Siirt Ve Şırnak'tan Acı Haber: 2 Şehit, 4 Yaralı

Siirt Valiliği, Eruh ilçesi Yassıdağı bölgesinde bölücü terör örgütü PKK tarafından yola döşenmiş patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu, 1 askerin şehit olduğunu, 2 askerin de yaralandığını bildirdi. Şırnak Güçlükonak'ta da yola döşenen EYP'nin patlaması sonucu 1 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

Siirt Ve Şırnak'tan Acı Haber: 2 Şehit, 4 Yaralı

Siirt Ve Şırnak'tan Acı Haber: 2 Şehit, 4 Yaralı

Siirt Valiliği, Eruh ilçesi Yassıdağı bölgesinde bölücü terör örgütü PKK tarafından yola döşenmiş patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu, 1 askerin şehit olduğunu, 2 askerin de yaralandığını bildirdi. Şırnak Güçlükonak'ta da yola döşenen EYP'nin patlaması sonucu 1 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

19 Haziran 2018 Salı 11:35

Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, "İl jandarma Komutanlığınca Eruh ilçesi Yassıdağı (Cirav) bölgesinde 18 Haziran 2018 saat 20.00’den itibaren icra edilen şehit Jandarma Teğmen Mustafa Yazgan 2018-38 operasyonunda, bugün 01.55 sıralarında yaya intikal halindeki JÖH timi bölücü terör örgütü mensuplarınca önceden döşenmiş olan basma düzenekli el yapımı patlayıcıya (EYP) basmıştır. Patlama sonucu üç 3 güvenlik mensubumuz yaralanmıştır. Yaralılar Siirt Devlet Hastanesine ivedilikle intikal ettirilmiştir.

UZMAN ONBAŞI HASTANEDE ŞEHİT DÜŞTÜ

Ağır yaralı jandarma Uzman Onbaşı B.B. yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Olay ile ilgili Eruh Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmıştır. Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla bölgede geniş çaplı operasyon devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin kederli ailesine, silah arkadaşlarına başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman askerlerimize acil şifalar dileriz" denildi.

TRABZON'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Valiliğin açıklamasının ardından, şehit olan askerin Trabzonlu uzman çavuş Bahattin Baştan olduğu öğrenildi.

Trabzon’un Düzköy ilçesi Taşocağı mahallesindeki ailesine acı haber verilirken, şehidin cenazesinin yarın öğle namazına mütakip toprağa verileceği öğrenildi. Şehidin sosyal medya hesabında "Her zaman önce vatan dedik" yazısı ile paylaştığı fotoğrafı ise dikkat çekti.

Şehit Baştan’ın acı haberi, askeri yetkililer eşliğinde annesine verildi. Şehit Uzman Çavuş Baştan’ın babasının yaşamını yitirdiği, annesiyle birlikte yaşadığı ve 11 kardeşinin olduğu öğrenildi.

SON MESAJI YÜREK BURKTU

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Bahattin Baştan’ın, operasyon öncesi, sosyal medya hesabından görüntülü mesaj yayınladığı ortaya çıktı. Şehidin son görüntülerinde, "Operasyona gidip, geleceğiz. Bakalım, kısmetimize ne düşecek. Yüce Türk milletine sevgi ve saygılarımı iletiyorum" dediği duyuldu.

ŞIRNAK'TA 1 ŞEHİT, 2 YARALI

Şırnak'ın Güçlükonak ilçesi karsılındaki güvenlik üs bölgesi yolunda da PKK’lı teröristlerin yola yerleştirdiği el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 1 asker şehit oldu, 1 teğmen ve 1 uzman çavuş yaralandı. Yaralılar, Şırnak Asker Hastanesi’nde tedaviye alınırken, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Güçlükonak ilçesi kırsalında bulunan Berigerik güvenlik üs bölgesinin yol yapım çalışmasında kullanılan iş makineleri dün gece bir grup PKK’lı terörist tarafından yakılırken, bölgeye Akçay’da bulunan 6’ncı Komando Motarize Piyade Tugayı’ndan askerler sevk edildi. Askerlerin bölgeye gittiği sırada yola daha önce teröristler tarafından döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 3 asker yaralandı. Şırnak Asker Hastanesi’ne kaldırılan yaralı er şehit olurken, yaralı teğmen ve uzman çavuşun tedavisi sürüyor. Patlayıcıyı tuzaklayan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326