Onikişubat Belediyesi, Alman Şehirlerini Davet Etti

Onikişubat Belediyesi, Kahramanmaraş’ı dünyaya tanıtacak vizyon projesi EXPO 2023 için tanıtım çalışmaları yapmaya devam ediyor. İ

Onikişubat Belediyesi, Alman Şehirlerini Davet Etti

Onikişubat Belediyesi, Alman Şehirlerini Davet Etti

Onikişubat Belediyesi, Kahramanmaraş’ı dünyaya tanıtacak vizyon projesi EXPO 2023 için tanıtım çalışmaları yapmaya devam ediyor. İ

19 Haziran 2020 Cuma 15:01

stanbul’da yapılması planlanan, Almanya’nın Türkiye Dış Temsilcilikleri, Alman Kentler Kurultayı’nın ve Türkiye Belediyeler Birliği’nin işbirliği ile Alman Türk Kardeş Şehirler Konferansı’na pandemi dolayısıyla telekonferans yöntemiyle gerçekleşti. Onikişubat Belediyesi de Alman Türk Kardeş Şehirler Konferansı kapanış toplantısına telekonferans yöntemiyle katılarak bir davet gerçekleştirdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Mahçiçek, şunları söyledi.

“EXPO 2023 Onikişubat-Kahramanmaraş ile şehrimiz, dünyaya büyük bir tanıtım ve reklam yapma imkanı yakalayacak. Olimpiyat niteliği taşıyan bu dev organizasyonun başarısı, tüm hemşehrilerimizinbu organizasyonu sahiplenmesiyle gerçekleşecek. Gerek kamu, gerek özel sektör ve vatandaşlarımıza büyük görevler düşüyor. EXPO 2023 Onikişubat,hepimizin yüzakı niteliğinde ve şehrimize birçok alanda büyük ivme kazandıracak bir fuar.

Şimdiye kadar EXPO 2023 Onikişubat Kahramanmaraş’a katılacağının garantisini veren birçok ülke ve firma oldu. Katılım sağlamasını istediğimiz ülkelerle de irtibata geçmeye davet ediyoruz.

En son Alman Türk Kardeş Şehirler Konferansı Kapanış Etkinliği’ne telekonferans yöntemiyle bağlanarak, kardeş Alman şehir talebimizi ilettik ve tüm Alman şehirlerini EXPO 2023’te şehrimize davet ettik. Konferans yöneticisi HilmarvonLojewski davetimiz ve talebimizle ilgili temasa geçeceklerini belirtti.

Konferansın amacı, şehirler arasındaki işbirliğini ortak çıkarlar ve ortak sorunlar bağlamında geliştirmek ve belediyeler arasında başarılı deneyimleri ve projeler bazındaki somut işbirliği için ek destek imkanlarını ortaya koymaktır. Böylece yerel yöneticiler deneyimlerini paylaşabildikleri gibi, uygulamalı işbirliğini yapabilecekleri bir platform da kurulmuş olmaktadır. Sürdürülebilir kentsel gelişim, dijital kentler, gençlere yönelik değişim projeleri gibi temaların konuşulduğu kapanış toplantısına katılımımız ilçemiz adına çok faydalı oldu.

Tüm çabamız ve gayretimiz, şehrimize bir değer katmak. Hedefimiz, şehrimizin doğal, tarihi güzelliklerini, coğrafi işaretli yöresel ürünlerini, mutfağını ve kültür zenginliğini dünyaya tanıtarak Kahramanmaraş’ı bir dünya kenti yapmak.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326