Kahramanmaraş’ta deri şarbonu tespit edildi!

Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar, Hükümet Konağı konferans salonunda yapılan toplantıda, yerel seçimlerin ardından muhtarlığa seçilenleri tebrik ederek, görevlerinde başarılar diledi.

Kahramanmaraş’ta deri şarbonu tespit edildi!

Kahramanmaraş’ta deri şarbonu tespit edildi!

Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar, Hükümet Konağı konferans salonunda yapılan toplantıda, yerel seçimlerin ardından muhtarlığa seçilenleri tebrik ederek, görevlerinde başarılar diledi.

25 Nisan 2019 Perşembe 22:02

Pınar, kurumların faaliyetlerinin değerlendirilmesi, istişare edilmesi, muhtarların taleplerinin dinlenmesi ve karşılıklı görüş alışverişinin yapılabilmesi için düzenlenen koordinasyon toplantısının, kamu çalışmalarını hızlandırdığını söyledi.

İlçe Sağlık Müdürü Rukiye Hatipsoylu ise Çobanbeyli Mahallesi'nde görülen şarbon hastalığı hakkında mahalle muhtarlarına bilgi verdi.

Söz konusu mahallede, deri şarbonu ile karşılaştıklarını ifade eden Hatipsoylu, "Şarbon, akciğer ve bağırsak şarbonu değilse, deri şarbonu olarak görüyorsak korkulacak bir hastalık değildir. Sadece sağlık kuruluşlarında gerekli tedaviyi görmemiz gerekiyor." dedi.

Deri şarbonunun, antibiyotikle tedavi edilebilen bir hastalık olduğunu belirten Hatipsoylu, hastalığın, ölümcül olması ve ilerlemesinin söz konusu olmadığını ifade ederek, "Biz mahallemizde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ile koordineli bir şekilde gerekli önlemleri alarak, halkımıza bilgilendirmede bulunduk. Hastalık bulunan etler imha edildi." diye konuştu.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Muttalip Kurt da şarbon vakasının, Çobanbeyli Mahallesi'nde daha önce 1993 yılında da görüldüğüne değindi.

Geçen günlerde karşılaşılan şarbon hastalığının nedeninin büyük bir ihtimalle daha önce aynı mahallede görülen şarbon vakasıyla ilişkili olduğunu ifade eden Kurt, şunları kaydetti:

"Çünkü şarbon hastalığı toprakta 60 yıla kadar hayatta kalabiliyor. Bizler mahallemizde hayvanların aşılanması ve ahırların ilaçlanması gibi çalışmalarımızı yaptık. Bu süreçte mahalle muhtarlarımızın, mahallelerinde şüpheli hayvan ölümleriyle karşılaştığında İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne bildirmesi ve özellikle çiğ et tüketilmesinden kaçınılması gerekiyor."

Toplantıya, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı İsmail Serhat Çakar, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Akdoğan, Belediye Başkan Yardımcısı Abbas Burak Binboğa, siyasi partilerin ilçe başkanları, daire amirleri ve mahalle muhtarları katıldı.

Son Güncelleme: 25.04.2019 22:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326