Rutin Belediyeciliğin dışında bir ilçe! Sanatçı kimliğiyle Türkoğlu

İlk olarak geçen yıl düzenlenen Uluslararası Sanat Çalıştayı’nın ikincisi gerçekleştirdildi. Türkoğlu Belediyesi tarafından organize edilen çalıştay, geleneksel özelliği kazandı.

Rutin Belediyeciliğin dışında bir ilçe! Sanatçı kimliğiyle Türkoğlu

Rutin Belediyeciliğin dışında bir ilçe! Sanatçı kimliğiyle Türkoğlu

İlk olarak geçen yıl düzenlenen Uluslararası Sanat Çalıştayı’nın ikincisi gerçekleştirdildi. Türkoğlu Belediyesi tarafından organize edilen çalıştay, geleneksel özelliği kazandı.

08 Temmuz 2017 Cumartesi 12:19

Kahramanmaraş’ın ve Türkoğlu ilçesinin tarihe kaynaklık eden mekanlarını ve doğal güzelliğe sahip olan mekanları gezen ressamların tuvallerine yansıttığı resimlerin sergilenmesini kapsayan çalıştay, 2. Geleneksel Avasım Festivali faaliyet alanı içerisinde gösterime sunuldu.

Belediye Başkanı Osman Okumuş ise ‘Türkoğlu Belediyesinin sanatı önemsediğini, bu ilgiyi göstermek adına da her yıl Uluslararası Sanat Çalıştayı’nı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Sanat Çalıştayı’nın Türkoğlu adına farkındalık oluşturduğunu belirten Okumuş, çalıştayda birbirinden güzel sanatçıların Türkoğlu’na gelerek çok güzel eserler ortaya koyduklarını söyledi.

Bu eserlerin her birinin ayrı bir değere sahip olduğunun altını çizen Okumuş, özgün ve kıymetli olan bu eserlerin hep bu şekilde anılacağına değindi. Türkoğlu’nun üçüncü dönem Belediye Başkanlığı’nı da yapmak istediğini dile getiren Okumuş, Türkoğlu’nun beton yığını kentlerden ayrı tutulması gerektiğini, evlerinin ve resmi kurumlarının güzel sanatlar ile inşa edildiğini belirten Okumuş,tarih şuuru ile mimari yansımaların ortaya çıktığını, Türkoğlu halkının görsel anlamda güzel bir ortamda yaşamaktan mutluluk duyduğunu kaydetti. Türkoğlu’nun bu istikamet doğrultusunda ilerleyeceğini belirten Okumuş, sanata değer vermeye devam edeceklerini vurguladı.

Teknik Belediyeciliğin artık alelade bir vaziyet aldığını belirten Okumuş, bu anlayışın yanı sıra Türkoğlu’na kimlik kazandıracak çalışmalar yaptıklarını söyledi. Bütçenin imkan verdiği kadarıyla bu çalışmaları çeşitlendirmek istediklerini belirten Okumuş, camii, belediye binası ve hükümet konağı gibi tarihi önem arz eden binaların öncelikli olduğunu söyledi.

İlerleyen zamanlarda ilçenin sahip olduğu park, mesire alanları, yol ve caddelerin tasarımları ile göze hitap edeceğini belirten Okumuş, Türkoğlu’nun Kahramanmaraş’a en yakın üçüncü metropol ilçe olma hedefinde gelişme kaydettiğini belirtti. Vatandaşlara desteklerinden ötürü teşekkürlerini ileten Okumu, yüz bin nüfus kapasiteli bir ilçe olmak yolunda çalışacaklarını söyledi.

Okumuş Sanat çalıştayına katılan tüm sanatçılara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Konu ile alakalı konuşma yapan Ressam Akif Orçan ise Türkoğlu Belediyesinin kaldırım, yol, bina yapımının haricinde sanata da önem verdiğini söyleyerek, bu çalışmalarından dolayı Belediye Başkanı’na teşekkür etti. Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelerek burada toplandıklarını belirten Orçan, Türkoğlu Belediyesinin bu konudaki öncü çalışmalarını alkışladıklarını söyledi.

Son Güncelleme: 23.08.2017 13:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326