Kahramanmaraş’ta heyelan!

Kahramanmaraş’ta aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen heyelanda dağdan kopan büyük kaya kütlesi yola düştü.

Kahramanmaraş’ta heyelan!

Kahramanmaraş’ta heyelan!

Kahramanmaraş’ta aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen heyelanda dağdan kopan büyük kaya kütlesi yola düştü.

06 Ocak 2019 Pazar 22:39

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi kırsalda yer alan grup yollarında yağışlardan dolayı oluşan toprak kayması ve heyelana karşı temizlik çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Onikişubat İlçesi Saygılı mahallesi kırsalında yer alan grup yolunda aşırı yağış nedeniyle heyelan meydana geldi. Heyelan nedeniyle dağdan kopan büyük kaya kütlesi, köy yolunu kapattı. İhbar üzerine olay yerine gelen Büyükşehir Kış Çalışması ekipleri, kaya kütlesini bulunduğu yerden dereye fırlattılar. Kaya kütlesi ağaçları parçalayarak büyük bir gürültü ile dereye yuvarlandı. Şiddetli yağış etkisini sürdürüyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerince yürütülen yol açma ve temizleme çalışmaları kapsamında aşırı yağışlardan kaynaklanan toprak kayması ve heyelan sebebiyle kapanan yolların tamamen açıldığı belirtildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak kış çalışmaları kapsamında Topçalı Sulu Yayla, Çukurhisar Kaynar, Kumarlı, Ayşepınarı, Ilıca, Muratlı, Kısık, Saygılı, Şuur,  Çokran, Sır, Ekinözü Alişar, Yenikale Bekirli, Yenicekale Başkonuş, Yenicekale, Halıtlı, Hacıibrahim Uşağı, Kozcağız, Öşlü, Dulkadiroğlu Bulanık, Dereli, Kalekaya, Payamlı Kabaktepe, Göksün Mürsel, Keklikoluk, Göynük,  Bozhüyük, Altınova  grup yollarında meydana gelen heyelan ve toprak kaymaları sonucu yollarda temizlik çalışmaları yapılmış ve ulaşımda aksama yaşanmamaktadır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326