Meteoroloji uyardı! Hava nefes almayı dahi zorlaştırıyor

Hava durumu raporu Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklandı. Bugün yurdun kuzey doğusunda yaz yağmurları etkili olacak.

Meteoroloji uyardı! Hava nefes almayı dahi zorlaştırıyor

Meteoroloji uyardı! Hava nefes almayı dahi zorlaştırıyor

Hava durumu raporu Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklandı. Bugün yurdun kuzey doğusunda yaz yağmurları etkili olacak.

12 Temmuz 2021 Pazartesi 12:37

Yağışlar Doğu Karadeniz, Erzincan, Erzurum, Kars, Ağrı il çevrelerinde etkili olacak. Marmara Bölgesi ile Kuzey Ege'de rüzgar poyraz şeklinde kuvvetli esecek. Güney Ege'de rüzgar zayıf kalırken Akdeniz'de nemli hava bunaltacak. Nemli hava nedeniyle nefes almak dahi zorlaşacak.

Öte yandan uzmanlar öğle vaktinde güneşe çıkılmaması konusunda vatandaşları uyardı.

YURTTA HAVA BUGÜN NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bugün yurdun kuzey kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin edilirken Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Düzce, Zonguldak, Bartın, Sinop ve Samsun'un iç kesimlerinde yaz yağmurları etkili olacak. Yurt genelinde havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı yurdun iç ve doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Bugün rüzgarın ise genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 33

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 32

İzmir: Az bulutlu ve açık 36

Adana: Az bulutlu ve açık, iç kesimleri yer yer parçalı bulutlu 37

Antalya: Az bulutlu ve açık, iç kesimleri yer yer parçalı bulutlu 36

Samsun: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

Trabzon: Parçalı, yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

Erzurum: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 40

Son Güncelleme: 12.07.2021 12:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326