Uzman çavuşlar meclisten müjde bekliyor!

Türk Silahlı Kuvvetlerinin göz bebeği uzman erbaşlar, kadro için dört gözle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasını bekliyor.   

Uzman çavuşlar meclisten müjde bekliyor!

Uzman çavuşlar meclisten müjde bekliyor!

Türk Silahlı Kuvvetlerinin göz bebeği uzman erbaşlar, kadro için dört gözle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasını bekliyor.   

06 Eylül 2018 Perşembe 16:28

Terör operasyonlarında en ön safta yer alan Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman ordusunun uzman çavuşları Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde sözleşmeli olarak görev alıyor. Kadroya alımlarının başlamasıyla umutlanan uzman çavuşlar vatan nöbetinin sözleşmesi olmaz diyerek kadro taleplerini dile getiriyor.

Taşeron sisteminin kaldırılarak taşeron işçilerin kadroya alınma süreci birçok kesimde umut oldu. Türk Silahlı Kuvvetlerinde sözleşmeli olarak görev alan uzman çavuşlar kadroya alınmaları için taleplerini dile getiriyor.

Uzman Çavuşların kadroya alınması ile ilgili 5 Nisan 2018 tarihinde MHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter tarafından kanun teklifi verilmişti.

Milletvekili Yönter teklifte gerekçe olarak; ‘Kadrolu Muvazzaf Subay ve Astsubay olarak görev yapan personel ile Sözleşmeli Uzman Erbaş olarak görev yapan personel arasındaki eşitsizliğin anayasamızdaki eşitlik ilkesi gereğince giderilerek hakkaniyetli hale getirilmesi amaçlanmıştır.’ göstermişti.

Sosyal medyada yayınladıkları mesajlar ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a onlarca mektup gönderen uzman çavuşların talepleri henüz gündeme getirilmiş değil. Gözünü kırpmadan vatan savunmasında göğsü siperde bekleyen uzman çavuşlar bu denli önemli bir görevi üstlenmelerine rağmen sözleşme statüsünde olmalarının doğru olmadığı kanaatini taşıyor.

Son Güncelleme: 06.09.2018 18:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326