“Bu Fermanlar Eshab-ı Kehf’in Delilidir”

Fermanların koruyucusu Hasan Polat hocayı misafir eden Gazeteci Halil Demir, hem Fermanların serüvenine hem de içeriğine dikkat çekti.

“Bu Fermanlar Eshab-ı Kehf’in Delilidir”

“Bu Fermanlar Eshab-ı Kehf’in Delilidir”

Fermanların koruyucusu Hasan Polat hocayı misafir eden Gazeteci Halil Demir, hem Fermanların serüvenine hem de içeriğine dikkat çekti.

04 Şubat 2019 Pazartesi 12:57

Son Osmanlı Padişahlarının önemle üzerinde durduğu mekanlardan birisi olan Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi için tasdik niteliğinde ki bu vesikaları önemle koruyarak bugüne gelmesini sağladık diyen Emekli İmam Hasan Polat,Bu fermanlar dedelerimizden bize intikal  ederken babamda bize vasiyet etti oğlum bunlar ehemmiyetli bir şey bunları koru muhafaza eyle bunlar Padişahlardan biz dedelerimizden intikal eden bir berattır dedi. Bunları koru kolla elinden geldiği kadar toprak evlerin yağan yağmurun altından kar damlalarının altından o kötü evlerde bu zamana Kadar muhafaza edildi dedi.

Bizde şimdi muhafaza ediyoruz elhamdülillah bizlere de nasip oldu şimdi bizden sonra da oğullarımıza kalacak Çok ehemmiyetli kıymetli olan bu fermanları saklıyoruz bunun bilincindeyiz  diyen Emekli İmam Hasan Polat, bunlar Eshab-ı Kehf'in tapusudur,  onun için biz bunları muhafaza ediyoruz, koruyoruz, kolluyoruz, kimseye bırakmıyoruz, vermiyoruz dedi.

Giden Kaymakamımız Fatih Aksoy  ben bunlara dokunmaya korkuyorum çünkü bunlar çok kıymetli bir eserdir aman bunları muhafaza eyle onları koru dedi diyen Emekli İmam Hasan Polat,Bunları ben teslim olalı 50 sene oldu 50 senedir koruyorum kolluyorum dedi.

Afşin Kent Konseyi Tarihi Araştırmalar Bölüm Başkanı Araştırmacı Yazar Mustafa Köş'de Bu fermanlar  Eshâb-ı Kehf'in Afşin’de olduğunu gösteren en kıymetli eserlerdir. Eshab-ı Kehf'imizi yaptıran Selçuklu sultanları tarafından ilk vakfiye Alaaddin Keykubat kurdurmuştur Ve bunun bakiyesini de ben Osmanlı arşivlerinden bulup Fermanlarla Eshab-ı Kehf kitabımda yazdım. Bu fermanlar çok önemlidir. Ben araştırma yaparken Hasan Polat hocam da bu fermanların olduğunu işittim.Bu fermanla daha sonra araştırma yaparken Afşin eski Kaymakamı Fatih Aksoy bey beni çağırdı ve bana Mustafa bey ben belge istiyorum dedi. Ferman ya da berat gibi bir belge yok mu dedi. Hikayeyi boş ver dedi. Hasan Polat hocam da bu belgelerin olduğunu söyleyince hocamla beraber gittik bizi sağ olsun kabul etti. Biz bunları Türkçe'ye çevrilmesi için bir çalışma yaptık sağ olsun İstanbul’da Prof.Dr. Ömer İşbilir hocam Türkçe'ye çevirdi. Daha sonra sağ olsun Kaymakam bey Fermanlarla Eshâb-ı Kehf adlı bir program düzenledi. K.Maraş Valisi Ve çeşitli televizyon kanalları gelmişti dedi.(Haber Merkezi)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326