Cami Mahallenin Kalbidir

Şehir yönetiminde imam hatipların görev alması gerekmektedir.

Cami Mahallenin Kalbidir

Cami Mahallenin Kalbidir

Şehir yönetiminde imam hatipların görev alması gerekmektedir.

31 Ağustos 2018 Cuma 13:30

örneğin bu mahallede,bütün hastaların yardımına imamlar koşmalı, bütün fakirlerin yardımına da imamlar koşmalıdır.

Cami bir yardımlaşma merkezidir.

Cami sadece namaz kılınan, Namaz sonrası kapatılan bir mekan olmamalı.

İmam hatipler aktif olarak sosyal alanda görev almalıdır.Namaz kıldırmanın dışında bu mahallenin bütün sorunlarını göğüsleyen, bu mahallenin bütün sorunlarını yüklenen bir kişi olmalıdır.

Muhtarla birlikte bu mahalleden sorumlu olmalıdır.

Bu noktada,belediyelerimiz; müftülüklerimizle,aile ve sosyal politikaları il Müdürlüğü ve milli eğitim müdürlüğü ile birlikte protokol imzalayıp imamlara ve okul müdürlüklerine bu vazifeyi yüklemelidirler. Belediyeye düşen vazife;bu mahallede bulunan cami görevlileri ile aynı zamanda muhtarla ve aynı zamanda o mahallede bulunan okul müdürleri ile bir protokol imzalayıp mahallenin yönetimini üçlü bir koordinasyon içerisinde yapılmasını sağlamaktır.

Bütün yardımlar;Sosyal yardımlar ve sosyal destekler,aynı zamanda da;hasta ziyaretlerinden tutalım da öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarına,aile içi psikolojik desteklere kadar belirlenip,belediye,aynı zamanda da milli eğitim ve müftülük arasında Yapılan protokolla şehir yönetimi etkili bir şekilde ortak bir anlayışla yönetilmelidir.

Sonuç olarak yardıma ve desteğe muhtaç aileler imam hatip ve muhtar tarafından belirlenerek;okulda da,desteğe muhtaç öğrenciler, okul idaresi tarafından belirlenerek,belediyelerimize bildirilmeli ve bu destekler ve yardımlar cami merkezinde ihtiyaç sahiplerine imam hatip tarafından ulaştırılmalıdır...

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326