıkları tüm hızıyla sürerken, kentte sayıları her geçen gün artan 1+1 apartların otel anlayışını yok etmesi sektör temsilcilerini huzursuz ediyor.

Kahramanmaraş’ta bir biri ardına kapanan oteller Antep’in ekmeğine yağ sürecek!

Kahramanmaraş’ta bir biri ardına kapanan oteller Antep’in ekmeğine yağ sürecek!

Kahramanmaraş’ta, 2023 yılında düzenlenecek EXPO fuarı hazırlıkları tüm hızıyla sürerken, kentte sayıları her geçen gün artan 1+1 apartların otel anlayışını yok etmesi sektör temsilcilerini huzursuz ediyor.

30 Ağustos 2019 Cuma 10:50

Şehir genelinde bir biri ardına 6 otel ya satıldı yada kiraya verildi. Yaşanan bu olumsuz hava Turizmciler arasında; ‘EXPO 2023 için parayı Kahramanmaraş harcayacak, kaymağını Antepliler yiyecek’ söylentilerine yol açıyor.

2023’e kadar Kahramanmaraş’ta azalan otel sayısı nedeniyle EXPO Uluslararası Fuarına katılacak yerli ve yabancı binlerce turistin Gaziantep’teki otellerde konaklayacağı belirtiliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kahramanmaraş Kültür Turizm Otelciler ve Gastronomiciler Derneği Başkanı Gökhan Büyükdereli, “Kahramanmaraş’ta son zamanlarda açılan tüm oteller ya satılıyor, ya el değiştiriyor ya da kiraya veriliyor. Expo 2023’e kadar otel anlayışının yok olacağı ve 1+1 dairelerinin ön plana çıkarılmaya çalışıldığını görüyoruz. Tabii gelen misafirlerin çoğu Avrupa menşeli olacakları için bu 1+1’leri beğenmeyerek Gaziantep deki otelleri tercih edecekleri kaçınılmaz bir gerçek. Günü birlik geliş gidiş yapacaklar. Bunun zararını yine en çok Kahramanmaraş çekecek.” dedi.

“OTELCİLİK SEKTÖRÜ BİTME TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA”

Önlem alınmazsa yaşanması muhtemel bu durumun kente büyük zara vereceğini belirten Büyükdereli; “Yapılan yatırım beklenen katkıyı veremeyecek ve büyük beklenti içinde olan yerli esnaflar ise hayal kırıklığı ile karşı karşıya kalacaklar. Bu 1+1 statüsünde kiralan daireler gerekli kanunlar çıkarılmayarak Otel statüsüne kavuşturulmadığı sürece otellerimiz gerilemeye devam edecektir. Buna dayanamayan otel sahipleri oteli ya satıyorlar ya da kiraya veriyorlar. Buna yol açan en büyük etken ise şüphesiz 1+1 dairelerdir. Kahramanmaraş’ta konaklayabileceği düzgün bir otel bulamayacağı için yakın başka illeri tercih edeceklerdir.

Kahramanmaraş’ta Alcazaar Otel, BLC Otel, Altıntürk Otel ve LA Ville Otel şuan satılmış durumdalar. Efes otel şuan satılık. Vav otel kapatıldı.  Yetkili kişiler ve kurumlar gerekli önlemleri almazlar ise Kahramanmaraş’ta otelcilik sektörü bitme tehlikesi ile karşı karşıya.” Diye konuştu.

“KAHRAMANMARAŞLI ESNAFLAR BEKLEDİĞİ KAZANCI ELDE EDEMEYECEK”

Büyükdereli şöyle devam etti;

“2023 de biz turistleri dört gözle beklerken bu turistler önceki yıllardaki gibi Kahramanmaraş’ta değil de, Gaziantep’te kalacaklar. Eskisi gibi günü birlik geliş gidişler devam edecek ve Kahramanmaraşlı esnaflar beklediği kazancı elde edemeyecek.

1+1 daireler hiçbir masraf yapmaksızın hijyenden ve hizmet yoksun bir şekilde devam etmekteler ve de hiçbir eleman çalıştırma mecburiyeti de ayrıca bulunmamakta. Fakat otelciler en az 4 kişi çalıştırmak zorundalar aksi takdirde ceza alma riski bile bulunmakta. Bizim yangın söndürme sisteminden tutun jeneratöre kadar masraf yapıyorken bunlar hiçbir masraf yapmadan direk çalışmaktalar.

Biz bu kadar şartı yerine getirme zorunluluğumuz bulunurken bu 1+1 dairelerde hiçbir zorunluluk yok. Bunları ya belediye oteli yapmalılar ya da turizm bakanına bağlayacaklar. Turizm bakanına bağlanmaları 1+1 daireler için çok zor çünkü o kriter de çalışmıyorlar. En fazla belediye oteli olabilirler oda yine bizim için daha iyi olur çünkü hizmet kalitelerini kriterlere uyarak ister istemez artmış olacak.

Hiçbir bedel ödemeden kaymağını alıyorlar ve bu hiç adil değil.

Turizm Bakanlığı bu yıldız artırma ya da düşürme kontrollerini 4 yılda bir düzenli olarak yapmalılar. Yaptıktan sonra da artırabilmeleri için otelcilere bilgi vermeleri gerekiyor. Ne yapmaları gerekiyor yada ne yapmamaları gerekiyor gibi bilgiler. Yıldız denetleme kurumu daha sağlıklı ve aktif çalışmaları gerekiyor.” (Furkan Gökçe)

Son Güncelleme: 30.08.2019 11:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326