Adana İl İstihdam Kurulu, AOSB’de toplandı

AOSB, Adana İl İstihdam Kurulu toplantısına ev sahipliği yaptı

Adana İl İstihdam Kurulu, AOSB’de toplandı

Adana İl İstihdam Kurulu, AOSB’de toplandı

AOSB, Adana İl İstihdam Kurulu toplantısına ev sahipliği yaptı

31 Temmuz 2018 Salı 19:20

Adana Valisi Demirtaş:

“İstihdam artırıcı çalışmalar konusunda tüm iş çevrelerini bilgilendiriyoruz”

AOSB Başkanı Sütcü:

“OSB’mizde uygun fiyatla arsa tahsis ederek istihdamı artırma çabasındayız”

ADANA - Adana İl İstihdam Kurulu, Vali Mahmut Demirtaş’ın başkanlığında Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB)’nde gerçekleştirildi.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, AOSB Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, il genelindeki istihdam çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İstihdam ve üretimin, bölge ve ülke kalkınmasında önemli yeri olduğunu belirten Vali Demirtaş, Adana İl İstihdam Kurulu’nun, kent genelindeki kurum ve kuruluşlar, AOSB, meslek odaları ve sivil toplum örgütleri temsilcileriyle ortak çalışmalar gerçekleştirdiğini ifade etti.

AOSB’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda istihdam çalışmalarına yönelik başarılı bir sunum gerçekleştirildiğini vurgulayan Vali Demirtaş, “İlimizde çeşitli alanlarda üretim yapan iş insanlarımız, İŞKUR ve Vergi Daire Başkanlığımız tarafından mevzuattaki değişiklikler konusunda bilgilendiriliyor. Tüm iş kollarında bu konuda bilgi eksikliği varsa, bu sıkıntıyı özel toplantılar yaparak ortadan kaldırmayı düşünüyorum” dedi.

AOSB’DE METREKARESİ 150 TL’YE ASRA

AOSB Başkanı Bekir Sütcü de, bin 590 hektar alan üzerine kurulan Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nin, 5 kıtadan yatırımcıların bulunduğu 434 işletmeli bir bölge olduğunu söyledi.

AOSB genelinde yaklaşık 40 bin kişinin istihdam edildiğini belirten Bekir Sütcü, bölgede yatırımcılara uygun fiyatla arsa tahsis ederek istihdamı artırma çabasında olduklarını bildirdi.

AOSB Başkanı Sütcü, yatırım yapmak isteyen sanayiciler için sundukları fırsatlara da dikkati çekerek, şunları söyledi:

“Türk Sanayisinin Güney’deki Üssü konumunda olan Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgemizdeki sanayi parsellerimizin toplam alanı 10 bin 748 dönüm. Yatırımcılarımıza tahsis edilebilecek durumda olan ve farklı yüzölçümlerine sahip 41 adet sanayi parselimiz bulunmaktadır. Tahsis edilebilecek arsaların toplam alanı ise 438 dönümdür. Yatırımcılarımız için alt ve üst yapısı hazır, sorunsuz bir bölgede, hiç bir ilave ücret talep etmeden, metrekaresi 150 TL gibi sembolik bir ücretle arsa sahibi olma fırsatı sunuyoruz.

Ülkemizi seviyoruz, istihdam ve üretim için sanayicilerimizi AOSB’ye yatırım yapmaya davet ediyoruz.”

Adana İl İstihdam Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Azmi Yalçın da toplantıda, denetim, yurt içi işe yerleştirme hizmetleri, işsizlik sigortası,  engelli ve hükümlülere yönelik projeler, yeni eğitim planlamaları ve teknik liselerle ilgili bilgiler paylaştı.

Toplantıya, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sinan Gül, Adana Ticaret Odası Başkanı Atilla Menevşe, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç,Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç,  Adana Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Karaveli,  Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Bilal Canbolat, Gıda Tarım ve Hayvancılık Adana İl Müdürü Ali Tekin, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bölge ve Adana İl Müdürü Remzi Özdoğan, Adana İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeynel Abidin Koç, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Adana Şube Başkanı Burhan Kavak, Türk-İş Adana 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar ve AOSB Bölge Müdürü Mustafa Keskin ile kurul üyeleri katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326