Tarih mutfak müzesi’nde yeniden canlandı

Kahramanmaraş'a Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından kazandırılan mutfak müzesi, ziyaretçileri tarafından yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

Tarih mutfak müzesi’nde yeniden  canlandı

Tarih mutfak müzesi’nde yeniden canlandı

Kahramanmaraş'a Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından kazandırılan mutfak müzesi, ziyaretçileri tarafından yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

08 Ağustos 2017 Salı 15:55

Kurtuluş Mahallesi’nde bulunan ve restore edilen mutfak müzesi, açıldığı günden bu yana yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Başkan Okay, mutfak müzesinin açıldığı günden bu yana ziyaretçilerin yoğun olduğunu belirtti. Turizm konusunda önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Okay, gençlere bunu en iyi bir şekilde aşılamaya çalıştıklarını vurguladı.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay konuşmasında, "Bölgemizde bulunan tarihi konakları aslına uygun olarak restore ederken, bu konakların işlevli bir şekilde kullanılması için de çalışma yapıyoruz. Bu kapsamda ilk restore ettiğimiz konağı mutfak müzesi olarak hizmete açtık. Açılışını yaptığımız günden bu yana müzemizi çok sayıda vatandaşımız ziyaret etti. Turizm noktasında bu eserimizin bölgemize çok önemli bir katkı sağladığını görmekteyiz. Şuanda genç kardeşlerimiz mutfak müzemizi ziyaret ederek şehrimizin mutfak tarihi ve kültürüyle alakalı bilgiler ediniyorlar. Bu durum bizim burada elde etmeyi amaçladığımız hedeflerimizden biridir. Genç kardeşlerimize bu kültürümüzü en iyi şekilde burada aşılayacağız." İfadelere yer verdi.

Son Güncelleme: 09.08.2017 10:27
Anahtar Kelimeler:
Dulkadiroğlu Belediyesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326