Ali Öztunç, 'İşçi düşmanlığından vazgeçin'

Eski güreşçi Hamza Yerlikaya'nın Vakıfbank Yönetim Kurulu'ndan alınmasının ardından konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, "Yöneticilerin suçu varsa var, en büyük suç Recep Tayyip Erdoğan’dadır" dedi.

Ali Öztunç, 'İşçi düşmanlığından vazgeçin'

Ali Öztunç, 'İşçi düşmanlığından vazgeçin'

Eski güreşçi Hamza Yerlikaya'nın Vakıfbank Yönetim Kurulu'ndan alınmasının ardından konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, "Yöneticilerin suçu varsa var, en büyük suç Recep Tayyip Erdoğan’dadır" dedi.

26 Mart 2021 Cuma 14:51

Öztunç, "Bundan sonra güreşçi değil de boksör yönetim kurulu üyesi atarlar" diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, eski güreşçi Hamza Yerlikaya'nın Vakıfbank Yönetim Kurulu'ndan çıkarılmasını değerlendirdi. Öztunç, "AK Parti siyaseti sertleştirmişti. Belli ki güreşçi yetmiyor, boksöre ihtiyaçları var. Bundan sonra güreşçi değil de boksör yönetim kurulu üyesi atarlar” dedi.

Merkez Bankası’ndan sonra kamu bankalarında yaşanan görev değişimleriyle ilgili konuşan Öztunç, “‘Hamza Yerlikaya’dan banka yönetim kurulu üyesi olmaz’ demiştik. Herhalde spor bakanı olacak. Bir günah keçisi aranıyor. Hiç aramayın. Bu yöneticilerin suçu varsa var, en büyük suç Recep Tayyip Erdoğan’dadır. Recep Tayyip Erdoğan sandıkta değişecek” diye konuştu.

'İŞÇİ DÜŞMANLIĞINDAN VAZGEÇİN'

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Ali Öztunç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nde greve başlayan işçilerin tehdit edildiğini iddia etti. Öztunç, “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı, kendi işçisine zulüm yapıyor. Toplu iş sözleşmeleri görüşüldü, ama uzlaşı olmadı. İşçiler greve gitme kararı aldılar. İnsani yaşam koşulları istemesi hakkıdır. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, hala 2 bin 500-2 bin 600’lerde maaş veriyor. Maalesef belediye işçilere büyük bir baskı yapıyor. İşçiler tehdit ediliyorlar. Hayrettin Güngör, kendi işçisini tehdit ediyor ve sendikadan istifa etmelerini istiyor. Bu işçiye yapılan büyük zulümdür. İşçi hakkını ister, olmazsa grev yapar. Büyükşehir Belediye Başkanı, işçileri ekmeğiyle tehdit ediyor. İşçi düşmanlığından vazgeçin" ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un sözleşmeleri feshetme yetkisinin cumhurbaşkanında olduğunu belirterek, bunun Montrö Boğazlar Sözleşmesi için de geçerli olduğu yönündeki söylemi üzerine gelen soruya Öztunç, “Nasrettin Hocalığa soyunmuş galiba Meclis Başkanı. Sayın Mustafa Şentop Meclis Başkanı mı yoksa Recep Tayyip Erdoğan’ın TBMM’deki temsilcisi mi? TBMM Başkanı, TBMM’nin onurunu korumakla görevidir. Montrö demek Mavi Vatan demektir? Hayırdır? Politika değişikliğine mi gittiler? Türkiye ciddi bir ülkedir, kimsenin iki dudağı arasında değildir” diye belirtti.

'SAĞLIK BAKANI NEREDE?'

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan’ın AK Parti Kongresi’ndeki kalabalık görüntüler için “Ben orada yatay kamera çekiminin yanılttığını düşünüyorum” demesi üzerine Öztunç, “AK Parti’nin tükeniş ve bitiş kurultayı yüzünden Türkiye’de lebalep dalgası devam ediyor. Hiç öyle 'yatay çekimdi, şu çekimdi' bıraksın. Cahit Özkan bıraksın. Hayatında çekim mi yapmış? Düz çekimdi düz. Cahit Özkan milletin aklıyla dalga geçiyor… Yaptıkları kongre ortada. Sağlık Bakanı nerede? Bu görüntüleri görüyorsun da niye gıkın çıkmıyor” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326