MSÜ tercih sonuçları açıklandı!

Milli Savunma Üniversitesi askeri öğrenci temin süreci ile alakalı olarak heyecanlı bekleyiş sona erdi. Mayıs ayının sonlarından itibaren ilgili tercih işlemlerini yapan adaylar, dünden bu yana Milli Savunma Üniversitesi personel temin sayfası üzerinden '2019 MSÜ tercih sonuçları açıklandı' açıklamasını bekliyordu.

MSÜ tercih sonuçları açıklandı!

MSÜ tercih sonuçları açıklandı!

Milli Savunma Üniversitesi askeri öğrenci temin süreci ile alakalı olarak heyecanlı bekleyiş sona erdi. Mayıs ayının sonlarından itibaren ilgili tercih işlemlerini yapan adaylar, dünden bu yana Milli Savunma Üniversitesi personel temin sayfası üzerinden '2019 MSÜ tercih sonuçları açıklandı' açıklamasını bekliyordu.

14 Haziran 2019 Cuma 09:56

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde olabilmenin hayalini kuran on binlerce genci ilgilendiren MSÜ tercih sonuçları, personel temin sayfası aracılığıyla açıklandı. Bu doğrultuda, 'MSÜ tercih sonuçları nasıl ve nereden sorgulanır?' sorusu günün ilk saatlerinden itibaren yanıtı en çok merak edilenler arasında öne çıkıyor.

Büyük bir merakla beklenilen Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) tercih sonuçları açıklandı. Aşağıdaki bağlantı aracılığıyla T.C. Kimlik Numaranızı ve Onay Kodunu yazıp "Gönder"i tıklayarak sorgulama işleminizi yapabilirsiniz.

ANLIK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ (AŞIRI YOĞUNLUKTAN DOLAYI SİTE GEÇ AÇILABİLİYOR)

Adım adım süreç ise şu şekilde;

 HARP OKULLARI VE ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULLARI 2'NCİ SEÇİM AŞAMALARI

1) 2019 Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2019-MSÜ)'nda Milli Savunma Bakanlığınca belirlenecek taban puanı veya daha yüksek puan alan adayların 2'nci seçim aşamalarına katılımı amacıyla yapılacak çağrı https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinde yayımlanacaktır.

2) Başvurusu kabul edilen adayların icra edilecek olan 2'nci seçim aşamalarına gelirken beraberlerinde getireceği belgeler https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinde yayımlanacaktır. Adayların eksik evrak ile gelmeleri durumunda en kısa zamanda evraklarını tamamlamaları sağlanacak, evraklarını istenen zamanda tamamlayamayan adaylar eleneceklerdir.

3) 2'nci seçim aşamalarına çağrılan adaylar; internette ilân edilen tarih ve saatte, Kara Harp Okulu Komutanlığı/Ankara sınav merkezinde hazır bulunacaklardır. 2'nci seçim aşamaları, sağlık raporu bölümü hariç olmak üzere;

a. Hava Harp Okulu adayları için birinci gün Evrak Kontrol, Kişilik Değerlendirme Testi, Fiziki Değerlendirme, Fiziki Yeterlilik Testi (FYT), ikinci gün Psikomotor Testi, üçüncü gün mülakat sınavları yapılacak şekilde 3 gün,

b. Diğer Okulların adayları için birinci gün Evrak Kontrol, Kişilik Değerlendirme Testi, Fiziki Değerlendirme, Fiziki Yeterlilik Testi (FYT), ikinci gün mülakat sınavları ile Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (sadece Bando Astsubay Meslek Yüksekokulları için) yapılacak şekilde 2 gün sürecektir.

4) 2019-MSÜ sınavına katılan ve TYT/AYT sınavı başvurusu yapan adaylardan birinci tercihi Hava Harp Okulu olanların (birinci tercihler yeterli olmaz ise diğer tercihlere göre) 2019-MSÜ Sayısal Puanı en yüksekten başlayarak oluşturulacak sıralama listesine göre önceden belirlenen kontenjan miktarı kadar aday Hava Harp Okulu adayı olarak belirlenecek, diğer adayların Hava Harp okulu adaylıkları sonlandırılacaktır. Bu adaylar 2'nci seçim aşamalarında diğer adaylardan farklı olarak Psikomotor Testine tabi tutulacaktır. 2'nci seçim aşamaları sonunda başarılı olan adaylardan "Askeri öğrenci olur, Kategori-1 hava aracında uçucu yetiştirilmeye elverişlidir." raporu alanlar, 2019-MSÜ Sayısal Puanı (100'lük sisteme dönüştürülerek), FYT ve Mülakat notları, MSB'nin belirleyeceği oranlar dahilinde hesaplanarak sıralanır. Bu adaylardan Öğrenci Seçim Uçuşu (ÖSU) kontenjanına girmeye hak kazananlar ÖSU eğitimine başlatılacaktır. Kontenjana giremeyen adayların Hava Harp Okulu adaylığı sonlandırılacak, varsa diğer tercihleri için adaylıkları devam edecektir. ÖSU'yu başarı ile bitiren adaylar HHO kontenjanı dahilinde yerleştirme esaslarına göre sıralamaya tabi tutulacaklardır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326