2. Uluslararası Avasım Türk Oyunları Festivali başladı

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde, 2. Uluslararası Avasım Türk Oyunları Festivali düzenlenen kortej yürüyüşüyle başladı.

2. Uluslararası Avasım Türk Oyunları Festivali başladı

2. Uluslararası Avasım Türk Oyunları Festivali başladı

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde, 2. Uluslararası Avasım Türk Oyunları Festivali düzenlenen kortej yürüyüşüyle başladı.

07 Temmuz 2017 Cuma 15:18

Türkoğlu Avasım Geleneksel Okçuluk Kültür Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği faaliyeti kapsamında yapılan festival kortej yürüyüşü ile başladı.

Türkoğlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl ikincisi düzenlenen festivale geçen yıl 23 farklı ülkeden 800 sporcu katılmıştı. Bu yıl ise 20 ülkeden yaklaşık bin sporcunun katıldığı Festivalin ilk gün güreş müsabakalarını sahne olacak.

7-8-9 Temmuz tarihleri arasında güreş, yaylı ve atlı okçuluk, Gökbörü gibi geleneksel Türk sporlarının yer aldığı festivale, Türk Halk Müziği sanatçılarının vereceği konserlerde renk katacak.

"ŞEHİRLERİMİZ DAHA ÇOK TANINACAK"

Festivale katılan TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç,"Siyaset kurumuyla, devletiyle, belediyesiyle, meclisiyle, muhtarlarıyla sivil toplumuyla kardeşlik duyguları içerisinde çalışıyoruz ve büyük başarılara imza atıyoruz. Bu birlik ve beraberlik devam ettikçe hiç şüphe yok ki şehirlerimiz daha yaşanabilir hale gelecek. Şehirlerimiz daha çok tanınacak, hiç şüphe yok ki şehirlerimiz marka değeri çok daha yukarılara çıkacak. Yol bizim, menzil bizim, şehir bizim ve insan bizim." dedi.

Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal festivalin 2.'sinin düzenlendiğini hatırlattı. Kartal; "5 bin yıl öncesinden bu sporlarımız Türk milletinin bugüne kadar geliştirerek getirdikleri sporlardır. Özellikle okçulukta İslam öncesi Türk tarihinde part atışı denilen at üzerinden atışlar yapılmadan bir generale Tarkan ünvanı verilmezdi. Yine İslamiyete girdikten sonra Peygamberimizin hadisleriyle de ok atmanın ve sporun önemi bir kez daha vurgulanmıştır." diye konuştu.

Belediye Başkanı Osman Okumuş da festivalin adına yakışır şekilde başladığını belirterek; festivalin 2. düzenliyoruz. türkoğlunun tanıtımı açısından çok önemli." diye konuştı.

Son Güncelleme: 07.07.2017 15:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326