Elma’nın kalbi Göksun’da atıyor

Kahramanmaraş'ta, elma üretiminin üssü konumundaki Göksun’da, 6. Elma Festivali düzenlendi.

Elma’nın kalbi Göksun’da atıyor

Elma’nın kalbi Göksun’da atıyor

Kahramanmaraş'ta, elma üretiminin üssü konumundaki Göksun’da, 6. Elma Festivali düzenlendi.

04 Kasım 2017 Cumartesi 12:56

Göksun ilçesinde, Göksun Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Meyvenin alası, Göksun'un elması’ temasıyla 6. Göksun Elma Festivali gerçekleştirildi.

Festival, Göksun Belediyesi önünden kortej yürüyüşüyle başladı. Kahramanmaraş-Kayseri karayolu kavşağına kadar yürüyen protokoldekiler, durdurdukları yolcu otobüsündeki vatandaşlara Göksun elması hediye ederek, "hayırlı yolculuklar" diledi. Kortej, festivalin yapılacağı Belediye İş Merkezi Meydanı'nda son buldu.

“GÖKSUN TARIM VE HAYVANCILIK İLÇESİ”

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Elma ile adını duyuran ilçenin yaz ve kış turizmi ile cazibe merkezi haline dönüşmesi için mücadele ettiklerini belirtti. Elma tanıtımı için 6 yıl önce hamle yaptıklarını aktaran Aydın; “İlçemizi elma ile markalaştırmak için elmanın değerini Türkiye ve dünyaya duyurmak üzere 6 yıl önce başlatmıştık. Göksun, tarım ve hayvancılık ilçesi. Bunun dışında havasıyla, suyu ile bir yayla kenti. Göksun’u elma ile markalaştırmak isterken, yaz ve kış turizmi ile şaha kaldırıp cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. Türkiye’nin Akdeniz ve Karadeniz bağlantısını en yakın ve en süratli şekilde sağlayacak yolun ilçemizden geçiyor olması bizi ziyadesi ile onurlandırmakta ve ilçemizin iyi noktalar da olması için ümitlendirmektedir.” diye konuştu.  

İLÇEDE 1,5 MİLYON ELMA AĞAICI VAR

Göksun Kaymakamı Cengiz Ayhan, birçok çeşitlilikteki 1,5 milyon elma ağacıyla Göksun'un, Türkiye'nin önemli üretim merkezleri arasın yer aldığını söyledi. Göksun elmasını, ülke çapında ve ihraç edildiği ülkelerce tanınan, bilinen, talep edilen ürün haline getirmeyi ve bir marka değer oluşturmayı hedeflediklerini belirten Ayhan, şunları kaydetti:

"Göksun elmasının her geçen gün üretim kapasitesi artmakta, yeni elma bahçeleri kurulmakta ve yeni yatırımcılar gelmektedir. Tarımsal ürün olarak elmamız birçok çiftçimize, köylümüze ve ilçemize büyük bir ekonomik katkı sağlamaktadır. Desteklerle ve yapılacak tanıtımlar ile yetiştirilen elmanın üretimini arttırmayı ve ülke ekonomisine daha çok katkı sağlamayı hedeflemekteyiz."

“GÖKSUN KAHRAMANMARAŞ’IN GÖZ BEBEĞİ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç da, yaptığı konuşmada ilçenin Kahramanmaraş için önemine vurgu yaptı. Elmanın yanı sıra yaylalarıyla turizm potansiyeline sahip ilçeye yapılan yatırımları anlatan Erkoç; “Göksun Kahramanmaraş’ın göz bebeği. Kahramanmaraş’ın yaylası. Yollar yapılarak bitmekte. Cumhurbaşkanımızın emriyle dağlar delindi, Göksun’lu vatandaşlarımız tüm şehirlere daha da yaklaşmakta.” dedi.  

“DOĞALGAZ İLAHLESİ GELECEK YIL YAPILIYOR”

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak ise, Göksun elmasının kalitesine dikkat çekerek, ürünün Türkiye ile sınırlı kalmayıp dünyada ilk sırada olması gerektiğini kaydetti.

İnşaatı devam eden soğuk hava deposuyla elmanın daha iyi koşullarda saklanarak pazarlanacağını anlatan Dilipak; “Biz Göksun’un Elmasını Türkiye’de değil, dünyada birinci sıraya yükseltmemiz lazım. Soğuk hava deposu yapılıyor. O elmalar daha kaliteli daha iyi pazarlara daha iyi fiyatlarla yollayacağız.” şeklinde konuştu.

Dilipak, önümüzdeki yıl Göksun’a doğalgaz gelmesi için ana boru ishale hattı ihalesinin de yapılacağını duyurdu.

 

Konuşmaların ardından festival kurdelesi kesildi, protokol üyeleri festival kapsamında açılan stantları ziyaret ederek, bilgi aldı.

Festival, "en iyi kırmızı" ve "en iyi sarı elma" kategorilerinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren üreticiler, festivale katkı sağlayan sponsorlara ödül ve belgelerinin verilmesi ile sona erdi. (Muttalip Akkuş)

Son Güncelleme: 04.11.2017 13:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326