Yüzlerce ağaç kesildi!

Kahramanmaraş’ta yüzlerce ağaç, yol genişletme çalışması kapsamında kesildi.

Yüzlerce ağaç kesildi!

Yüzlerce ağaç kesildi!

Kahramanmaraş’ta yüzlerce ağaç, yol genişletme çalışması kapsamında kesildi.

15 Aralık 2017 Cuma 10:47

Kahramanmaraş’ı,  Yedikuyular Kayak Merkezine bağlayan yolda genişletme çalışmaları devam ediyor. Şehir merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki yolda dik rampa ve keskin virajların ulaşımda sorun yaratması üzerine iş makineleriyle yol genişletilerek rampalar düzeltiliyor. Çalışmalar kapsamında Orman Bölge Müdürlüğünün oluru ile yol kenarında bulunan çam ağaçlarının bir bölümü de kesiliyor.

Kesim işleminin ardından görevlilerce damgalanarak kaldırılan ağaçlar ise Çınarlı Orman Deposuna taşınarak her ay’ın belirli günlerinde açık artırma usulü ile ihale ediliyor.

Genç yaştaki ağaçlar ise zarar verilmeden yerlerinden sökülerek şehir merkezindeki park, bahçe ve okullara taşınıyor.  

Konuyla ilgili bilgi veren Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yazı açıklama yaparak kamuoyunu aydınlattı. Kesim işleminde kamu yararının gözetildiğini aktaran yetkiler, şu açıkmalayı yaptı:    

“Kahramanmaraş için kış turizmi faaliyetleri olarak çok önem arz eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine verilen Yedikuyular A Tipi Mesire Yeri ve bu alana ulaşım için yolun genişletilmesi iznidir. Bilindiği üzere Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Yedikuyular A Tipi Mesire Yeri Kayak Merkezinin bu kış açılacak olmasından dolayı yoğun talebin olacağı, geçmiş yıllarda ve içinde bulunduğumuz yıl içerisinde çok fazlaca trafik kazasının yaşanmasından dolayı yolun genişletilmesinin zaruri olduğu görülmektedir. Bu sebeple Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin müracaatı üzerine gerekli izinler düzenlenerek Yedikuyular yolu üzerinde yolun genişletilmesi için ağaç kesimi çalışmaları yapılmaktadır. Bu kesim çalışmaları üzerinde Kurumumuz titizlikle durmakta ve takibi yapılmakta olup; milletçe Orman sevgimizin Vatan Sevgimizden olduğunun bilinciyle çalışmalar yapmak için özel gayret göstermekteyiz. Yedikuyular yolu üzerinde yapılan çalışmamız sadece ağaçların kesiminden ibaret olmamakla birlikte  yola denk gelen taşınabilecek küçük yaşlı  ağaçların bir kısmı Büyükşehir Belediyesi 15 Temmuz Millet Bahçesine ve İlimizde bulunan yeni yapılan okul bahçeleri başta olmak üzere ihtiyaca göre taşınarak hayatiyetinin devam ettirilmesi sağlanmaktadır. Yedikuyular yolu üzerinde yolun genişletilmesi için önceliğimiz gelişimini tamamlamış hayatiyetinin sonuna yaklaşan ağaçların kesimi söz konusu olmuştur..Bu kesim çalışması sonucu elde edilen tüm orman ürünleri emvallerimiz Müdürlüğümüze Bağlı Çınarlı Orman Deposuna taşınarak her ay belirlen periyotlarla açık artırmalı ihale yoluyla piyasaya arz edilmektedir ve bu satış sonucunda elde edilen gelirin tamamı yine Ormancılık hizmetlerinde kullanılmak üzere Genel Müdürlüğümüzce takibi ve yönetimiyle yapılmaktadır.

“1 MİLYON FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU”

İlimiz Kahramanmaraş’ta bu ve benzeri çalışmalarımız sürekli devam etmektedir. En son olarak İlimizin kuzeyinde bulunan ve büyük bir sel taşkın tehdidi oluşturan Keklik Deresi Havzasında ‘Keklik Deresi Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Uygulama Projesi’ hayata geçilmiştir. Bu Ağaçlandırma ve Erozyon kontrol projesiyle yaklaşık 1 milyon fidan toprakla buluşturulmuştur. Böylesine büyük bir projenin gelir kaynağı yukarıda bahsettiğimiz hususlardan oluşmaktadır.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü olarak her zaman ilimizin ormancılık yönünden sosyal ve ekonomik seviyesi arzu edilen seviyeye ulaşana kadar çalışmalarımız devam edecektir.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
abdulbaki günışığı 6 yıl önce

ağaç kesiminin yanlış bir yönü yok. bakmayın her ağaç kesildtiğinde densizlik denizinin şerefsizlik girdabında boğulan ve her konuyu iç siyasi malzeme yapan, hayatında bir tane ağaç dikmeyen vatan hainlerinin zırlamasına. Güzel ormanlar kesilmek içindir. on tane keser yüz tane dikeriz ve yurdumuzun ihtiyacını karşılarız. başıbozuk ve geliri az orman yerleri en kısa zamanda kesim ile temizlenmeli, verimi yüksek ve kaliteli ağaçlar ile tekrar yeşillenmelidir. Kayak merkezimiz her halde çok güzel olacak gibi. büyük şehir belediyemiz inşaAllah göksun taziye evinde yapılan ve müslümana yakışmayan tuvalet ve abdest yerleri gibi yapılar
yapmaz inşaAllah.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326