AYDEN İNŞAATTAN AÇIKLAMA

Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren ve 430 kişiyi mağdur ettiği iddia edilen Ayden İnşaat’tan basın açıklaması yapıldı.

AYDEN İNŞAATTAN AÇIKLAMA

AYDEN İNŞAATTAN AÇIKLAMA

Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren ve 430 kişiyi mağdur ettiği iddia edilen Ayden İnşaat’tan basın açıklaması yapıldı.

14 Aralık 2019 Cumartesi 17:02

2019 yılı Ağustos ayı itibarıyla 1 yıl süreyle konkordato ilan edildiğini açıklayan şirket, bahse konu tarihten sonra şirket üzerinde işlem yapma yetkilerinin kısıtlandığını belirtti.

Ayden İnşaat Yönetim Kurulu ismiyle yapılan açıklama da, şirket bünyesi dışında hiçbir kurum yada kişinin bağı bulunmadığı belirtilen açıklama da “​Ülkemizde yaşanan 15 Temmuz menfur darbe girişimi sonrasında, her sektörde olduğu gibi ,inşaat sektöründe de Türkiye genelinde yaşanan daralma sebebi ile birçok inşaat firması iflas etmiş ve işleri yarım kalmıştır. Bu süreçte artan malzeme fiyatları, ekonomik daralma ve dedikodular karşısında şirketimiz de faaliyetlerine devam etmekte zorlandığından 2019 yılı Ağustos ayı itibarıyla 1 yıl süreyle konkordato ilan etmiştir.

​Konkordato ilan edildiği tarihten itibaren şirketimizin mal varlıkları üzerinde işlem yapma yetkisi kısıtlanmış olup, üç aylık sürenin dolmasının akabinde şirketimiz imtiyazlı alacaklılar (Bankalar ve Resmi Kurumlar) toplantısı yapmış, 11.12.2019 tarihinde yapılan toplantıda yasanın istediği yeterli çoğunluk sağlanamadığı için toplantı konkordato komiserleri ve toplantıya katılan diğer kurumlar tarafından ileri bir tarihe ertelenmiştir. İmtiyazlı alacaklılar toplantısı tamamlandıktan sonra Sayın Müşterilerimizle de toplantı yapılarak şirketimizin çözüm projeleri ( şirkete ait gayrimenkuller ve dairelerin dağılımı ) hakkında bilgi verilecektir.” Denildi.

TÜM MÜŞTERİLERİN ALACAKLARI KORUMA ALTINDA

Yapılan açıklama da tüm müşterilerin alacaklarının koruma altında olduğu belirtilirken, bu durum aksine yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığı savunuldu.

Açıklama da şu ifadelere yer verildi: “​Şirketimizin kendi bünyesi dışındaki hiçbir kişi veya kuruluşla maddi veya manevi bağı bulunmamaktadır. Şirketimize ve şirket ortaklarına ait bütün mal varlıkları üzerinde konkordato sebebiyle tedbir bulunmaktadır. Dolayısıyla tüm müşterilerimizin alacakları koruma altındadır. Bu hususun aksi yönündeki sosyal medyada yapılan haberlerin hiçbirisi gerçeği yansıtmamaktadır. Bu asılsız haberleri yayan kişiler şirketin iflasından menfaat sağlayacak şirketimizin alacaklı olduğu şahısların güdümündedir. Konkordato komiserlerinin ve Sayın Mahkemenin denetiminde yürütülen bu sürece, bu günlerde bir kısım kişi veya kişilerin yeniden basın yoluyla duyumlara dayalı haber yaptırılması bunu doğrulamaktadır. Aksi takdirde alacakları ve borçları yargıya intikal etmiş, konkordato marifetiyle kendisini ve alacaklılarını korumaya almış iyi niyetini göstermek için çabalayan bir şirketin aleyhine yapılan ve sürekli tekrarlanan haberlerin hiçbir anlamı ve doğruluğu olmayıp ,sürece katkı sağlamak yerine ne yazık ki zarar vermektedir.

​Bu aşamada değerli müşterilerimizden sabırla süreci takip etmelerini, süreç içerisinde üçüncü kişilerden aldıkları duyumlara-dedikodulara değil yalnızca şirketimiz tarafından ulaştırılacak bilgilere itibar etmelerini ve şirketin iflasına neden olabilecek olumsuzluklardan kaçınmalarını, şirketimizin mevcut ve üzerinde tedbir bulunan mal varlıklarının tüm borçlarını ödemeye yeter miktarda olduğunu, bu sebeple şirketimizin tüm müşterilerinin haklarını sonuna kadar teslim edeceğinden kimsenin şüphesinin olmaması gerektiğini, kamuoyuna saygıyla duyururuz. “

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326