Onlar festivalin gizli kahramanları

Kahramanmaraş’ta, bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Dondurma Kültür ve Sanat Festivali, tüm hızıyla sürüyor. Üç gün sürecek festival kapsamında sponsor firmalar, dünyada ilklere imza atarak rekorlar kitabına girmeyi başardı.

Onlar festivalin gizli kahramanları

Onlar festivalin gizli kahramanları

Kahramanmaraş’ta, bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Dondurma Kültür ve Sanat Festivali, tüm hızıyla sürüyor. Üç gün sürecek festival kapsamında sponsor firmalar, dünyada ilklere imza atarak rekorlar kitabına girmeyi başardı.

23 Eylül 2017 Cumartesi 17:45

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, kentte faaliyet gösteren Akdo, Alpedo, KarpedoMarfedo ve Maraş’ta Dondurma firmalarının katkılarıyla düzenlenen festival, adeta karnaval havasında geçiyor. Sponsor firmaların tonlarca dondurma dağıttı festivalde en büyük emeği ise Kahramanmaraş’ın köklü dondurma sektörüne öncülük eden bu firmalar çekiyor.

Anadolupres ailesi olarak stantlarını ziyaret ettiğimiz sponsor firmaların festivalle ilgili görüşlerini aldık.

İşte, festivalin mutfağında bulunan gizli kahramanlarla yaptığımız röportajlarımız;

“YAKIN ZAMANDA DONDURMA OKULU AÇILIYOR”

Akdo Dondurma Finans Müdürü Ali Davarcıoğlu, Kahramanmaraş’ta yakın zamanda dondurma okulu açılacağı bilgisini verdi. Şirketin 350 kişiye istihdam sağladığını aktaran Ali Davarcıoğlu; “Dondurma tırı 14 il gezdi. Gittiğimiz yerlerde insanlar haki kondurmanın tadına vardı. Kahramanmaraş’ta dondurma okulu açılacak bu alanda iş yapacak olanlar belgeyi bizzat Kahramanmaraş’tan alacaklar. Şirket olarak halkımızın 14 yılda bize gösterdiği teveccühle büyüdük. Bu ve bundan sonraki tüm organizasyonlarda Kahramanmaraş’ın ve dondurmanın tanıtımı için yer alacağız. İlimizde 6. şubemizi açtık, 7. Ciyi Şubat-Mart gibi açmayı planlıyoruz. Onu da fabrika satış mağazamızda açacağız. Diğer şubelerde kendimizi geliştirmeye devam ediyoruz. Yurt dışında, özellikle Arap ülkelerinde büyük talep var. Altyapı çalışması oluştu, hem şehir, hem de yurt dışında bayilik sistemiyle yolumuza devam edeceğiz. 350 çalışanımızla hizmetlerimiz sürdürüyoruz.” diye konuştu.    

“KALİTEYİ UCUZA YEDİRMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK”

Karpedo firma sahibi Hasan Dağdönderen de kaliteyi ucuza yedirebilmek için 2011 yılında sektöre girdiğini anlattı. Festivalin şehirn tanıtımına katkı sağladığını dile getiren Dağdönderen şöyle konuştu; “Karpedo dondurma 2011 yılında kuruldu. Kaliteyi ucuza yedirebilmek için yola çıktık. Biz bu festival ile firmamızdan ziyade Kahramanmaraş’ımızı dünyaya tanıtmak için yola çıktık. Bu ilk festivalimiz, bunu geliştirerek daha ileriye götüreceğiz. Diğer firmalarımızla hep birlikte daha iyiye gidelim. Vatandaşların ilgisinden dolayı da teşekkür ediyorum.”

“FESTİVALE İLGİ BÜYÜK”

 Maraşta Dondurma Temsilcisi Gökan Oğuzar ise festivale olan ilginin büyük olduğunu değindi. Dondurma tırının 14 il gezdiğini anımsatan Oğuzar “Bismillah deyip ilk festivalimiz yaptık. Çok memnunuz, halkımızın yoğun ilgisi var. Kahramanmaraş dondurmasının dünyada ayrı bir yeri var. Dondurma tır 14 il gezdi, tanıtım yaptı. Maraş dondurmasının en önemli özeliği süt ve salep’i. Bu festival inşallah her yıl devam edecek.” açıklamasını yaptı.

“TÜRKİYE MARAŞ DONDURMASINI TANIDI”

Marfedo şirket Müdürü Mustafa Arslan,  Türkiye’nin Maraş dondurmasını tanıdığını belirterek şunları kaydetti: “Festival yılardır yapmak istediğimiz bir etkinlikti. Bu sene büyükşehir belediye başkanımız sayesinde bu gerçekleşti. İnsanlar Maraş dondurmasını tanıdı. Dondurma tırı, illeri gezdiğinde insanlar gerçek lezzetletin farkına vardı. Festival gelecek yılarda daha renkli bir şekilde devam eder. Maraşın adını duyurmak adına bu organizasyonların artarak devam etmesini temenni ederim. Şirket olarak Türkiye’nin hemen her ilinde bayilik şeklinde çalışmamız var.” (Muttalip Akkuş)    

Son Güncelleme: 24.09.2017 00:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326