Büyükşehir Belediyesi Bağımsız başkan adayı Ömer Solak projelerini anlattı

Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesine bağımsız Başkan adayı olan Ömer Solak, kentteki ulaşım sorunun kuracağı metro hattıyla çözeceğini belirtti.

Büyükşehir Belediyesi Bağımsız başkan adayı Ömer Solak projelerini anlattı

Büyükşehir Belediyesi Bağımsız başkan adayı Ömer Solak projelerini anlattı

Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesine bağımsız Başkan adayı olan Ömer Solak, kentteki ulaşım sorunun kuracağı metro hattıyla çözeceğini belirtti.

27 Mart 2019 Çarşamba 14:07

31 Mart yerel seçimleri öncesi çalışmalarına aralıksız devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Bağımsız Belediye Başkan adayı Ömer Solak, bu kapsamda mahalle mahalle dolaşarak vatandaşlarla bir araya geliyor.

Başkan seçilmesi durumunda hayata geçirmeyi planladığı projelerini anlatan Solak, işe metro hattıyla başlayacaklarını belirtti.

Solak: “Kahramanmaraş’a metro hattı kuracağız. Bu metro hattı Doğukent’ten başlayıp, Ulucami, Üngüt, ve Aksu hattında çalışacak. Böylelikle kentteki ulaşım ağı genişleyerek ulaşımda köklü bir devrim yapacağız. Doğukentte altyapının yetersiz olduğu söyleniyor, ben buna inanmıyorum, madem alt yapı yetersizdi niye o bölgeyi kurmuşlar. İnsanların yaşadığı her bölgeye hizmet götürülmek zorunda ” diye konuştu.

“SOSYAL SAYGI VE SEVGİ TESİSLERİ KURULACAK”

Kahramanmaraş’ı 5 yılda, sosyal saygı ve sevgi tesisleri ile donatacaklarını anlatan Solak; “Kentin her noktasına insanların oturup konuşacakları, özellikle yaşlı ve engelli kardeşlerimizin ulaşım noktasında hiç sorun yaşamayacağı sosyal tesisler kuracağız. 5 yıl içerisinde kentin bir çok noktasında sosyal saygı ve sevgi tesislerini inşa edeceğiz. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin kendi bünyesinde bir şirketi var, bu şirket bünyesinde yaklaşık 3 bin kişiyi işe alarak bu tesislerde istihdam edilecek.” Şeklinde konuştu.

“GERMENİCİA TURİZME AÇILACAK”

Dulkadiroğlu bölgesinde Germenicia antik kentinden kaynaklı yaşanan mağduriyetlere de son vereceğini ifade eden Solak; “Dulkadiroğlu bölgesinde Germenicia antik kentinden kaynaklanan vatandaşların mağduriyetini çözeceğiz. Bu mahallede yaşayan ailelere TOKİ ile iş birliği yaparak ev imkanı sağlayıp o bölgeyi Germenicia mozaik kenti olarak turizme açacağız. Bu konuda kararlıyız, göreve gelir gelmez hemen harekete geçeceğiz.” İfadelerini kullandı.

“TEKNOLOJİ FUARLARI DÜZENLEYECEĞİZ”

Teknoloji alanında yapılacak yatırımlarla Kahramanmaraş’ın teknoloji üssü olacağını vurgulayan Solak şunları kaydetti:

“Kahramanmaraş’ta teknoloji fuarları düzenleyeceğiz, ayrıca teknoloji yatırım destek merkezleri kurulacak. Fikri olan insanlar bu merkezlere gelerek projesini tasarlayacak. Gerekirse TÜBİTAK’tan destek alarak teknolojik buluşlara imza atacaklar. Böylece genç mucitlerimizin buluşları dünyaya pazarlanacak. Kahramanmaraş teknoloji üssü olacak. Ayrıca il ve ilçe merkezlerinde Teknoloji okulu ve kurs merkezleri açılacak.”

“ENGELLİ, YAŞLI VE DAR GELİRLİ AİLELER KONUT SAHİBİ OLACAK”

Sosyal belediyecilik adına yaşlı ve engellilerin yanında olacağız. Yaşlı ve engelliler öncelikli olacak şekilde, dar gelirli ailelerimizi de kapsayacak şekilde konut sahibi yapacağız. Yapacağımız konut projesiyle 300 TL’lik bir ücret karşılığında insanımız kira öder gibi ev sahibi olacak.

“SERALAR KURACAĞIZ”

Belediye olarak seralar kuracağız. Tanzim satış yapmak yerine seralarda üretim yaparak sebze ve meyveyi uygun fiyattan vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Böylece aradaki komisyon farkı ortadan kalkacak, vatandaşımız üreticiden tüketiciye ucuz şekilde ürünlerini tüketecek. Kahramanmaraş’ta verimli birçok arazi var. Biz bu arazileri de değerlendirmiş olacağız.” (Muttalip Akkuş)

ÖMER SOLAK KİMDİR?

Kahramanmaraş, Sakarya Mahallesinde doğup büyüdü. İlkokul ve ortaokul eğitimini Turan İlköğretim Okulun’da tamamladı. Lise öğrenimini açıktan meslek lisesinde yaptı. Halen açıköğretim Üniversitesine devam etmekte.

2015 yılında askere gitti. Askerden sonra 2 yıl muhasebeci olarak çalıştı. Halen mutemet olarak bir firmada çalışmakta. 2016 yılında evlendi. 1 yaşında bir çocuğu var.

Son Güncelleme: 27.03.2019 14:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326