Kahramanmaraş'ta düşen uçakla ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı

Kahramanmaraş’ta orman yangınına müdahale sırasında düşen Beriev - 200 tipi uçakta hayatını kaybeden 8 kişilik ekiple ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Kahramanmaraş'ta düşen uçakla ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı

Kahramanmaraş'ta düşen uçakla ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı

Kahramanmaraş’ta orman yangınına müdahale sırasında düşen Beriev - 200 tipi uçakta hayatını kaybeden 8 kişilik ekiple ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı.

15 Ağustos 2021 Pazar 18:29

Türk Pilot Serkan Mirzaoğlu, Orman Mühendisi Oğuz Avşar Aydın ve Koordinatör Edip Uzunoğlu’nun hayatını kaybettiği kazada Rusya’nın tanınmış pilotlarından Evgenii Kuznetsov’un da eğitmen pilotu olarak görev yaptığı öğrenildi.

Orman Genel Müdürlüğü tarafından Rusya'dan kiralanan ve Adana Orman Bölge Müdürlüğü hizmetinde kullanılan yangın söndürme uçağı ile Kahramanmaraş'taki orman yangınına müdahale esnasında irtibat kesilmiş, bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edilerek uçakta bulunan 8 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştı. Hayatını kaybeden Türk Pilot Serkan Mirzaoğlu, Orman Mühendisi Oğuz Avşar Aydın, Koordinatör Edip Uzunoğlu, Kaptan Pilot Evgenii Kuznetsov, 2. Pilot Vıladıslav Berkutov, Radyo Operatörü Nıkolai Omelchenko, Navigatör Vadim Karasev ve Teknisyen Lurii Chuborov'ın cansız bedenleri olayın yaşandığı yerden helikopterler yardımıyla alınarak Kahramanmaraş Tıp Fakültesi Morguna getirildi. Buradaki işlemlerin ardından 5'i Rus toplam 8 kişinin cansız bedeni önce ambulans ile havalimanına, oradan da askeri helikopterle Adana'ya gönderildi.

Hayatını kaybeden pilot Serkan Mirzaoğlu'nun yürek burkan isteği

Kahramanmaraş’taki orman yangınına müdahale sırasında düşen yangın söndürme uçağında hayatını kaybeden Elazığlı pilot Serkan Mirzaoğlu'nun, yaklaşık 4 ay önce ailesi ile yaptığı görüşmede ölmesi durumunda Elazığ'da babasının yanına defnedilmek istediğini söylediği ortaya çıktı.

Düşen uçakta Elazığlı 2 çocuk babası Serkan Mirzaoğlu da hayatını kaybetti. Mirzaoğlu’nun Elazığ merkez Akpınar Mahallesi'nde bulunan annesi Havva Mirzaoğlu’na oğlunun ölüm haberi, Vali Erkaya Yırık, eşi Ayşe Yırık ve İl Müftüsü Selami Aydın tarafından verildi.

Ölmeden 4 ay önce vasiyet etmiş

Mirzaoğlu'nun annesinin bir cümle kullandığını kaydeden Vali Yırık, ''Bundan 4 ay önce kadar 'eğer ben hayatımı kaybedersem bir gün öldüğümde beni babamın yanına defnedin, mezarım onun yanında olsun' diye bir vasiyette bulunmuş. Vasiyeti gereği Elazığ’ımızda babasının yanına defnedilecek. İki çocuğu var bundan sonra kalanlarına Rabbim sabır versin” diye konuştu.

Kahramanmaraş’ta düşen yangın uçağında hayatını kaybeden Mersinli Orman Mühendisi Oğuz Avşar Aydın’ın ailesine acı haber verildi.
Baba Salih ile anne Emine Aydın acı haberin üzerine ağlayarak feryat etti.
Mut Kaymakamı Fatih Erdoğan, Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker, Mut Emniyet Müdürü Zafer Şenocak ve İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Kemal Balcı aileye taziyelerini iletti.

Rusya'nın tanınan pilotlarından
Kahramanmaraş’ta çıkan orman yangınını söndürürken dağa çakılan Beriev - 200 tipi uçakta hayatını kaybeden 8 kişilik ekibin içinde bulunan Evgeni Kuznetsov’un Rusya’nın en ünlü pilotlarından olduğu ortaya çıktı. Haberair’in haberine göre Kahramanmaraş’ta yangına müdahale eden Rus yangın söndürme uçağının düşmesi Rusya’da da büyük yankı yarattı. Rus medyası, uçakta ölenler arasında bulunan Evgeni Kuznetsov’a geniş yer verdi.

Son Güncelleme: 15.08.2021 18:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326