Öcalan’ın kuzeni Koçer öldürüldü

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın kuzeni olan YPG/PKK’nın sözde istihbarat sorumlusu Metin Arslan, Kuzey Irak’ta MİT ve TSK’nın ortak operasyonuyla öldürüldü.

Öcalan’ın kuzeni Koçer öldürüldü

Öcalan’ın kuzeni Koçer öldürüldü

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın kuzeni olan YPG/PKK’nın sözde istihbarat sorumlusu Metin Arslan, Kuzey Irak’ta MİT ve TSK’nın ortak operasyonuyla öldürüldü.

04 Ocak 2020 Cumartesi 11:02

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terör örgütü YPG/PKK'nın yönetici kadrosuna yönelik Kuzey Irak'ta gerçekleştirdiği başarılı ortak operasyonlara bir yenisini daha eklendi. Geçen Kasım ayında Sincar Hanesor'da düzenlenen nokta operasyonuyla etkisiz hale getirilen teröristin, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın dayısının oğlu olan ve 'kırmızı' kategoride aranan 'Koçer' kod adlı Metin Arslan (52) olduğu ortaya çıktı.

52 GÜN SÜREN TAKİP
YPG/PKK'nın sözde istihbarat sorumlusu olan Arslan'ın, MİT'in 52 gün süren nefes kesen takibiyle öldürüldüğü operasyon şöyle gelişti. Kandil'den Suriye'nin kuzeyini işgal eden YPG saflarına gönderilen Arslan, burada bir süre terörist Mazlum Kobani kod adlı Ferhad Abdi Şahin'in yanında yer aldı. Terörist Arslan, bir süre önce Kandil'in talimatıyla tekrar Irak'a döndü. Arslan, Suriye'den Irak'a açılan ve kontrolü YPG'li teröristlerde bulunan Al Yarubiyah sınır kapısından Irak'ın Duhok kenti yakınlarındaki Gara bölgesine geçiş yaptı. Terörist Arslan'ın bulunduğu yer MİT'in anlık sinyal istihbaratıyla tespit edildi. Teröristin bulunduğu bölgenin koordinatları MİT Sinyal Analizi Başkanlığı'nca TSK'yla paylaşıldı. Kuzey Irak'ın Duhok kenti yakınlarındaki Gara Dağı'na düzenlenen hava harekatıyla terörist Arslan öldürüldü.
Terör örgütüne 1994'de katılan Arslan'ın, 2004-2007 döneminde "Abbas" kod adlı Duran Kalkan'a bağlı olarak faaliyet gösterdiği, 2007'de Irak'ın kuzeyindeki Gare Kampı genel sorumluluğuna getirildiği ve Türkiye'ye yönelik birçok eylem emri verdiği belirtildi. Arslan'ın, 2012'de YPG Dış İstihbarat Sorumlusu, 2015'te YPG'nin Suriye'nin kuzeyindeki Karaçok dağındaki karargahının sözde komutanlığını yapmaya başladığı ve Türkiye'nin Karaçok'a 2017'de düzenlediği hava harekatında yaralandığı öğrenildi. 24 yıldır terör örgütünün dağ kadrosunda çeşitli üst düzey kademelerde bulunan Metin Arslan, İçişleri Bakanlığı'nın aranan teröristler listesinde 10 milyon lira ödüllü kırmızı kategoride yer alıyordu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326