Ceza evi müdürü sordu, Karakoç cevapladı!

Türk Edebiyatı'nda "Dede Korkut" ve "Beyaz Kartal" olarak anılan Şair Bahattin Karakoç’la, Cezaevi Müdürü, Şair Yazar kimliği ile tanınan Mehmet Aksu söyleşi yaptı.

Ceza evi müdürü sordu, Karakoç cevapladı!

Ceza evi müdürü sordu, Karakoç cevapladı!

Türk Edebiyatı'nda "Dede Korkut" ve "Beyaz Kartal" olarak anılan Şair Bahattin Karakoç’la, Cezaevi Müdürü, Şair Yazar kimliği ile tanınan Mehmet Aksu söyleşi yaptı.

15 Ocak 2018 Pazartesi 11:10

Ay Vakti Dergisinde yayımlan söyleşi’ şiir severlerin Karakoç ve şiire bakışı hakkında merek edilenlerini karşılayacak içtenlik ve samimiyet taşıyor.

Şair ve yazar kimliğiyle tanınan Cezaevi Müdürü Mehmet Aksu’nun Ay Vakti Dergisi’nde ünlü şair Bahattin Karakoç ile yapmış olduğu şiir ve edebi sözlerle dolu samimi sohbet ortamında gerçekleşen röportajı okurları ile buluştu. Duayen Şair Karakoç Cezaevi Müdürü Şair Mehmet Aksu’nun kendisine yöneltmiş olduğu soruları içtenlikle cevapladı ve hayatını adadığı şiir dünyasından önemli kesitler anlattı. Cezaevi Müdürü Mehmet Aksu “ bu gün bir edebiyat çınarı ile birlikte olabilmenin gururunu yaşıyorum. Hayatını şiire adamış değerli şairimiz benimde kendisine Bahattin abi diyebilme şerefine eriştiğim zamanlar üstü geçmişten geleceğe şiirleriyle her devrin kuşaklarına bir şeyler aktarabilmeyi başarmış değerli şairimiz Bahattin Karakoç’a röportaj teklifimi kabul ettiği için teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Şair toplumsal olayların elbette dışında değildir. Dolayısıyla, Kudüs’ün başkent olmasını Amerika’nın tanıması, Ülkemizin etrafında süregel acılar ve işgaller hususunda sizin de görüşlerinizi almak isteriz.

Ben başından beri Mehmet senin elindeki şu kitapta “Ben Senin Yusufun Olmuşum”  Bu sorunun cevabını bu kitabımda “Evimiz İpotekli” şiirim de bulabilirsiniz. Ben bu şiirimi 13.01.1998  de yazdım. Cellatlar ve kurbanlar bunları neye demişim. Genç Osman’a yapılan zulmü Türkiye’ye yapılan hatta bur da ben Erdoğan’ın Belediye Başkanıyken şiir okuyup hapse düştüğünün için de ona da şiir var. Uzun uzun bahsettim benim yazmadığım hiçbir konu yok. Ben ne yazdım ne deyim ki sıradan düşünmüyorum. Benim bütün kitaplarıma bakın var Azarbaycan’a yapılan saldırılar şuna buna hepsine hepsine şiirleşen arzularımı vermişim ki. Sahiplerinden evvel ülke kurtuluşundan evvel ben vermişim.

Kıymetli vakitlerinizi ayırdığınız için öncelikle teşekkür ederim. Seyran’la başlayan ve sayıları yirmiyi aşan şiir kitaplarınız var. “Mutlak gerçeğe, mutlak güzele yönelmenin dillenişi ve kalbin dirilişidir” dediğiniz şiirleriniz var. K i t a p l a r ı n ı z l a aranız nasıl? Kendi şiirlerinizi okur musunuz? Sonradan müdahale ettiğiniz şiirleriniz var mı?

- Ben kendi kitaplarımı sık sık okurum. Şiirlerimi okuyorum. Yok, şiirlerime müdahale etmem, şunu değiştirsem demem. Çünkü o an, o çatlak düşünceye sahibim, onu sonradan değiştirip de yani sık sık yapılmamış bir yemek gibi çomça elinde karıştırmayı sevmem. Yazdığım şiir, ilk yazdığım haliyle kalır ve öylece de yayımlarım

Bu günün anısına bu şiirinin “Evimiz İpotekli” tamamını okudu, hala ayını heyecanla şiirin yaşamında yerini koruduğunu gözlemledim.  Aynı zaman diliminde aynı ortamda birlikte olmak hayır duasını almak ömrümün önemli kazanımlarından olduğunu düşünüyorum mutlu oldum. Kendisinin de mutlu olduğunu sorularıma içtenlikle cevap vermesinden davranışlarındaki samimiyetten anladım. Uzun yıllardır tanımış olmam kendimin de şiir kervanında Dolunay Şairi halkasına dahil olmamın ayrı katkısı olmuştur diyorum. Geçmiş yıllardan beri Bahaettin Abi hitabımla seslenişlerde bulundum, yine Bahaettin Abi diyorum evinizin ve gönlünüzün kapısını açarak samimi muhabbetinize, bu içtenliğinize çok teşekkür ediyorum çok güzel paylaşımlarda bulundunuz. Kitaplarınızın yeni baskıları da hayırlı olsun inşallah.

Şair yazar Mehmet Aksu’nun Bahattin Karakoç ile yaptığı uzun ve samimi röportajın tamamı Ay Vakti Dergisi’nin yeni sayısında yer aldı. Merak eden okurlarını bekliyor.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326