Dürüstlük

Dünya, Menfaat ve Çıkar Dünyası Olmuş

Dürüstlük

Dürüstlük

Dünya, Menfaat ve Çıkar Dünyası Olmuş

05 Nisan 2019 Cuma 17:43

Dünya o kadar aciziyetimizin sergilendiği bir alem olmuş ki, maalesef artık arkadaşlıktan tutunda evliliğe kadar her şey menfaatlerin üzerine kuruluyor. Dostum, yârenim dediğiniz insanlardan çıkarlar araya girince ilk darbeyi yiyorsunuz. Dünyada, herkesin işine yaradığın kadar iyisindir bu hayatta…

Ne güzel söylemiş Mehmet Akif Ersoy:

“Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri gelir her şeyden önce, vaad etmeseydi Allah cenneti, O'na bile etmezlerdi secde”

Bu ay köşe yazımızda son zamanlarda yaşanan ve insanların birbirine bakış açısını yansıtan bir konuyu ele alacağım. Büyüklerim geçmiş dönemlerde yaşamış oldukları hayatı şöyle anlatırlar:

“Eskiden insan ilişkileri, sevgiler dostluklar, kardeşlikler bu günkü gibi değildir.

EFENDİMİZ HZ. Muhammed Aleyhî salatu vesselam, doğruluğu ve dürüstlüğü Allah’a imandan sonra dile getirmiş ve doğrulukla Allah’a iman arasında bir bağlantı kurmuştur.

Gene bir başka hadisinde; “Doğruluktan ayrılmayınız. Doğruluk sizi bire "iyiliğe", o da sizi cennete ulaştırır. Kişi doğru olur ve daima doğru iş yaparsa Allah katında Sıddıklar dan yazılır. Yalandan sakınınız. Yalan da insanı günaha, o da cehenneme götürür.

Kişi durmadan yalan söyler ve yalan üzere iş yaparsa Allah katında yalancılardan yazılır.” buyurmuştur. (Buhârî, Edeb, 69; Müslim, Birr, 105; Ebu Davud, Edeb, 80)

1- İnsanların kalitesi düştü

2- Sevgi, dostluk, anlayış, merhamet ve acıma duyguları yok olma noktasına geldi, her şeyin başı menfaat ve çıkar oldu

3- Bencillik duygusu gelişti

4- İnsanlar arasında öfke, gerilim ve nefret duyguları tırmanışa geçti. Alttan alma, karşı tarafın kusurlarını örtme gibi ince ahlak gerektiren davranışlar yok olma tehlikesi ile karşı karşıya geldi

5- Günümüz insanları birbirine karşı önyargılı, sevgisiz, temkinli ve korkarak yaklaşıyor. Herkes bir diğerinin kendisine zarar vereceğinden çekinir hale geldi.

Yani demem odur ki ‘Dürüstlük pahalı bir mülktür, her insanda bulunmaz…’

Son Güncelleme: 05.04.2019 17:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326