Avrupa sanatı Türkoğlu’na taşındı

Türkoğlu Belediyesinin başlatmış olduğu bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Uluslararası Sanat Çalıştayı’na Avrupa ülkelerinden de katılım oldu. Avrupa Ülkelerinden Rusya, Bulgaristan ve Gürcistan’dan 17 Ressam’ın Çalıştay’a katılmasıyla başladı.

Avrupa sanatı Türkoğlu’na taşındı

Avrupa sanatı Türkoğlu’na taşındı

Türkoğlu Belediyesinin başlatmış olduğu bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Uluslararası Sanat Çalıştayı’na Avrupa ülkelerinden de katılım oldu. Avrupa Ülkelerinden Rusya, Bulgaristan ve Gürcistan’dan 17 Ressam’ın Çalıştay’a katılmasıyla başladı.

04 Temmuz 2017 Salı 13:11

Kültür mirasına, geçmiş tarihine dayanan miraslara sahip çıkmanın ve desteklenerek daha ileride daha özel bir önem verilmesini destekleyen Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, sanatsal faaliyetleri hayata geçirdiği dolayısıyla sanat ile ilçe halkını bir bütün haline getiriyor. Kültürel faaliyetlere toplumun ilgisini arttırmak isteyen Başkan Okumuş, ilçe halkıyla çalışmalarını yürütmekte olan Başkan Okumuş 2016 yılında ilki düzenlenen Uluslararası Sanat Çalıştayı’nı 2017 yılında ise ikincisini düzenlemek için yeniden startı verdi. Bulgaristan,Gürcistan ve Rusya’nın ayrıca Türkiye’nin dört bir yanından gelen toplamda 17 ressamın geldiği Uluslararası Sanat Çalıştayı’na Türkoğlu halkı tarafından ilgi odağı oldu.

“RESİMLER AVASIM FESTİVALİNDE SERGİLENECEK”

Sanat Çalıştayı’na katılan 17 ressam, Türkoğlunun eskimemiş tarihi güzelliklerinin Türkoğlu ilçesinin Derbiş Paşa Parkında Türkoğlu’nda gördükleri doğal güzellikleri tuvallerine yansıttılar. 2. Uluslararası Yapılan Sanat Çalıştayı ise diğer olarak yapılacak olan 2 Uluslararsı Türkoğlu Avasım Gelenkesel Türk Oyunları festivali’nde vatandaşlara sergi olarak sunulacak.  

“SANATTA ÖNCÜ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Sanatçıya herzaman önem verdiğini ve yaptığı projelerle de fiilen belirten Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, “Her zaman için sanatta öncü olmaya devam edeceğiz” dedi. Türkoğlu Belediyesi olarak sanatsal faaliyetlere her zaman destek vereceklerini belirten Başkan Okumuş, “Buraya çeşitli ülkelerden ve illerden gelen resim sanatçıları ilimizin ve ilçemizin tarihi yerlerini resimleyerek hem sanatı hem de tarihimizi vurgulamışlardır. Türkoğlu Belediyesi olarak sanatsal faaliyetlere tüm içtenliğimizle destek veriyoruz, bundan sonrada devam edecektir. Kültür ve sanata ilgi duymak herkes için önemli, artık uygar ve medeni bir insanın nefes almak kadar ihtiyacı olduğuna inanıyoruz. Tüm çalışma yapacak olan sanatçılara başarılar ve kolaylıklar diliyorum. TOKİ mevkindeki Derviş Paşa Parkında sürdürülen Sanat Çalıştayı halka açık olup, tüm sanatsever vatandaşlarımız davetlidir” ifadelerine yer verdi.

Son Güncelleme: 23.08.2017 13:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326