MHP İl Başkanı Doğan; “Milliyetçi Hareket Partisi bu ülkenin sigortasıdır”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş İl Başkanı Ertuğrul Doğan, 24 Haziran’da yapılacak Genel seçimlere yönelik Anadolupress Gazetesi imtiyaz sahibi Muttalip Akkuş’a özel açıklamalarda bulundu.

MHP İl Başkanı Doğan; “Milliyetçi Hareket Partisi bu ülkenin sigortasıdır”

MHP İl Başkanı Doğan; “Milliyetçi Hareket Partisi bu ülkenin sigortasıdır”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş İl Başkanı Ertuğrul Doğan, 24 Haziran’da yapılacak Genel seçimlere yönelik Anadolupress Gazetesi imtiyaz sahibi Muttalip Akkuş’a özel açıklamalarda bulundu.

01 Mayıs 2018 Salı 15:21

Devlet Bahçeli’nin erken seçim açıklamasından, parti içindeki duruma, MHP-Ak Parti ittifakından, seçimde alınacak oy oranına kadar birçok konuda soru cevap şeklinde özel röportaj veren Doğan, Muttalip Akkuş’a verdiği samimi yanıtlarla siyaset dünyasında yaşanan sürpriz gelişmeleri yorumladı.

Kıymetli okurlarımız için derlediğimiz röportajdan ana başlıklar;

MHP Lideri Devlet Bahçeli, neden erken seçim istedi?

“Yeni hükümet kurma sistemi değişti, yeni bir sisteme giriyoruz. Dış güçler askeri, siyasal ve ekonomik alanda baskı yapmaları nedeniyle genel başkanımız, 2019 yılında geçeceğimiz Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine bir an önce geçilmesi adına, ortadaki belirsizliğin kalkması için erken seçim kararını açıkladı. Cumhurbaşkanımı ve genel başkanımızın mutabakatı sonucu 24 Haziran tarihi genel seçim tarihi olarak açıklandı. Seçim kararının açıklandığı gün piyasalar rahatladı, bir önce belirsizlik bitecek.”

Muhalefetin, ‘Abdullah Gül’ ısrarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

“2002 yılında Devlet beyimiz yine erken seçim demişti. O dönem liderimi suçlayanlar gün geldi baktılar; liderim haklı çıktı. 2002 yılında Devlet Bey yine bu ülkenin önünü açtı. Tarih 2007’ye geldiğinde 367 dayatması çıktı. Bu 367’yi çıkartanlar bugünkü Cumhuriyet Halk Partililerdi. Devlet beyimiz meclise gireceğini açıklayarak o dönem Abdullah Gül Cumhurbaşkanı seçildi, ülkenin önünü açtı. Ama dün 367 diyenler, Abdullah Gül’e karşı çıkanlar, bugün Abdullah Gül’ü çatı adayı yapmak için uğraştılar. Yani ilkelerinden vaz geçtiler. Madem bu kadar çok Abdullah Gül’ü seviyordunuz neden ülkeyi zora soktunuz, seçime sürüklediniz?”

MHP’nin Türk siyasetindeki rolü nedir?

Tarih 7 Haziran’a geldi, Milliyetçi Hareket Partisi 80 milletvekili çıkarttı. Ak Parti 258 milletvekili çıkarttı, CHP 132, HDP’de 80 milletvekili çıkarttı. 7 Haziranda 276 çoğunluğu bulamayan Ak Parti, hükümeti kuramadı. Bugün Ak Parti ile ittifak yaptınız diyen CHP, o gün 1 ay süre ile Ak Parti ile koalisyon kurma çabalarına girdiler.  O dönem gündeme getirilen yüzde 60 bloku Türkmen beyimiz PKK’nın siyasi kanadı işin içinde olduğu için tanımadı ve başbakanlığı kabul etmedi. ‘Bizim önceliğimiz vatan, makam değil’ dedi, yine yol gösterici oldu, seçime gitti. Ak Parti yüzde 49,5’la iktidar oldu.

Liderim yine açıklama yaparak; ‘Cumhurbaşkanı anayasadaki hukuki zemine çekilsin, yoksa sistemi değiştirelim, meclise getirin, halka gidelim’ dedi. Halka gittik, yeni Cumhurbaşkanlığı sistemi kabul edildi.

Fikirleriyle Türkiye’nin önünü açan liderimiz Cumhur ittifakını ortaya attı. Dün bizi ittifak kurmakla eleştirenler, bugün ittifak olmak için 7 takla atıyor. Cumhurbaşkanımız ve liderimiz ne dese muhalefet ediyorlar. Bizim liderimiz ‘önce ülkem ve milletim sonra partim’ demiştir. Bizim önceliğimiz makam değil vatandır.”      

Yerel seçimlerde ittifak olacak mı?

“Yerel seçimlerde ittifak yok. Çünkü milliyetçi hareket partisi ve Ak Parti ayrı siyasi partiler. Ayrı teşkilatları, il başkanlıkları var. Belediye seçimlerinde herhangi bir ittifak yok."

Cumhur ittifakında oy oranını kamuoyu görecek mi?

“Yeni sistemde siyasi partilerin aldığı oy oranı görülecek. MHP ve Ak Partinin aldığı oy görünecek. İttifakta partilerin aldığı oy oranını kamuoyu bilecek.”

Seçimden beklentiniz nedir?

“Partimin Kahramanmaraş’ta 8 milletvekili çıkartması. Ancak parti olarak seçimde, milletimizin vereceği kakar karşısında boynumuz kıldan incedir. Aziz Türk milleti liderimiz bir kez daha anladı. Bu dönem sandıkta partimize oy yağacak. Ciddi anlamda oy oranımızda artış olacağından yüzde yüz eminiz.”

Kahramanmaraş teşkilatının, MHP genel merkezinde etkisi var mı?

“Kahramanmaraş çok şanslı. Genel merkezimiz bize genel başkan yardımcısı verdi. Daha önce Sefer Bey ilimizden milletvekili olmuştu. Artık genel başkan yardımcımız. Aradığımız bir telefonla genel başkanımıza ulaşıyoruz. Bu, ilimizdeki siyasetçilerin MHP yönetiminde ne kadar önemli olduğunu bir göstergesidir.”     

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326