Kitap fuarı açıldı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Kahramanmaraş 4. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı düzenlenen törenle açıldı.

Kitap fuarı açıldı!

Kitap fuarı açıldı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Kahramanmaraş 4. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı düzenlenen törenle açıldı.

14 Ekim 2017 Cumartesi 13:36

KAFUM’da düzenlenen fuarın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Türkiye’nin maden ve petrol zengini bir ülke olmadığı anımsatarak; “Türkiye’nin zengin petrol kaynakları yok. Türkiye’nin altın madenleri yok. Bizim en büyük sermayemiz beşeri gücümüz. Bunu da en güçlü hale getirmenin yolu okumaktan geçmekte. Bununda yolu kitap okumadan geçmekte.” dedi.

Konuşmasına okuyan toplumların gelişimine vurgu yapan Erkoç; “Günümüzde az okuyan toplumların sefalet ve kaos için terörün kucağında pençeleştiğine şahit olmaktayız. Az okuyan toplum içten içe ruhu kemirilen ve bir gün devrilmeye mahkum olmuş toplumlardır. Küreselleşme adı altında yabancı kültürlerin istilasına uğranılan bir dönemde mukavemet  gücümüz okuma, düşünme eksenli medeniyetimize dönmeye bağlı.” diye konuştu.  

Kitap fuarlarının, yayın evleri ile okuyucuların buluşma noktası olduğuna işaret eden Erkoç; “İçinde bulunduğumuz yüzyılda dünya satranç mantığıyla şekillendirilmeye çalışılıyor. Bu mantığı anlamak için kitap okumaya daha fazla önem vermeliyiz. Zira dünyaya bakışımız kitaplarla şekillenir. Okuyan bir nesil için kütüphane ve yayın evlerine büyük görevler düşmektedir. Kitap fuarları yayın evleri ve okuyucular arasında buluşma yerleridir.” açıklamasını yaptı.  

Göreve geldiği günden bugüne yaptığı en öneli faaliyetin kitap fuarını düzenlemek olduğun belirten Erkoç şöyle konuştu; “Kahramanmaraşlı hemşerilerimize kitabı sevdirmek ve okumayı alışkanlık haline getirmek için kitap fuarına çok önem veriyoruz. Göreve ilk geldiğimizde yaptığımız en önemli iş fuarın ilkini gerçekleştirdik. Her yıl daha büyük katılımla fuarımızı Gerçekleştiriyoruz. Yayın evi sayısı, yazar, şair sayısı önemli derecede arttı. Türkiye’nin zengin petrol kaynakları yok. Türkiye’nin altın madenleri yok. Bizim en büyük sermayemiz beşeri gücümüz. Bunu da en güçlü hale getirmenin yolu okumaktan geçmekte. Bununda yolu kitap okumadan geçmekte. Millieğitim Bakanlığımızla imzalamış olduğumuz protokol kapsamında değerler eğitimi başta olmak üzere okullarımızda da bu çalışmaları yıl boyu devam ettirmekteyiz. Türkiye’nin en büyük sermayesi insanı. İlimiz yüzlerce entelektüeli ülkemizin hizmetine sunarak önemli katkılar vermiştir.” (Muttalip Akkuş)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326