Kurbanlıklara müzikli terapi

Kahramanmaraş’ta besi çiftliğine müzik sistemi kuran Halil Kelebek, Kurban Bayramı için beslediği ineklerin et verimliliğini müzik dinleterek artırıyor.

Kurbanlıklara müzikli terapi

Kurbanlıklara müzikli terapi

Kahramanmaraş’ta besi çiftliğine müzik sistemi kuran Halil Kelebek, Kurban Bayramı için beslediği ineklerin et verimliliğini müzik dinleterek artırıyor.

18 Ağustos 2017 Cuma 11:28

Çiftliğindeki kurbanlık ineklerin müzik dinleyerek uysallaştığını ve et veriminin yüzde 10 arttığını söyleyen Kelebek, besideki hayvanların 24 saat Türk halk müziği dinlediğini belirtti.

Kahramanmaraş’ta besicilik yapan Halil Kelebek, çiftliğindeki kurbanlık ineklerin et verimliğini artırabilmek için 24 saat müzik dinletiyor. Kulaklarını, radyoda çalan müziğe kabartan inekler ise yanlarında olup biten gürültüyü umursamayıp sakin sakin yemlerini yiyor. Radyoda çalan Anadolu türküleriyle kurbanlık ineklerin stresini almaya çalıştığını ifade eden Kelebek, 28 yıl önce arkadaş tavsiyesiyle keşfettiği bu yöntemin ineklerde et ve süt verimini yüzde 10 artırdığını kaydetti.

"MÜZİK DİNLEYEREK SAKİNLEŞEN İNEKLERİN ETLERİ DAHA SIKI OLUYOR"

Kelebek, 1987 yılında kurdukları çiftlikte 200 ineğin yanı sıra küçükbaş hayvan besiciliği de yaptıklarını ifade etti. İnekleri kurban bayramına müzik dinleterek hazırladığını söyleyen Kelebek: “Hayvanlar da insanlar gibi iyi yapılan müzikten hoşlanıyor. Biz 25 yıldır bu işle uğraşıyoruz. Çiftliğimizdeki ineklere radyodan Türk halk müziği dinleterek bakıyoruz. Müzik sayesinde huzurlu ve stresten uzak bir ortam sağlanıyor. Müzik dinleyerek sakinleşen ineklerin etleri daha sıkı oluyor.” dedi. Hollanda ve Amerika gibi ülkelerde hayvanların müzikle sakinleştirildiğini ifade eden Kelebek: "Sakinleşen hayvanların hormonal dengeleri düzeliyor, eti daha lezzetli oluyor. Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle hayvanlarımız 8-10 ay arası beside kaldı.” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326