Kahramanmaraş milletvekillerinin öz geçmişleri!

Kahramanmaraş milletvekillerinin öz geçmişleri...

Kahramanmaraş milletvekillerinin öz geçmişleri!

Kahramanmaraş milletvekillerinin öz geçmişleri!

Kahramanmaraş milletvekillerinin öz geçmişleri...

25 Haziran 2018 Pazartesi 10:33

Ahmet Özdemir biyografisi

1977 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. Namık Kemal İlkokulunu bitirerek orta öğrenimimi İmam Hatip lisesinde; lise öğrenimimi ise Atatürk lisesinde tamamladı. 1996 yılında Dicle üniversitesi hukuk fakültesini kazandı ve 2001 yılında mezun oldu. Askerlik hizmetini yedek Subay olarak İzmir ve Ankara’da tamamladı. 13 yıldır Kahramanmaraş'ta avukatlık yapmaktadır. Evli ve Mustafa Bedirhan isminde bir oğlu var. İngilizce ve kısmen Arapça bilen Özdemir, 4 yıl Kahramanmaraş Barosu yönetim kurulu üyeliği ve baro saymanlığı görevlerinde bulundu. Beş yıl süreyle Kahramanmaraş Barosunda Adli yardım Komisyonu başkanlığı yaptı. (Ekonomik durumu olmayan insanlara hukuki yardım yapan kuruluş.) 2006 yılından 2013 yılına kadar Ak Parti İl yönetim kurulu üyeliği ve bu süre zarfında İl Başkan Yardımcısı olarak Sosyal İşler Başkanlığı, Tanıtım ve Medya Başkanlığı ve iki dönem Seçim İşleri Başkanlığı görevinde bulundu. İl başkan yardımcısı iken 17/08/2013 tarihinde yeni kurulan metropol ilçelerden Onikişubat ilçesine kurucu ilçe başkanı olarak Ak Parti Genel Merkezi tarafından atandı. Daha sonra 2014 yılı aralık ayında yapılan ilçe kongresi ile yeniden ilçe başkanlığına seçildi. Daha önce 1994 ve 2002 yılları arasında Refah Partisi, Fazilet ve Saadet Partilerinde gençlik teşkilatında ve ana kademede il yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. (Babası Mevlüt Özdemir Milli Nizam Partisi Kahramanmaraş kurucu üyelerindendir.) İlçe başkanı olduğu sürede 2014 yerel seçimlerinde Ak Parti yüzde 64.5, 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 80.08, 2015 yılı 7 Haziran Genel seçimlerinde yüzde 69. 5 oy ve son olarak da 1 Kasım 2015 tarihinde yapılan genel seçimlerde de yüzde 79.9 oy alarak nüfusu 300 binin üzerindeki ilçelerde Türkiye birincisi oldu. 24 Aralık 2015 tarihinde İl Başkanlığına atandı. Ahmet Özdemir 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Genel seçimler için AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili adayı oldu.

Mehmet Cihat Sezal Biyografisi


Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığında çeşitli görevlerde yıllarca hizmet veren İl Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlenen Mehmet Cihat Sezal Milletvekili Aday Adayı olacağı için istifa etmişti. Cihat Sezal partisinden 5.sıra Milletvekili adayı oldu. Mehmet Cihat Sezal, uzun bir istişarenin ardından da aday adaylığı başvurusunda bulunduğunu söyleyerek kendisini şöyle tanıttı, “Ben amcam (Orhan Sezal) ve babam (Ali Sezal) dolayısı ile siyasetin içinde büyüdüm. Ailemden dolayı, siyasete ilgim de doğal gelişim içerisinde oldu. 2003-2004 döneminde partimin gençlik kollarında çalıştım. Babamdan dolayı, resmi olarak görev alamadığım zamanlarda da bizzat siyasetin içerisindeydim. Fatih Mehmet Erkoç döneminde il teşkilatında yönetim kurulu üyeliği, il başkan yardımcılığı, il sosyal işler başkanlığı yaptım. Metin Doğan’ın ilk döneminde de il yönetim kurulu üyesiydim. Halen KASİAD Yönetim Kurulu üyesiyim.Uzun bir düşünce ve istişareler sonucunda, son gün AK Parti’den aday adaylığı başvurumu yaptım. Hem siyasetin, hem iş dünyasının hem de halkın içinde büyüdüğüm için dillendirilen sorunları da yakından biliyorum. 11 yıldır iş hayatının içerisindeyim ve sanayicinin sorunlarını çok iyi biliyorum. Halkla içiçe yaşıyorum, bu nedenle de Kahramanmaraş’ın sorunlarına vakıfım. Neredeyse çocukluğumdan bu yana siyasetin içerisindeyim. Siyasetin sorunlarını biliyorum. Amacım, Kahramanmaraş’ta dillendirilen sorunların çözümüne yönelik olarak fikirlerimi hayata geçirmektir. Nasip olur da seçilirsem, siyasal bazı sorunları çözmeye gayret edeceğim. Ben teşkilatın tamamını biliyorum. Çünkü, siyaset ile birlikte büyüdüm. Siyaset altyapı isteyen bir kurumdur ve ben de bu altyapıya sahibim.”

İmran Kılıç Biyografisi

Doğum Yeri : Kahramanmaraş/ 
Doğum Tarihi : 1.1.1957 -

1957 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. İlkokul,ortaokul ve İmam-Hatip Lisesini aynı ilde bitirdi. Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinden mezun oldu. Yüksek lisansını da aynı üniversitede tamamladı. Askerliğini yedek subay olarak İstanbul’da yaptı. 

Birçok ilçe ve illerde, ilçe ve il müfütüsü olarak görev yaptı. İrşad ve idarecilik görevlerinin yanında, eğitim öğretim faaliyetlerini de sürdürdü, yurtdışı görevlerinde bulundu. Birçok gazete, dergi ve sitelerde yazı ve şiirleri yayınlandı. Radyo ve televizyonlarda programlar yaptı. Konferans ve panellere konuşmacı olarak katıldı. 

Evli ve üç çocuk babası olup, Arapça bilmektedir. 

Ak Parti 27. dönem Kahramanmaraş 4. sıra milletvekili adayıdır.

Celalettin Güvenç Biyografisi

Doğum Yeri : Kahramanmaraş/ Türkiye 
Doğum Tarihi : 1.1.1959 –

Celalettin Güvenç 1959, Kahramanmaraş doğumlu, Türk bürokrat. 

1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Sırasıyla Devrek, Kargı Kaymakam Vekillikleri, Altınözü, Beytüşşebap, Kürtün Kaymakamlıkları, Adıyaman Vali yardımcılığı, Mülkiye Başmüfettişliği, Denizcilik Müsteşar Yardımcılığı ve Erzurum Valililiği yapmıştır. 

27 Nisan 2008 tarihinde Manisa valisi olarak atanmıştır. 17 Ağustos 2011 tarihinde Resmî Gazetede yayımlanan bakanlar kurulu kararıyla Şanlıurfa Valiliği'ne getirilmiştir. 

Evli ve iki çocuk babasıdır. 

Ak Parti 27. dönem Kahramanmaraş 3. sıra milletvekili adayıdır.

Mahir Ünal Biyografisi

Doğum Yeri : Kahramanmaraş/ Türkiye 
Doğum Tarihi : 1.7.1966 -

1966 yılında Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nde doğan Ünal İlk ve Ortaokul öğrenimini Elbistan’da tamamladıktan sonra eğitim hayatına İstanbul’da devam etti. 

İstanbul Bahçelievler Koca Sinan Lisesi’nden mezun oldu. Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde bitirdi. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sosyal Yapı ve Sosyal Değişme Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisansını tamamlayan Ünal, aynı Üniversitenin Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Ana Bilim Dalında Doktora çalışmasına devam etmektedir. Arapça ve İngilizce bilmektedir. 

1992 yılında öğretmenlik görevine başlamıştır. Öğretmenlik görevinin sonrasında Kent çalışmaları, yerel yönetimler ve siyasal iletişim konularında danışmanlık hizmetleri vermiştir. 2005 yılında İTO’da müşavirlik, 2007-2009 yılları arasında ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur. 

Özel bir Üniversitede Davranış Bilimleri Bölüm Başkanlığı görevini yürütmüş olan Ünal bir vakıf Üniversitesinde MBA’ da Örgütsel Davranış dersleri de vermiştir. 

2003 yılında AK Parti Siyaset Akademisinde dersler vermiş, 2004’ten bu yana gerçekleşen tüm seçimlerde AK Parti’nin seçim kampanyasını hazırlayan strateji ekiplerinde yer almıştır. 

Irak, Malezya, Kıbrıs, Lübnan, Mısır gibi birçok ülkede seçim kampanyalarını yöneten strateji ekiplerinde de görev alan Ünal 2009 yılında AK Parti 3. Olağan Büyük Kongresi’nde MKYK üyeliğine seçilmiş ve AR&GE Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiştir. Aynı yıl AK Parti Siyaset Akademisi Koordinatörlüğünü üstlenen Ünal daha sonra 2011 Genel Seçimleri’nde Kahramanmaraş’tan Milletvekili seçilmiş ve Grup Başkanvekilliği görevine getirilmiştir. 24, 25, 26. Dönemlerde Kahramanmaraş Milletvekilliği ve AK Parti Grup Başkanvekilliği yapan Mahir Ünal evli ve iki çocuk babasıdır. 

64. Hükümet'te Kültür ve Turizm Bakanlığı görevini yürütmüştür. Şu anda ise AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü görevlerini ifa etmektedir. 

Ak Parti 27. dönem Kahramanmaraş 1. sıra milletvekili adayıdır. 

Habibe Öçal Biyografisi

Doğum Yeri : Kahramanmaraş/ Türkiye 
Doğum Tarihi : 1.1.1968 - 0.0.0

1968 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Kahramanmaraş’ta tamamladı. ?Bolu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme bölümünü kazandı. Ancak başörtüsü yasağından ?dolayı 1987 ile 1992 yılları arası okuldan uzaklaştırıldı. 1992 yılında çıkan aftan yararlanarak okula ?devam ederek 1995 yılında mezun oldu. 1997-2005 yıllarında Kırıkkale’de sınıf ve teknoloji ve ?tasarım öğretmenliği yaptı.2005-2007 yılları arasında ABD’de New Jersey eyaletinde Türk çocuklarına yönelik Türkçe ve Türk Kültürü dersleri verdi. 2007-2010 yıllarında Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nda Program Değerlendirme ve Projeler Takip ve İzleme bölümlerinde gerçekleştirilen ‘Uzaktaki Yakınlarımız’ projesinin temelini oluşturdu ve ilk koordinatörlüğünü yaptı. 

MEB Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonunda görev alarak Sabancı Üniversitesinde Kadın çalışmalarında bulundu. Mesleki Teknik Eğitim ve Kadın Çalışmalarına yönelik bildiri ve makaleleri yayınlanmıştır. Birçok kadın çalışmalarına başkanlık yapmıştır. 2013- 2018 yılları arasında genelde 1 milyon özelde 450 bin üyesi olan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Kadın Komisyonu Genel Başkanlığını yapmaktadır. Fransızca ve iyi düzeyde İngilizce bilmektedir. Evli 3 çocuk annesidir. 

27. dönem genel seçimlerinde Ak Parti Kahramanmaraş 6. sıra milletvekili adayıdır.

Faruk Atlı Biyografisi

Doğum Yeri : Kahramanmaraş/ Türkiye 
Doğum Tarihi : 1.1.1959 -

Faruk Atlı,1959 yılında Kahramanmaraş'da doğdu.1976 Yılında Gaziantep İsmetpaşa lisesini bitirdi.1987 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinde tıp eğitimini tamamladı. 

1988-1994 yıllarında Kahramanmaraş Devlet Hastanesi Acil Servisinde görev yaptı. 
1997 yılında İstanbul Haseki Hastanesinde kulak-burun-boğaz ihtisasını tamamladı. 
1997-2001 yılları arasında İstanbul'da özel hastanede çalıştı. 
2001-2007 yılları arasında Kahramanmaraş Devlet Hastanesinde K.B.B. uzmanı olarak görev yaptı. 
2002-2003 yıllarında Kahramanmaraş Devlet Hastanesinde başhekimlik görevi yaptı. 
2002-2006 yılları arasında 2 dönem tabip odası başkanlığı yaptı. 

İhtisas sonrası serbest çalıştığı 1997-2001 yılları arasında MHP Bakırköy İlçe 2. Başkanı olarak görev yaptı. 2007 yılında 3. sıra 2015 yılında 6. sıra MHP Milletvekili 
adayı oldu. 
2007’de Kahramanmaraş Devlet Hastanesinden emekli olduktan sonra halen Kahramanmaraş’ta bir 
özel hastanede KBB Uzmanı olarak görev yapmaktadır. 

27. dönem İYİ Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayıdır.

Sefer Aycan Biyografisi

Doğum Yeri : Kahramanmaraş/ Türkiye 
Doğum Tarihi : 1.1.1963 -

1963 yılında Kahramanmaraş Merkez İlçede dünyaya geldi. 

İlk, orta ve lise tahsilini Kahramanmaraş’ta tamamladı. 

1980 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesine girdi ve 1986 yılında bu fakülteden mezun oldu. Aynı yıl Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Uzmanlık Eğitimine girdi, 1989 yılında uzman doktor oldu. 

1997 yılında Halk Sağlığı Dalında Doçentlik ünvanını aldı. Çok çeşitli kurslara katıldı.Araştırma projelerinde görev aldı.

1997 yılında Amerika Birleşik Devletleri Michigan Üniversitesi Halk Sağlığı Okulunda Sağlık Ekonomisi, Epidemiyoloji, Sağlık Yönetimi dersleri aldı. Araştırmalar yürüttü.

Amerika Birleşik Devletleri 1991-1992 yılları arasında GATA Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalında Yedek Subay olarak askerlik görevini ifa etti.

GATA 1992-1995 yılları arasında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalında Öğretim Görevlisi 1995-1997 yıllarında Yardımcı Doçent 1997-1999 yıllarında Doçent olarak görev yaptı. 

Özellikle Sağlık Ekonomisi, Sağlık Yönetimi, Çevre Sağlığı, Epidemiyoloji, Biyoistatistik dersleri okuttu. 

Çok çeşitli araştırma ve projeler yürüttü. 

1996 yılında Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünde Kazaların Demografisi ve Epidemiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanlığı yaptı.

Halk Sağlığı ABD 13 Temmuz 1999 tarihinde T.C. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevine atandı.Bu dönemde Ülkemizin çocuk felci hastalığından arındırıldığına dair belge alınması Ülkeye en büyük katkısıdır. 

Birinci basamakta çalışan sağlık personelinin ek ödeme alamasını sağladı. 

25.04.2001 tarihinde T.C. Sağlık Bakanlığı Müsteşarlık görevine atandı. 

Uzmanlık eğitimini düzenledi ve Tüzüğünü çıkardı. 21.yy Türkiye Sağlık Hedef ve Stratejileri çalışmalarını tamamladı. 

24.12.2002 tarihinde Müsteşarlık görevinden ayrılarak, tekrar Gazi Üniversitesi Tıp fakültesi Halk Sağlığı A.D da öğretim üyeliği görevine döndü. 

25.2.2004 tarihinde Profesör oldu. 

Mayıs 2009 da Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Halk Sağlığı A.B Başkanlıklarına seçildi ve atandı. 

Nisan 2013 tarihinde aynı zamanda Gazi Ü. Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölüm Başkanlığına atandı.

07 Haziran 2015 genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisinden 25. Dönem Kahramanmaraş Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisine girdi.

Yayınlanmış on kitabı ve 100 den fazla makalesi vardır. 

Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Prof. Dr. Sefer AYCAN İngilizce bilmektedir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326