Sütçü İmam Olayı Canlandırıldı

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde Sütçü İmam Olayı canlandırılarak süt ikramında bulunuldu.

Sütçü İmam Olayı Canlandırıldı

Sütçü İmam Olayı Canlandırıldı

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde Sütçü İmam Olayı canlandırılarak süt ikramında bulunuldu.

11 Şubat 2019 Pazartesi 17:42

Uzunoluk’ta Sütçü İmam Çeşmesi yanında gerçekleştirilen canlandırma olayında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yaptığı konuşmada: “Saygıdeğer Hemşerilerim bundan tam 99 yıl önce tam burada dünyayı titreten onurlu bir duruş vardı. 99 yıl önce burada dünyayı titreten onurlu biri vardı onurlu insanlar vardı. Bu ülkeyi işgal etmeye kalkan, bu milleti yok etmeye kalkan, o dönemin en güçlü devletlerinden emperyalist güçlerinden biri olan bir ülkenin askerlerine karşı burada iman dolu bir duruş vardı. İşte biz bugün onları yad etmek için buradayız!

Saygıdeğer hemşerilerim; tam burada Merhum Sütçü İmam dükkanında işiyle meşgul olurken belki hiç tanımadığı bayanların gelmiş olduğu bu hamamda çok alçakça bir saldırı oldu. İşgalci güçler ve yerli iş birlikçi ermeni o gün burada bizim imanımıza, inancımıza, başörtümüze saldırdılar.

Kadınlarımıza ‘burası artık Fransız memleketi, burada çarşafla, peçeyle gezemezsiniz’ diye saldırıda bulundu alçaklar! Hemen o zaman gencecik insan olan Çakmakçı Sait’ler, Sütçü İmam’lar kimin eşi, kimin bacısı, kimin akrabası diye bakmadan o tanımadıkları ama din kardeşi olan bu milletin evladı olan bu milletin değerlerini üzerlerinde taşıyan, insanların hukukunu koruyan, bu milletin onurunu korumak şerefini korumak için sağına soluna bakmadı. Gelecekte başıma ne gelir diye düşünmedi. Beni öldürürler mi, idam mı ederler, hapse mi atarlar, dükkânımı mı kapatırlar diye düşünmedi. Canını ortaya koydu. En büyük yapabileceği fedakârlığı ortaya koydular. Çakmakçı Sait orada şehit oldu!

Fransız alçaklarına müdahale ettiler, onlar onu orada şehit ettiler! Sütçü İmam onlara dersini verdi! Karadağ tabancasını çıkarttı ve namlusunu onların alnının çatına doğrulttu! Türk milletinin onur ve şerefini kurtardı o an orada! Rahmetle, minnetle anıyoruz! Yad ediyoruz onları. İşte bizlerde bu milletin evlatları olarak onur ve şerefimiz için istikbalimiz için o duruşları göstermeye hep beraber devam edeceğiz! Gündelik hayatımızda da Allah korusun böyle bir tehdit olduğunda da işte bu tehditleri böyle Sütçü İmam ruhuyla asil bir duruşla hep beraber def etmek zorundayız!

İşte bu törenlerin amacı da bu. 99 yıldan bu yana rahmetle minnetle anıyoruz! Allah’a hamdolsun onlar bizim onurumuz, gururumuz. Ben hepsini rahmetle minnetle yad ediyorum. İşte burada torunları var. Öz ve öz torunu burada, torunları burada. Yaşar ağabey gelmiş Ankara’dan, oğlunun oğlu. Hoş geldiniz diyoruz! Doktor Alaattin Bey burada. Hoş geldiniz diyoruz onlara da Sütçü İmam’ın evlatlarına da!

Hepinizi saygıyla selamlıyor, hepinizi Allah’a havale ediyorum. Yarın inşallah Trabzon Caddesinde buluşmak üzere” diye konuştu.

Daha sonra bir konuşma yapan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan ise burada gerçek bir kahramanlığın yaşandığına işaret ederek: “Gerçekten gerçek bir halk bayramı. Önceden kurgulanmış formaliteleri oluşturulmuş törenlerin dışında bütün Kahramanmaraş’ın sokaklarında, evlatlarında, annelerinde, babalarında yükselen bir ruhun tezahürüdür. 99. Yılında Kahramanmaraş’ın kurtuluşunu anmak o şanlı direnişe selam vermek. Kahramanmaraş; Anadolu’daki Kurtuluş savaşının öncüsüdür. Dedelerimiz, Atalarımız Anadolu’daki zalimlere karşı direnişi burada başlatmıştır. Kahramanmaraşlılar olarak böyle dedelere, Atalara, büyüklere sahip olduğumuz böyle bir medeniyeti taşıyan Atalara sahip olmamız en büyük istinat noktamız. Bugün de aynı ruhla bütün evlatlarımıza medeniyetimizin bu güzel umrelerinden taşımak asil bir vazifemiz, milli vazifemiz, insani vazifemiz, vicdani vazifemizdir. Kahramanmaraş’ın gençleri, edeleri, şairleri, müderrisleri, alimleri, arifleri için Anadolu irfanının ilminin ve direniş ruhunun en önemli öncüleri simgeleridir” diye konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç yaptığı dua ile temsili canlandırma olayını taçlandırdı.

Konuşmaların ardından Sütçü İmam Olayı temsili olarak canlandırıldı ve daha sonra süt ikramına geçildi.(Haber Merkezi)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326