TBMM'den Kudüs İçin Ortak Bildiri

AK Parti, MHP ve CHP gruplarının ortak bildirisi okunuyor. "Yaşasın Filistin, yaşasın Kudüs" mesajı verildi. AK Parti, CHP ve MHP'nin ortak bildirisinden: "İsrail yönetimini tüm insanlık adına şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. ABD'nin ve İsrail'in, BM kararlarını yok saymasına, uluslararası toplumun iradesine ve evrensel değerlerine meydan okumasına karşı Filistinlilerinin barışçıl tepkileri en temel hakları olduğu gibi insanlık vicdanına da tercüman olmaktadır."

TBMM'den Kudüs İçin Ortak Bildiri

TBMM'den Kudüs İçin Ortak Bildiri

AK Parti, MHP ve CHP gruplarının ortak bildirisi okunuyor. "Yaşasın Filistin, yaşasın Kudüs" mesajı verildi. AK Parti, CHP ve MHP'nin ortak bildirisinden: "İsrail yönetimini tüm insanlık adına şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. ABD'nin ve İsrail'in, BM kararlarını yok saymasına, uluslararası toplumun iradesine ve evrensel değerlerine meydan okumasına karşı Filistinlilerinin barışçıl tepkileri en temel hakları olduğu gibi insanlık vicdanına da tercüman olmaktadır."

15 Mayıs 2018 Salı 17:51

Meclis'te Kudüs için düzenlenen özel oturumda üç parti İsrail katliamına karşı ortak bildiri yayımladı. AK Parti, CHP ve MHP'nin ortak imzasıyla yayımlanan bildiride Gazze'deki İsrail katliamının kınandığı belirtildi.

BİLDİRİDE YER ALAN MESAJLAR

Bildiride şu ifadelere yer verildi: "ABD'nin ve İsrail'in, BM kararlarını yok saymasına, uluslararası toplumun iradesine ve evrensel değerlerine meydan okumasına karşı Filistinlilerinin barışçıl tepkileri en temel hakları olduğu gibi insanlık vicdanına da tercüman olmaktadır. ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması, İsrail'in zulümlerine, katliam ve haksızlıklarına teşvik, vebale ve suça ortak olmaktır. Bu barbarca saldırı ve katliamların, dünyanın gözü önünde fütursuzca yapılabilmesi, insanlık, ahlak, vicdan ve adalet gibi en temel değerlerin utanmazca ayaklar altına alınması ayrıca bu acı olayların vahim bir yönüdür. Türkiye Filistin halkının haklı davasına her zaman ve her şartta sahip çıkmıştır, bundan sonra da en güçlü şekilde sahip çıkmaya devam edecektir. Üç parti grubu olarak mazlum Filistinli kardeşlerimizin her zaman yanında olacağımızı, zulme karşı adalete, haksızlığa karşı hakka-hukuka destek vereceğimizi ilan ediyoruz."

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "2. Dünya Savaşı'nda Nazi kamplarını görmüş bir milletin mensuplarının tarihten ibret almadıkları görülüyor. İsrail devletini yönetenlerden, daha sorumlu siyaset etmelerini ve Filistinlilerin üzerine ateş edilmesi emri verirken Nazi Almanya'sında atalarının katledildikleri gaz odalarını ve sabunlukları düşünmelerini tavsiye ederiz." dedi.

Meclis Genel Kurulu, Kahraman başkanlığında, Kudüs özel gündemiyle toplandı. Toplantının açılışında konuşan Kahraman, insanlık adına utanç verici bir durumla karşı karşıya olunduğunu dile getirdi.

TBMM BAŞKANI KAHRAMAN'DAN İSRAİL'İN KATLİAMINA BÜYÜK TEPKİ

Dünün, gözleri kör, kulakları sağır, kalpleri mühürlü, vicdanları kara insanların günü olduğunu belirten Kahraman, bir insanı öldürmenin bütün insanlığı öldürmek gibi görüldüğü bir inancın mensupları olduklarını, dün de bütün insanlığın öldürüldüğü bir güne daha şahit edildiğini söyledi.

İsmail Kahraman, Filistin topraklarında vücut bulduğu tarihten itibaren kan döküp, katliam yapmayı alışkanlık haline getiren İsrail'in, bu katliamlarına bir yenisi daha eklediğini vurgulayan Kahraman, ABD Başkanı Donald Trump'ın yangına benzin döktüğünü, bile bile büyükelçilik binalarının Kudüs'e taşınması kararıyla başlayan süreçte şu ana 61 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, 3 bine yakın kişinin de yaralandığını anımsattı.

"İSRAİL'İN ORTADOĞU'DA HUZURU BOZACAK EYLEMLERİNE ABD TARAFINDAN İZİN VERİLİYOR"

1967 yılından beri Filistin topraklarını işgal altında tutan İsrail'in, bu haksız eylemini giderek genişlettiğini vurgulayan Kahraman, İsrail'in Ortadoğu'da barış ve huzuru bozmaya dönük bu eylemlerinin ABD tarafından himaye edildiğini belirtti.

ABD'nin desteğiyle Kudüs'ün tamamını ilhaka etmeye dönük girişim başlatan İsrail'e dün en geniş şekilde tepki gösterildiğini dile getiren Kahraman, Filistinlilerin bir avuç topraklarını koruma gayesiyle demokratik şekilde tepki gösterdiğini ancak silahsız şekilde yapılan gösterilerin İsrail tarafından vahşi yöntemlerle bastırılmak istendiğine dikkati çekti.

Keskin nişancıların ateşi sonucu 61 Filistinlinin şehit edildiğini anımsatan Kahraman, "ABD ve devlet başkanları Trump'tan daha sorumlu siyaset takip etmelerini beklemekteyiz." ifadesini kullandı.

Kudüs'ün 3 semavi din için kutsal kabul edildiğine işaret eden Kahraman, burayı İsrail'in başkenti olarak tanıyıp, büyükelçiliğin buraya taşınmasının Filistin meselesinin çözümüne katkısı olmayacağını tam tersine kördüğüm haline getireceğini söyledi.

TBMM BAŞKANI KAHRAMAN, ŞU DEĞERLENDİRMEDE BULUNDU:

"Bu noktada sorumlu bir devlet gibi hareket etmelerini beklerdik fakat Amerika Birleşik Devletleri yönetiminde bir akıl tutulması yaşandığı görüyoruz. Dünyanın ve bölgemizin, huzura ihtiyacı var. ABD'nin barış, huzur ve güven bozucu girişimlerden kaçınmasını burada tekraren tavsiye ediyoruz. Bizler de içimizi yakan İsrail katliamını en sert şekilde lanetliyoruz. Böylesine insanlık dışı katliamların yapılmasına sebep olan Amerika Birleşik Devletleri'ni aklıselim davranmaya tekrar davet ediyoruz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'daki "One minute" çıkışını hatırlatan Kahraman, bu çıkışa sebep olan hadiselerin tekrar edilmemesini beklerken, İsrail'in Filistinlere karşı katliam yapmayı adet haline getirdiğini söyledi.

Kahraman, "2. Dünya Savaşı'nda Nazi kamplarını görmüş bir milletin mensuplarının tarihten ibret almadıkları görülüyor. İsrail devletini yönetenlerden daha sorumlu siyaset etmelerini ve Filistinlilerin üzerine ateş edilmesi emri verirken Nazi Almanya'sında atalarının katledildikleri gaz odalarını ve sabunlukları düşünmelerini tavsiye ederiz." dedi.

"İSRAİL DEVLETİNİN TARİHİ KATLİAM VE SOYKIRIMI TARİHİ OLMAKTADIR"

İsrail devletinin bu yıl kuruluşunun 70'inci yıldönümü olduğuna işaret eden Kahraman, "İsrail devletinin tarihi, katliam ve soykırımı tarihi olmaktadır. Filistin haritasındaki gelişmeler gösteriyor ki bu apaçık ortadadır." ifadelerini kullandı.

Kahraman, İsrail'in, Filistinlileri kendi topraklarında parya durumuna düşürdüğünü ve dün de katliamlarına bir yenisini daha eklediğini dile getirdi. Türkiye'nin katliam karşısında sessiz kalmayarak 3 gün yas ilan ettiğini anımsatan Kahraman, önümüzdeki cuma günü de İstanbul'da Yenikapı mitinginde buluşulacağını hatırlattı.

SESSİZ KALAN DEVLETLERE BÜYÜK TEPKİ GÖSTERİLDİ

Meclis Başkanı Kahraman, sözde medeni ülkelerin sessizliğinin manidar olduğuna dikkati çekerek, İsrail'in bu vahşeti karşısında sessiz kalanların bu vahşetin ortakları olduğunu kaydetti.

İsmail Kahraman'ın konuşmasının ardından CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Kahraman'a yönelik, "6. filoya karşı 'kahrolsun Amerika' denildiği zaman, Amerika'ya karşı alkış tutan kişisiniz" dedi.

Bunun üzerine İsmail Kahraman, "O günlerde, benim 6'ıncı Filo hadisesiyle hiçbir ilgim yoktur. Söyleyenler tamamen cahildir, tamamen karalayıcıdır, tamamen ruhsuzdur, vicdansızdır. Ben, Milli Türk Talebe Birliğinin Genel Başkanlığını yaptım ve binamın önüne iki tane bayrak koydum. Biri orak çekik, çarpı çektim, biri Amerikan bayrağı, çarpı çektim. 'Ne Amerika ne Rusya' dedim, ben, 'milli yol' dedim. Ben böyle bir insanım. Benim enselerinde nefesimi hisseden komünistlerin uydurduğu yalanlara kanmayın ." diye konuştu.

Öte yandan, Genel Kurul toplantısına gelen milletvekilleri, yakalarına, "Kudüs onurumuzdur" yazılı rozet taktı

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326