Kurban Bayramı tatili kaçgün olacak, Cumhurbaşkanı açıkladı

Yaklaşan kurban bayramı öncesi ‘tatil’ açıklamaları ard arda geldi.

Kurban Bayramı tatili kaçgün olacak, Cumhurbaşkanı açıkladı

Kurban Bayramı tatili kaçgün olacak, Cumhurbaşkanı açıkladı

Yaklaşan kurban bayramı öncesi ‘tatil’ açıklamaları ard arda geldi.

11 Ağustos 2017 Cuma 15:33

Gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, Salı günü yapılacak olan Bakanlar Kurulu'nu işaret etti. Yıldırım; “Konuyu Salı günü Bakanlar Kurulu'nda değerlendireceğiz. Orada bir karar vereceğiz. Toplumun bir kesimi ‘çalışmaya devam edeceğiz' diyor, bir kesim de ‘tatile devam edelim' diyor. Artısı eksisini ele alacağız. Benim bu konuda şahsi fikrim olmaz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise İstanbul’da gazetecilere yaptığı değerlendirmede tatil süresiyle ilgili ip uçları verdi. Erdoğan; “Şu anda tabii hükümet, bu 10 günü programına aldı, çalışıyor. Eğer önünde ve arkasında durum hakikaten müsaitse turizm açısından isabetli olur ve gerek iç turizmde, gerekse dış turizm açısından şu anda hareketlenen turizm, mesela bugün itibarıyla Antalya yüzde 80’i doluluk oranı itibarıyla yakalamış vaziyette. Bu da turizm sektöründeki açığımızı süratle kapama fırsatını verir. Öyle zannediyorum ki salı günü Bakanlar Kurulumuz var. Bunu Cumhurbaşkanlığı’nda yapacağız. Hayırlı bir adım olur diye düşünüyorum.” açıklamasını yaptı.

Her iki açıklamanın ardından gözler Salı günü yapılacak Bakanlar Kurulu kararına çevrildi. Eğer onay çıkarsa 31 Ağustos’ta başlayacak olan bayram tatili 5 gün öne çekilerek 26 Ağustos ile 5 Eylül tarihleri arasında Türkiye uzun bir bayram tatili yapacak.   

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326