THY, ABD Merkezli Kuruluşlara Reklam Vermeyeceğini Açıkladı

Türkiye’nin en önemli şirketleri ABD’ye yönelik reklam ambargosu kampanyasına destek veriyor.

 THY, ABD Merkezli Kuruluşlara Reklam Vermeyeceğini Açıkladı

 THY, ABD Merkezli Kuruluşlara Reklam Vermeyeceğini Açıkladı

Türkiye’nin en önemli şirketleri ABD’ye yönelik reklam ambargosu kampanyasına destek veriyor.

14 Ağustos 2018 Salı 16:23

Türk Telekom’dan sonra bugün Türk Hava Yolları’ndan da bir açıklama geldi. ABD ile yaşanan diplomatik gerilimin ardından THY, ABD merkezli şirketlere reklam vermeyeceğini açıkladı. Türk Hava Yolları ve Türk Telekom’un bu örnek kararından sonra diğer büyük kuruluşların da bu kampanyaya destek vermesi bekleniyor. Bugün SETA tarafından organize edilen “Kuruluşundan Bugüne AK Parti" sempozyumunda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ürünlerine boykot kampanyasına destek verdi.

ABD ile yaşanan gerilimin ardından THY, ABD merkezli kuruluşlara reklam verilmeyeceğini açıkladı. Konuya ilişkin açıklama yapan Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, "Türk Hava Yolları olarak devletimizin ve milletimizin yanında yer alıyoruz. Konu ile alakalı gerekli talimatlar ajanslarımıza verilmiştir" dedi. TÜRK TELEKOM DA O KAMPANYA'YA DESTEK VERDİ!

ABD ile yaşanan diplomatik krizin ardından dün Türk Telekom'da ABD mallarını boykot etme kampanyasına destek verdiğini açıklamıştı. Konuya ilişkin açıklama yapan Türk Telekom Kurumsal İletişim Direktörü Hamdi Ateş, şunları kaydetti: "Türk Telekom ailesi olarak biz de #ABDyeReklamVerme kampanyasına dahil oluyor, devletimizin ve milletimizin yanında yer alıyoruz. Konu ile alakalı gerekli talimatlar ajanslarımıza verilmiştir."

DİĞER FİRMALARDAN DA KAMPANYAYA DESTEK BEKLENİYOR

Türk Hava Yolları ve Türk Telekom'da ABD merkezli kuruluşlara reklam vermeme kararı alırken, bu önemli adımın diğer ticari kuruluşlar için örnek olması bekleniyor. Başta Fox TV olmak üzere Facebook, Twitter, İnstagram ve Google Türkiye'deki reklam pastasının önemli bir kısmını elinde bulunduruyor.

ERDOĞAN: ABD'NİN ELEKTRONİK ÜRÜNLERİNE BOYKOT UYGULAYACAĞIZ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan , Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı tarafından (SETA) düzenlenen sempozyumda ABD'nin teknolojik ürünlerine boykot uygulanacağını açıkladı. Erdoğan açıklamasında, "Buradan iş dünyamıza sesleniyorum. En güzel cevap işimize 4 elle sarılmak olacaktır. Daha çok üreteceğiz, daha çok ihraç edeceğiz. ABD'nin elektronik ürünlerine biz boykot uygulayacağız. Onların iPhonu varsa öbür tarafta Samsung var, Venüs var Vestel var. Ne yaptığımızı anlasınlar. Biz kendimize yeteceğiz" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326