Yeni Havalimanı resmen açıldı!

Türkiye dünyanın en büyük ve yeni havalimanına kavuştu. Başkan Erdoğan'ın adını da resmen "İstanbul Havalimanı" olarak açıkladığı Yeni Havalimanı'nda hareketlilik ve heyecan tavan yaptı.

Yeni Havalimanı resmen açıldı!

Yeni Havalimanı resmen açıldı!

Türkiye dünyanın en büyük ve yeni havalimanına kavuştu. Başkan Erdoğan'ın adını da resmen "İstanbul Havalimanı" olarak açıkladığı Yeni Havalimanı'nda hareketlilik ve heyecan tavan yaptı.

30 Ekim 2018 Salı 08:07

İşte Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Yeni Havalimanı açılışında yaptığı konuşmadan öne çıkanlar;

"Aziz milletim, değerli devlet ve hükümet başkanları, meclis başkanları, uluslararası kuruluşların kıymetli temsilcileri, saygıdeğer bakanlar, milletvekilleri, hanımefendiler, beyefendiler; Sizleri en kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum.

"İKİ BÜYÜK GURURU YAŞIYORUZ"

Bugün burada iki büyük mutluluğu yaşıyoruz. Bu havalimanının açılışını kıymetli dostlarımızla birlikte yapıyoruz. Bu projenin bölgemize, ülkemize hayırlı olmasını Allah'tan temenni ediyorum. Bunun yanında Cumhuriyetimizin kurulmasının 95. yıldönümünü gururunu da bugün hep birlikte yaşıyoruz. Kutlu olsun.

Tabii aldığımız acı bir haber var. Bugün Endonezya'da düşen uçakta ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum.

"HAVALİMANI ADINI PAHA BİÇİLMEZ BU ŞEHİRDEN ALDI"

Bu büyük eser adını paha biçilmez bir şehir olan İstanbul'dan almıştır. (İstanbul Havalimanı) Hayırlı olsun.

Geçenlerde bir TV kanalında kendini de çok beğenen birisi "Burası çöker" diyor. Ya hu bu teknolojinin önünde yumuşak arazi mi kalır? Buraya çakılan kazıklardan haberin var mı? Biz ileri teknolojiyi bunun için kullanıyoruz.

BİR MÜJDE DAHA: "HAVALİMANI BÜYÜMEYE DEVAM EDECEK"

Toplam 4 etaptan oluşan projenin yaptığımız ilk etabı bile yılda 90 milyon yolcu kapasitelidir. Dolayısıyla kendi enerjisini üreten, tabiat dostu ve engelsiz bir proje olarak büyümeye devam edecektir. Bu projede 120 bin kişi görevli olacaktır.

HAVALİMANI SAYIMIZ 64'E ÇIKACAK

Ayrıca önümüzdeki yıllarda havalimanı sayımız 64'e çıkacak. Burası geleceğin dünyasına hitap eden akıllı havalimanı olarak bilinecek ve örnek alınacaktır. Sadece Havacılık alanında ulaştığımız seviye bile başlı başına bir başarı hikayesidir. Hedeflerimize doğru emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz.

"HEPSİNİ RAHMETLE YAD EDİYORUM"

Bu vesileyle özellikle milletimizin Cumhuriyet Bayramını tekrar tebrik ediyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, şehitlerimizi, gazilerimiz, kahramanlarımızı rahmetle, hürmetle yad ediyorum. Şair ne diyor? "Ve kahramanlar can verir. Yurdu yaşatmak için" Güvenlik güçlerimize kalbi şükranlarımızı sunuyorum. Bu ülke için tek damla ter de kan da aska boşa gitmemiştir, gitmeyecektir. Tarih en büyük şahit ve en büyük hakemdir.

Demokraside ve ekonomideki yolculuğumuzu dostlarımızla birlikte sürdürme arzumuzu her fırsatta dile getiriyoruz. Buradan tüm dünyadaki dostlarımıza sesleniyorum. Gelin hepimiz için huzurlu, güvenli ve müreffeh bir geleceği birlikte inşa edelim."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326