Şehri Kelebekler İstila Etti

Kahramanmaraş’ta kelebeklerin 15 bin kilometrelik yolculuğu başladı.

Şehri Kelebekler İstila Etti

Şehri Kelebekler İstila Etti

Kahramanmaraş’ta kelebeklerin 15 bin kilometrelik yolculuğu başladı.

03 Nisan 2019 Çarşamba 09:30

Kahramanmaraş’ta öğleye doğru başlayan kelebek popülasyonu, artarak devam ediyor. Bugün gerçekleşen kelebek istilası herkesi şaşırttı. Kentin hemen hemen her tarafında kelebeklerin istilasını görmek mümkün. Kuzeyden güneye doğru bir göç hareketini başladığı kentte havaların ısınmasıyla larvalarından çıkan kelebekler, toplu olarak göçe başladılar.

Konu hakkında TRT Haber’e konuşan KSÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Arslan “Bilimsel olarak şunu söyleyeyim, şuanda göç var. Diken kelebeği dediğimiz tür. Bu genellikle 6 nesil geçirdikten sonra Afrika’ya ulaşacak. Şuanda Kahramanmaraş ile ekolojik olarak, biyocografik olarak  çok uygun bir yer zaten burası. Bu şekilde yoğun bir popülasyon gözüküyor. 15 bin kilometreye kadar bir yolculukları var. Bu yolculuk esnasında 6 nesil geçirecek. 6 nesilden sonra Afrika sıcaklarına ulaşacaklar” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326