Düzce'de deprem oldu! Okullar tatil edildi

Saat 08.55'te Düzce'de 3.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Düzce Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Düzce'de okulların tatil edildiğini duyurdu.

Düzce'de deprem oldu! Okullar tatil edildi

Düzce'de deprem oldu! Okullar tatil edildi

Saat 08.55'te Düzce'de 3.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Düzce Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Düzce'de okulların tatil edildiğini duyurdu.

28 Mart 2018 Çarşamba 12:33

Boğaziçi Üniversitesi. Kandilli Rasathanesi Ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre Düzce’de Gölyaka ilçesi İçmeler Köyü merkez üssü olan 3 deprem meydana geldi. İlk deprem 08.15 sıralarında 6 kilometre derinlikte 2.7 şiddetinde yaşandı. Hemen ardından 3.1 ve 3.5 şiddetinde depremler meydana geldi.

İLÇEDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Düzce'nin Gölyaka ve Gümüşova ilçesinde sabah saatlerinden itibaren büyüklüğü 1,9 ila 3,6 arasında değişen 4 deprem yaşanması nedeniyle Gölyaka ilçesindeki tüm okullarda bugün eğitime ara verildi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Gölyaka ilçesinde 08.05-09.38 saatlerinde büyüklüğü 1,9 ila 3,6 arasında değişen 4 deprem meydana geldi.

İlçede depremler nedeniyle can ve mal kaybı meydana gelmezken, bazı vatandaşlar kısa süreli panik yaşadı.

AFAD VE KAYMAKAMLIK EKİPLERİ BÖLGEDE TEYAKKUZ HALİNDE


Düzce Valisi Zülkif Dağlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gölyaka ilçesinde 4 ayrı deprem yaşandığını bildirdi.

Depremlerin can ve mal kaybına yol açmadığını kaydeden Dağlı, şöyle konuştu: "İlçede sabah saatlerinden bu yana çeşitli büyüklüklerde sarsıntılar oluştu. Herhangi bir can ya da mal kaybı yaşanmadı fakat okullardaki çocuklarımız panik yaşadı. Tedbir amaçlı ilçede bulunan tüm okulları bir gün süreyle tatil ettik." Dağlı, ekiplerin hızlı bir şekilde ilçeye yönlendirildiğini ifade ederek, AFAD ve kaymakamlık ekiplerinin bölgede çalıştıklarını, teyakkuz halinde olduklarını bildirdi.

 

12 KASIM 1999 DÜZCE DEPREMİ


17 Ağustos Marmara Depreminin üzerinden 87 gün geçtikten sonra, henüz depremin yaraları sarılmaya çalışılırken, dünya tarihinde görülmemiş bir şekilde ikinci bir deprem meydana gelmişti. 12 Kasım 1999...Bu kez depremin merkez üssü Düzce'ydi...Saatler 18.57'yi gösterdiğinde, Düzce kuvvetli bir darbe ile sarsılmış ve yıkılmıştı. Bu kez 17 Ağustos depreminden daha büyük şiddetle sarsılan Düzce 30 saniye içinde adeta yerle bir olmuştu. 12 Kasım depreminde Düzce, Akçakoca, Cumayeri, Çilimli, Gölyaka, Gümüşova, Kaynaşlı ve Yığılca'da toplam 710 kişi hayatını kaybederken 2.678 kişi de yaralanmıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326