Kahramanmaraşlı siyasetçi yeni parti kuruyor!

Kahramanmaraşlı siyasetçi ve eski BBP’li Remzi Çayır, BBP’den ayrılan arkadaşları ile birlikte yeni bir hareket başlattı.

Kahramanmaraşlı siyasetçi yeni parti kuruyor!

Kahramanmaraşlı siyasetçi yeni parti kuruyor!

Kahramanmaraşlı siyasetçi ve eski BBP’li Remzi Çayır, BBP’den ayrılan arkadaşları ile birlikte yeni bir hareket başlattı.

05 Ekim 2021 Salı 11:16

Remzi Çayır’ın öncülüğünde kurulan ve Milli Yol Hareketi adı verilen hareketin partiye dönüştürülmesi planlanıyor. Remzi Çayır ve arkadaşları, şu sıralar il il gezip, istişare toplantıları gerçekleştiriyor; misyonlarını anlatmaya ve örgütlenmeye çalışıyor. Sözcülüğünü de Çayır'ın yaptığı Hareket, Ekim 2021 başı itibariyle 50'nin üzerinde ilde toplantılar yapmış durumda.

Kendilerini “Muhsin Yazıcıoğlu’nun arkadaşları” olarak takdim eden Remzi Çayır ve çevresindeki isimler, sadece ülkücüler değil her görüşten insanlara kapılarının açık olduğunu ifade ediyor.

KENDİLERİNİ NASIL TARİF EDİYORLAR?

Milli Yol Hareketi sözcüsü Remzi Çayır şöyle diyor: “Muhsin Yazıcıoğlu'nun arkadaşlarıının öncülüğünde Türkiye'de kendisini sosyal demokrat, milliyetçi, milli görüşçü veya AK Parti’li veya İYİ Parti’li sayan, geleceğinde daha iyi bir Türkiye, daha yaşanabilir bir Türkiye, insanların adalet duygusunun güçlendiği, sistemin insana hizmet ettiği, insanı mutlu yaşattığı bir Türkiye ideali ile bir araya gelmiş arkadaşlar olarak kendimizi tarif edebiliriz.”

GENEL MERKEZLERİ ULUS İSKİTLER’DE

Milli Yol Hareketi bir platform olarak çıkış yaparken, partileşme süreci için şimdiden Ankara’da 5 katlı bir genel merkez binası bile tutmuş durumda. Hareket’in genel merkezi Ulus İskitler’de.

Remzi Çayır kimdir?

1959 Kahramanmaraş Abbaslar Köyü doğumlu. İlköğretim ve lise öğrenimini bu ilde tamamladı. Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi öğrencisiyken, ülkücü hareketin içinde yer aldı, Muhsin Yazıcıoğlu ile arkadaşlığı oldu.

Bu dönem sağ sol olaylarından tutuklandı, 13 yıl cezaevinde kaldı. 1979’da Gaziantep cezaevinde tutukluluğu sürerken kaydolduğu Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nden mezun oldu.

Cezaevinden çıktıktan sonra Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte aktif siyasete katılan Çayır, diğer yandan Ankara'da fuarcılık ve yayıncılık ile uğraşmaya başladı. Sanata da düşkün olan Çayır’ın yazı ve şiirleri, Türk Edebiyatı, Bizim Ocak, Aylık Dergi, Mavera,Vahdet, Birliğe Çağrı, Gözyaşı, Dolunay gibi dergilerde yayınlandı. Roman, tiyatro ve hikâyeler de yazan Çayır, evli ve bir çocuk babasıdır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326