İşte Ak Parti Kahramanmaraş adaylar hakkında bilinmeyenler!

Belediye başkan adayları 2019 yerel seçimleri için tanıtılmaya devam ediliyor. AK Parti, MHP, CHP il-ilçe belediye başkan adayları araştırılıyor. 31 Mart tarihinde sandık başına gidecek olan seçmenler belediye başkan adaylarını seçecekler. Partiler adaylarını açıklıyorlar. AK Parti en son Kahramanmaraş ilçe adaylarını duyurdu.

İşte Ak Parti Kahramanmaraş adaylar hakkında bilinmeyenler!

İşte Ak Parti Kahramanmaraş adaylar hakkında bilinmeyenler!

Belediye başkan adayları 2019 yerel seçimleri için tanıtılmaya devam ediliyor. AK Parti, MHP, CHP il-ilçe belediye başkan adayları araştırılıyor. 31 Mart tarihinde sandık başına gidecek olan seçmenler belediye başkan adaylarını seçecekler. Partiler adaylarını açıklıyorlar. AK Parti en son Kahramanmaraş ilçe adaylarını duyurdu.

14 Ocak 2019 Pazartesi 15:14

Peki Ak Parti Kahramanmaraş Belediye başkan adayları kim oldu? İşte adaylar hakkında bilinmeyenler

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi- Hayrettin Güngör

HAYRETTİN GÜNGÖR KİMDİR?

Hayrettin Güngör, 1965 yılında Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde doğmuştur. Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden 1987 yılında mezun oldu. Polis Akademisi “Özel Eğitim Bölümüne” bir süre devam etti. Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü Kamu Yönetimi Yüksek Lisans Programı’nı tamamlayarak “kamu yönetimi uzmanı” unvanını aldı. Kısa süre Mali Müşavirlik yaptı ve Türkiye Vakıflar Bankası’nda Mali Analist olarak bir süre çalıştı. 1990 yılında stajyer kontrolör olarak göreve başladığı İçişleri Bakanlığı’nda kontrolörlük, baş kontrolörlük gibi mesleğin belirli aşamalarını tamamladı ve uygulamada İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Kontrolörü olarak birçok belediye ve bağlı idarenin denetimi ve soruşturmasında bulundu. 2004 yılında getirildiği “İçişleri Bakanlığı Kontrolörler Başkanlığı” görevini 23.09.2008 tarihine kadar yürüttü. 23 Eylül 2008 tarihinden itibaren “Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreterliği” görevini üstlendi. İçişleri Bakanlığı kontenjanından bir dönem (2006-2009) “Devlet Muhasebe Standartları Kurulu Üyesi” olarak görev yaptı. Maliye Bakanlığı öncülüğünde yürütülen “Kamu Mali Yönetimi Projesi”nde çalıştı, bu kapsamda 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, Analitik Bütçe Sınıflandırması ve Tahakkuk Esaslı Muhasebe sisteminin yerel yönetimlerde uygulanması çalışmalarını yürüttü ve ilgili yönetmelikleri, üçüncül mevzuatı, yerel yönetimlerin yeniden yapılanması kapsamında İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliklerini hazırladı. Yerel yönetimlerde norm kadro standardı çalışmalarında görev aldı. Avrupa Birliği “mali kontrol” müktesebat başlığında Brüksel’de yapılan tanıtıcı tarama ve detaylı tarama toplantılarına İçişleri Bakanlığını temsilen katıldı.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP)’nin yürüttüğü yerel yönetim reformunu destekleme projesi kapsamında; eğitim çalışmalarında yer aldı. “İl Özel İdaresi Bütçe ve Muhasebe Sistemi” , “İl Özel İdaresi Mevzuatı” ve “Belediye Bütçesi Nasıl İzlenir?” isimli yayınlanmış üç kitabı, “Bütçe-Muhasebe”, “Personel”, “İhale”, “Yönetim ve Yerel Yönetim Mevzuatı ile Uygulamaları” na ilişkin çok sayıda yayımlanmış makalesi bulunmaktadır. Kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, dernek ve vakıfların düzenlediği ulusal düzeyde çok sayıda eğitim seminerlerine çağrılı konuşmacı olarak katıldı. Ayrıca, birden çok uluslararası toplantıda konuşma ve sunum yaptı. Evli, iki kız ve bir erkek çocuk babası olan Güngör AK Parti'nin 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterdiği iddia ediliyor. Güngör, kısa süre sonra seçim çalışmalarına başlayacak.

Onikişubat Belediyesi- Hanefi Mahçiçek

HANEFİ MAHÇİÇEK KİMDİR?

1953 yılında Kahramanmaraş'ta doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. ABD Western Illinois University- Ekonomik Kalkınma ve Bölgesel Planlama alanında master yaptı. 1980 - 1996 Planlamacı - Başbakanlık Devlet Plânlama Teşkilatı Uzmanlığı görevini yürüttü.

1996 - 1997 BOTAŞ Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyeliği ile Genel Müdür Vekilliği görevini yürüttü. 1999 - 2002 döneminde Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı yaptı. 22. dönem Milletvekilliği ve Türkiye AB Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği görevini yürüttü. AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı yaptı. Halen Kahramanmaraş Onikişubat Belediye Başkanlığı Görevini yürütmekte. İyi derecede ingilizce, orta derecede Fransızca ve Arapça biliyor. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Dulkadiroğlu Belediyesi-Necati Okay

NECATİ OKAY KİMDİR?

1966 yılında Kahramanmaraş`ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Kahramanmaraş`ta Yüksek Öğrenimini İzmir 9 Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi`nde tamamladı. Tekstil alanında faaliyet gösteren aile şirketinde yöneticilik yaptı.

Ak Parti Merkez İlçe Teşkilatı`nın kurulduğu Kasım 2001`den 18 Ekim 2008 tarihine kadar 7 yıl Ak Parti Merkezi İlçe Başkan Yardımcılığı görevi yaptı. 18 Ekim 2008 tarihinde Başbakanımız, Genel Başkanımız Sayın, Recep Tayyip ERDOĞAN`IN şereflendirdiği Ak Parti Merkez İlçe 3. Olağan Kongresinde, Merkez İlçe Başkanlığına seçildi.

7 Ocak 2012 tarihinde yapılan Ak Parti Merkez İlçe 4. Olağan Kongresi`nde 2. kez Merkez İlçe Başkanlığına seçildi. Genel Merkez Büyük Kongre delegesidir. Kahramanmaraş`ımızın Büyükşehir olması nedeniyle mevzuat gereği Ağustos 2013 tarihinde Merkez İlçe Başkanlığı görevini tamamladı.

Büyükşehir yapılanması nedeniyle kurulan Dulkadiroğlu İlçesinin İlk Belediye Başkanı seçildi. Evli ve iki çocuk babasıdır.

30 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilen yerel yönetimler seçimleri ile  Dulkadiroğlu Belediye Başkanlığını kazanan Güven, halen görevine devam etmektedir. Necati Okay, evli ve iki çocuk babasıdır.

Elbistan Belediyesi- Mehmet Gürbüz

MEHMET GÜRBÜZ KİMDİR?

Kent Ekonomisi, Yerel Kalkınma, Şehir ve Bölge Planlama konularında yoğunlaşan Gürbüz, 11 Eylül 2017 tarihinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak atandı. Kentin altyapı alana planı, stratejik mekânsal planlama ve kalkınma programları alanındaki yatırımları yönetti. Ulaşım ana planı ve sistemlerini yürütmek üzere Balıkesir Toplu Taşıma (BTT) AŞ Yönetim Kurulu başkalığını üstlendi.

Gürbüz, daha önceki 13 yıl boyunca İller Bankasında Genel Müdür Yardımcısı, Mekânsal Planlama Daire Başkanı, Başkan Yardımcısı ve çeşitli idari görevlerde bulundu. Bu dönemde Yerel Yönetimlerin Yatırım Programları ve Kalkınma Stratejileri, Kaynak Geliştirme ve Yönetim Stratejileri, Sürdürülebilir Kentleşme Politika ve Uygulamaları, Kentsel Gelişim ve Dönüşüm Politika ve Stratejileri, Ulaşım ana Planları ile Stratejik Planlama konularında çalışmalar yaptı.

Bunun öncesinde 7 yıl boyunca Bayındırlık ve İskân Bakanlığı bünyesinde kentsel planlama, proje ve kontrollük çalışmalarında bulundu.

TSE İnşaat İhtisas Komitesi ve Ankara II Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Üyeliği ile Yollar Türk Milli Komitesi Üyeliği yapan Gürbüz, çeşitli dergilerde şehircilik, ekonomi ve kalkınma temalı yayın ve çalışmalar yaptı. 9.10 ve 11. Kalkınma Planlarının hazırlık aşamalarında ve Cumhurbaşkanlığı himayesinde yürütülen Şehircilik Şurasında komisyon üyeliği yaptı.

Gürbüz, 2002 yılında Kayseri Erciyes Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünü bitirdi. 2012 yılında Süleyman DemirelÜniversitesi’nde Şehir ve Bölge Planlama alanında yüksek lisansını tamamladı. 2014 yılında Türk Hava Kurumu Üniversitesi İşletme Bölümünden Ekonomi masterı yaptı. Halen Süleyman DemirelÜniversitesi’nde Kent Ekonomisi ve Yerel Kalkınma alanında doktora çalışmalarını yürütmektedir.

Bazı gazetelerde kalkınma ve ekonomi temalı makaleler yazan Gürbüz, İngilizce ve Arapça bilmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Göksun Belediyesi- Hüseyin Coşkun Aydın

HÜSEYİN COŞKUN AYDIN KİMDİR?

1966 yılında Göksun’da doğan Hüseyin Coşkun Aydın, 1984 yılında Göksun İmam-Hatip Lisesinden mezun oldu. Ortaöğretim yıllarından itibaren MTTB ve MGV faaliyetlerinde bulunan Aydın, 1995 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun oldu.

1987 yılında Göksun ilçesine bağlı Kanlıkavak Kasabası Camiinde İmam-Hatip olarak memuriyet hayatına başlayan Aydın, 1989–1992 yılları arasında Kahramanmaraş İl Müftülüğünde memur, 1992–2002 yılları arasında Göksun İlçe Müftülüğü’nde memur, 2002–2004 yıllar arasında Göksun İlçe Müftülüğü’nde şef olarak görev yaptı.

07 Temmuz 2004 tarihinde Göksun Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü olan Aydın, bu süre içinde Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürlüğü görevini de yürüttü. Aydın, ayrıca 2006–2011 yılları arasında Göksun Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürlüğü de yaptı.

Aydın, yazı İşleri Müdürü olarak görev yaptığı 9 yılda, ilçe merkezi ile 53 Köy ve 7 beldede ÖZEL İDARE, KÖYDES, BELDES, AB, DOĞAKA, SODES kapsamında toplam 233 projede görev aldı.

30 Mart 2014 Yılında yapılan yerel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisinden Belediye Başkan Adayı olarak, Göksun Belediye Başkanı seçilmiş ve halen bu görevi sürdürmektedir.

Hüseyin Coşkun Aydın, evli ve dört çocuk babasıdır.

Afşin Belediyesi- Mehmet Fatih Güven

MEHMET FATİH GÜVEN KİMDİR?

1968 yılında Afşin / Kahramanmaraş’ ta doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afşin’de tamamladı. Lisans eğitimini, Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümünde, Yüksek lisans eğitimini ise Bahçeşehir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde, KENTSEL SİSTEMLER VE ULAŞTIRMA YÖNETİMİ alanında tamamladı. Küreselleşme Sürecinde Sakin Şehir Hareketinin Metropolitan Kentlerde Uygulanabilirliği konusunda araştırma yaptı.

Meslek hayatına 1994 yılında Gelirler Genel Müdürlüğünde, Vergi Denetmen Yardımcısı olarak başladı. 1997 yılında Vergi Denetmenliğine atandı. 1997-2005 yılları arasında Malatya Vergi Denetmenleri Başkanlığı’nın sorumluluk alanı içerisinde bulunan illerde, bakanlık onayı ile vergi incelemesi, teftiş ve soruşturmalar yaptı. 2005 yılında Gelir İdaresinin yeniden yapılandırılması çalışmaları kapsamında kurulan Malatya Vergi Dairesi Başkanlığı’na bağlı Denetim Koordinasyon Müdürlüğü’nün kuruluş çalışmalarında bulundu. 2006-2009 yılları arasında Vergi Denetmenleri Başkanlığı yaptı. 2009 yılındaki mahalli seçimlerinin ardından 2009 Temmuz’unda Malatya Belediyesi Başkan yardımcısı olarak atandı.

Malatya Belediyesi’ndeki kurumsal yapının daha sağlıklı hale getirilmesi ve işlerlik kazanması konularında çalıştı. Mali İşler, Gelir, Makine İkmal, İhale, Satın Alma, Bilgi İşlem, İdari işler, Emlak ve İstimlak müdürlüklerinin reorganizasyon çalışmalarını yaptı. Mesleki dergilerde, vergi konusunda makaleleri yayımlandı. Malatya Belediyesi Kent Bilgi Sistemi (Yönetim Bilgi Sistemi ve Coğrafi Bilgi Sistemi – E-İmar, Kent Rehberi vb.) ve Altyapı Bilgi Sistemi’nin kurulması ve işlerlik kazanması için çalışmalarda bulundu.

30 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilen yerel yönetimler seçimleri ile  Afşin Belediye Başkanlığını kazanan Güven, halen görevine devam etmektedir. Mehmet Fatih Güven, evli ve iki çocuk babasıdır.

Andırın belediyesi-Ahmet Doğan

AHMET DOĞAN KİMDİR?

1971 yılında Andırın ilçesinde doğdu. İlkokulu Andırın’da, orta ve liseyi Adana İmam Hatip Lisesinde okudu. Marmara üniversitesi Hukuk fakültesinden 1992 yılında mezun oldu. 1994 yılında kısa dönem askerlik görevini yaptıktan sonra 1995/2013 yılları arasında Andırın ilçesinde serbest avukatlık yaptı. 2005-2008 yılları arasında Akparti Andırın ilçe yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı. 2007 yılında yapılan seçimlerde Akparti’den millet vekili aday adayı oldu. Kahramanmaraş’ta düzenlenen Akparti yerel yönetimler siyaset akademisine katılarak sertifika aldı.  Yılında avukatlık mesleğinden hakimlik mesleğine geçerek, Diyarbakır Adliye’sinde 3 yıl Ağır ceza mahkemesi hakimi ve Sulh ceza hakimi olarak çalıştı. Haziran 2017 tarihinden Kasım 2018 tarihine kadar Osmaniye Adliye’sinde Asliye Hukuk Hakimi olarak görev yaptı. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Pazarcık belediyesi- İbrahim Yılmazcan

İBRAHİM YILMAZCAN KİMDİR?

10.08.1960 yılında Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesinde doğdu. İlköğretim ve Lise öğrenimini Pazarcık ilçesinde tamamlardı. Üniversite öğrenimini ise Anadolu Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamlayarak mezun oldu. 1982 yılında Kahramanmaraş Lisesinde Coğrafya öğretmeni olarak göreve başladı. 1986 yılından itibaren Pazarcık ilçesinde 32 yıl bir fiil lise müdürü olarak görev yaptı. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Ekinözü belediyesi- Bilal Eker

BİLAL EKER KİMDİR?

09.10.1973 yılında Malatya Darende ilçesinde doğdu. İlk, orta ve Lise öğrenimini Ekinözü’nde yaptı. Ekinözü çok programlı lise elektrik bölümünden mezun oldu. Vatani görevini Isparta Eğirdir Komando Eğitim Taburunda tamamladı. Elbistan şeker fabrikası elektrik bölümünde alıştı. Kahramanmaraş Büyükşehir belediyesi Kaski müdürlüğünde tekniker olarak çalıştı. Ak parti kurulduğundan beri teşkilatın her kademesinde çalıştı. 2014-2017 yılları arasında Ekinözü ilçe teşkilat başkanlığı yaptı. 25.11.2017 yılında Ekinözü İlçe başkanlığına atandı ve halen ilçe başkanı olarak görev yapmaktadır. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Türkoğlu Belediyesi-Osman Okumuş

OSMAN OKUMUŞ KİMDİR?

Osman Okumuş 1971 yılında Kahramanmaraş’a bağlı Türkoğlu ilçesi Beyoğlu Kasabasında dünyaya geldi.

İlk ve Orta öğretimini Beyoğlu Kasabasında alan Okumuş Liseyi Hatay Dörtyol ilçesinde tamamladı.

1994 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları Mühendisi olarak yüksek eğitimini tamamladı.

1997 yılında Öğretmenlik mesleğine başlayan Osman Okumuş 2004 yerel seçimlerinde Beyoğlu Kasabasında Belediye Başkanı seçildi. 2004 ve 2009 seçimlerinde iki dönem Beyoğlu Kasabasında Belediye Başkanlığı görevini yürüttü.

2014 yılında Kahramanmaraş Büyükşehir olduktan sonra Beldeler mahalleye çevrilince Ak Parti listesinden Türkoğlu Belediye Başkan adayı oldu.

30 Mart 2014 tarihinde Türkoğlu Belediye Başkanı seçilen ve halende bu görevi devam ettiren Okumuş, ilçeye yaptığı yatırımlar ile vatandaşların büyük beğenisini kazandı.

Evli ve 4 kız babası olan Osman Okumuş döneminde Türkoğlu ilçesinde büyük bir değişim ve dönüşüm yaşandı.

Ak Parti Nurhak ve Çağlayancerit’te MHP adaylarını destekleyecek. (Anadolupress)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326