Sıcak hava uyarısı geldi!

Ülke genelinde sıcaklar etkisini göstermeye başlarken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü de bugüne ilişkin hava durumu tahmin raporları duyurdu. 

Sıcak hava uyarısı geldi!

Sıcak hava uyarısı geldi!

Ülke genelinde sıcaklar etkisini göstermeye başlarken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü de bugüne ilişkin hava durumu tahmin raporları duyurdu. 

29 Mayıs 2019 Çarşamba 10:55

Ülke genelinde sağanak yağışlar büyük ölçüde sona ererken, sıcaklıklar yükselmeye başladı. Durum böyle olunca da, Meteoroloji tarafından günlük hava durumu uyarıları peş peşe yapılıyor. Bugüne ilişkin verilerini açıklayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği bilgisini paylaştı. İç Ege ile Batı Akdeniz'de öğle saatlerinde oluşabilecek kuvvetli rüzgara dikkat çekilirken, bazı iller için sağanak yağışlar karşısında vatandaşların tedbirli olması istendi. Öte yandan, bugün beklenen İstanbul hava durumu verileri de MGM tarafından kamuoyuna aktarıldı.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde kuzey ve iç kesimlerin parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kastamonu, Karabük ve Çankırı çevreleri ile Sinop'un iç kesimlerinin yerel ve kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve kuzeydoğu kesmlerde 2 ila 5 derece artacağı ve mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinden sonra İç Ege ile Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

Güncel Meteorolojik Uyarı Bulunmamaktadır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326