Elbistan Devlet Hastanesinde Hacamat Polikliniği Açıldı

Elbistan Devlet Hastanesine Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Projesi olan hacamat polikliniği açıldı. Şimdilik SGK kapsamına alınmayan hacamatı vatandaşlar 50 TL ücret karşılığında yaptırabilecekler.

Elbistan Devlet Hastanesinde Hacamat Polikliniği Açıldı

Elbistan Devlet Hastanesinde Hacamat Polikliniği Açıldı

Elbistan Devlet Hastanesine Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Projesi olan hacamat polikliniği açıldı. Şimdilik SGK kapsamına alınmayan hacamatı vatandaşlar 50 TL ücret karşılığında yaptırabilecekler.

20 Haziran 2018 Çarşamba 19:07

Birçok hastalığın tedavisinde tamamlayıcı rol oynadığı bildirilen hacamat artık Elbistan Devlet Hastanesinde de yaptırılabilecek. Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Projesi kapsamında Elbistan Devlet Hastanesinde oluşturulan hacamat polikliniği hizmete açıldı. Dr. Atakan Doğan’ın hacamat eğitimlerini tamamlamasının ardından uygulamaya geçildi. Selülitten unutkanlığa, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinden kronik yorgunluğa kadar birçok rahatsızlığın giderilmesinde tamamlayıcı rol oynayan hacamatı vatandaşlar 50 TL ücret karşılığında yaptırabilecekler. 



Dr. Atakan doğan hacamatın faydalarını sıralayarak, Biz, Elbistan Devlet Hastanesi, Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Polikliniği’nde halk arasında kupa denilen hacamat tedavisine başladık. Vücudun belli bölgelerine kupa uygulaması yapıyoruz. Ondan sonra bisturi ile ince çizikler atarak, vücuttaki lenfatik dolaşımı hareketlendiriyoruz, bu sayede vücuttaki kirli kanı dışarıya alıyoruz. Yani detoks yapmış oluyoruz, toksinlerden arındırıyoruz. Bilimsel olarak ta bunun faydası ispatlanmış, 3 bin yıldır kullanılan bir tedavi türü. Bu yaptığımız modern tıbba alternatif değil, adı üstünde geleneksel ve tamamlayıcı, modern tıbbı tamamlayıcı nitelikte bir tedavi türüdür. Modern tıpta hasta ilaçlarını alıyor, bununla da tamamlayıcı nitelikte bir tedavi oluyor. Hacamat birçok hastalığa iyi geliyor. Kısırlık, selülit, migren, unutkanlık, kronik yorgunluk, bel fıtığı, siyatik, karaciğer fonksiyonlarının düzelmesinde birçok konuda faydası olan bir tedavi yöntemidir. Hacamat dışında polikliniğimizde aroma dediğimiz buhur ve tütsü tedavisi uygulanacak, aynı zamanda müzik tedavisi uygulanacak. Bunu Osmanlı döneminde atalarımız da kullanmış, hem aroma tedavisini hem müzik tedavisini yapmışlar. Sülük ve ozon tedavisini de polikliniğimizde uygulamaya başlayacağız. Hastada hacamattan dolayı yara izi kalmıyor, çünkü deriye küçük çizikler atıyoruz. Derinin altındaki tabakaya inmiyoruz. Sadece bir gün hasta banyo yapmıyor, yara ise 2-3 gün içerisinde iyileşiyor. Hastanın fayda görmesi de 2. günden sonra başlıyor. Çünkü lenfatik dolaşım biraz daha yavaş işliyor. Lenfatik dolaşımdaki toksinlerin alınmasının ardından, vücuda 2 gün sonra etki ediyor” dedi. Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Akif Türk ise, geleneksel ve tamamlayıcı tedavi yöntemlerinin bölge halkına sunulması konusunda çalışmalar yaptıklarını belirterek, bu hizmetten faydalanmak isteyen hastaları polikliniğe davet etti.

Başhekim Türk, “Bilindiği üzere bu alternatif tıbba Cumhurbaşkanlığı büyük önem vermekte ve bu hizmetlerin hastanelerde sunulmasını bizzat teşvik etmektedir. Öncelikle bu polikliniği hizmete geçirdiği için Atakan Beye teşekkür ediyorum. Bu hizmete hacamat ile başladık. Hacamatın dışında şeker hastalarının yaraları olsun, iyileşmeyen yaralar olsun onlara ozon tedavisi uygulayacağız. Onun dışında sülük tedavisi uygulayacağız. Buhur tedavisi, aroma terapi var onu uygulayacağız. Şuan için devlet ödeme kapsamına almadı. Bu tedaviden faydalanmak isteyen hastalarımız 50 lira gibi cüzi bir para ödemek zorunda şuan için ama inanıyorum ki bu tedavi ilerleyen zamanlarda SGK kapsamına alınacaktır. Biz bu tedaviyi uygularken, özellikle hadislerden yola çıkarak, İslami kurallar ışığında yapacağız. Öyle her gün tedavi olmayacak. Hacamatın belli günleri var, o günlere riayet ederek bu tedaviyi uygulayacağız. İnşallah bölge halkımız buna rağbet eder, dışarıda yaptırmaktansa gelip sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bu tedaviyi alır. Bunun dışında inşallah yakın zamanda da uyku polikliniğini tekrar hizmete sokacağız. Asıl hedefimiz ise; Elbistan’a bir anjiyo ünitesi kurmak. Onun içinde tüm başvuruları yaptık. Netice bekliyoruz” diye konuştu.

 

Son Güncelleme: 20.06.2018 19:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hilal Koca 5 yıl önce

Kaç kupa 50 tl

Avatar
Hilal Koca 5 yıl önce

Kaç kupa 50 tl

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326